Reklama

Reklama

Láska na vlásku

  • Česko Láska na vlásku
Trailer
Rozprávka / Rodinný
Slovensko, 2014, 111 min

Predloha:

Mark Twain (kniha)

Kamera:

Ivan Finta

Hrajú:

Samuel Spišák, Celeste Buckingham, Tomáš Hanák, Gabriela Dolná, Judit Pecháček, Štefan Šafárik, Tomáš Matonoha, Karol Čálik, Jakub Spišák, Ľudovít Cittel (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Na kráľovskom hrade sa princ Matej cíti ako väzeň. Otec ho prinúti zasnúbiť sa s princeznou Beatrix, ktorú nemiluje. Matej využije náhodné stretnutie s tulákom Tomášom, ktorý je jeho identickým dvojníkom. Chlapci si vymenia šaty a dohodnú sa, že si na jeden deň vyskúšajú život toho druhého. Ráno Mateja neprávom obvinia z krádeže a uväznia. Tomáš musí zostať na hrade a aj keď sa snaží presvedčiť kráľa, že nie je pravým princom, nik mu neverí. Obaja chlapci sa musia postaviť zoči voči svetu, ktorý dosiaľ nepoznali, dospieť a naučiť sa niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia. Odmenou im bude, že obaja nájdu pravú lásku. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (342)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Další smutný příklad toho, že novodobé české a slovenské pohádky ve valné většině stojí za „exkrement“. Na Celeste Buckingham se vcelku pěkně dívalo, kostýmy byli super a ani samotný příběh nebyl zrovna nejhorší (leč je jasné, že originality taky zrovna moc nepobral), nicméně to by se dalo odpustit. Já však hlavně nechápu, proč když někde hraje herec, tak musí být následně dvakrát předabován (viz zde Matonoha). Vyložená katastrofa to určitě nebyla, dívat se na to dalo, ale nic co bych musel vidět znovu… ()

corona 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa určite sklamanie, aj keď som nič vlastne nečakala. Scenár riedky a slabý ako nemocničná polievka. Herecké výkony biedne, možno dobrý režisér by z polena ako je Spišák dokázal niečo vykresať, o Celeste nejdem písať, ani som jej šušlaniu nerozumela. Jediný, kto hral o triedu lepšie bol ten zvolenský herec v úlohe Gašpara. Dosť ma nepríjemne zaskočilo úplne zbytočné a mätúce zasadenie deja rozprávky do konkrétneho historického obdobia a zneužitie postavy kráľa Mateja (ved toho každý pozná, nie??!!), jeho otec nebol kráľ, Beatrix bola o 15 rokov mladšia a nikdy nemali legitímneho potomka. Načo to bolo potom v rozprávke? netuším. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Trochu priveľa kritiky tu vidím, trochu neprávom. Vzhľadom na mizernú úroveň českých a slovenských rozprávok z posledných rokov (za zmienku stojí jedine Sokoliar Tomáš a Anděl páně) som veľa neočakával. Scenár nie je bohviečo, ale na druhej strane sme v žánri rozprávka, takže nechápem, čo za zápletky tu poniektorí čakali. Kritizovať by sa dalo, ale nájdu sa aj pozitíva. Najväčší prešľap - chýba tu humor, bez toho to v rozprávkach veľmi nejde. Zaregistroval som množstvo momentov, kde mi chýbala hudba, okrem toho C. Buckingham naspieval peknú pieseň k filmu, dokonca v i v českej a anglickej verzii, ktorú vo filme mohla kľudne odspievať. Jej herectvo to je iná kapitola. Zatiaľ na to nemá. S. Spišák hrá o niečo lepšie, ale jeho prejav mi stále príde taký chlapčenský, nesmelý, Musí sa do toho viac oprieť. Jeho české predabovanie, to už bolo ono, ale to bude skôr problém jeho hlasu ako takého. Pochváliť treba J. Bárdos, ktorá jediná pôsobila prirodzene. Ok, tak ešte T. Hanák a M. Bahúl, ale on nedostal toľko priestoru. Rukopis režisérky je veľmi podobný tomu vo filme Lietajúci Cyprián. Vie predať atmosféru, interiéry, exteriéry, fakt krásna kamera, príjemný look, ale to nestačí. Možno nabudúce. 60%. ()

kajas 

všetky recenzie používateľa

Milé překvapení, tak hezkou pohádku jsem od slovenských bratrů opravdu nečekala. Myslím, že mohla být klidně nasazena i do českých kin, i když nejmenší diváci by zřejmě nebyli tak nadšení jako v případě "Tří bratrů". Některé scény se mohly jistě prostříhat, nesmyslný dabing českých herců také ubírá filmu na kvalitě. Samuel je ale sympaťák a Celeste jako princezna také není špatná (možná proto, že tak málo mluví ;)). Ke 4* chybělo opravdu málo. ()

harfuska 

všetky recenzie používateľa

Toto má byť rozprávka 21. storočia??? Nikdy som si nemyslela, že budem mať z nejakého filmu (natož rozprávky) žalúdočné nevoľnosti… STALO SA! Obsadiť do hlavnej úlohy totálne neschopné, nesympatické poleno? A skopírovať ho??? Mala som čo robiť, aby som to predýchala… A to nebolo zďaleka to najhoršie.. Celý film som trpela – hrozné herecké divadielko, prázdne dialógy, trápne scénky, bez emócií, nápadu, vkusu, humoru…FRAŠKA! Bolo to tak neskutočne strojené… Počítala som minuty do konca. CELÉ ZLE!!! Jediný svetlý moment nastal, keď som videla Milana Bahúla ♥ a to nádherné dieťatko v jeho náručí. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (18)

  • Paradoxne nie šermiarske scény, ale dojenie kravy spôsobovalo Samovi Spišákovi (Matej/Tomáš) najväčší stres. (Zdroj: sme.sk)
  • Režisérka a scenáristka filmu Mariana Čengel Solčanská o filmu uvedla: „Iniciativa natočit pohádku vzešla z dramaturgie RTVS a protože se jim líbili moje filmy, oslovili mě. Scénář vznikl na motivy románu Marka Twaina ‚Princ a bedár‘. Převzala jsem však pouze motiv výměny prince a obyčejného chlapce, ostatní prvky příběhu jsou zcela originální. Navíc jsem děj zasadila na Slovensko.“ (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené