Reklama

Reklama

Láska na vlásku

  • Česko Láska na vlásku
Trailer
Rozprávka / Rodinný
Slovensko, 2014, 111 min

Predloha:

Mark Twain (kniha)

Kamera:

Ivan Finta

Hrajú:

Samuel Spišák, Celeste Buckingham, Tomáš Hanák, Gabriela Dolná, Judit Pecháček, Štefan Šafárik, Tomáš Matonoha, Karol Čálik, Jakub Spišák, Ľudovít Cittel (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Na kráľovskom hrade sa princ Matej cíti ako väzeň. Otec ho prinúti zasnúbiť sa s princeznou Beatrix, ktorú nemiluje. Matej využije náhodné stretnutie s tulákom Tomášom, ktorý je jeho identickým dvojníkom. Chlapci si vymenia šaty a dohodnú sa, že si na jeden deň vyskúšajú život toho druhého. Ráno Mateja neprávom obvinia z krádeže a uväznia. Tomáš musí zostať na hrade a aj keď sa snaží presvedčiť kráľa, že nie je pravým princom, nik mu neverí. Obaja chlapci sa musia postaviť zoči voči svetu, ktorý dosiaľ nepoznali, dospieť a naučiť sa niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia. Odmenou im bude, že obaja nájdu pravú lásku. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (342)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Trochu priveľa kritiky tu vidím, trochu neprávom. Vzhľadom na mizernú úroveň českých a slovenských rozprávok z posledných rokov (za zmienku stojí jedine Sokoliar Tomáš a Anděl páně) som veľa neočakával. Scenár nie je bohviečo, ale na druhej strane sme v žánri rozprávka, takže nechápem, čo za zápletky tu poniektorí čakali. Kritizovať by sa dalo, ale nájdu sa aj pozitíva. Najväčší prešľap - chýba tu humor, bez toho to v rozprávkach veľmi nejde. Zaregistroval som množstvo momentov, kde mi chýbala hudba, okrem toho C. Buckingham naspieval peknú pieseň k filmu, dokonca v i v českej a anglickej verzii, ktorú vo filme mohla kľudne odspievať. Jej herectvo to je iná kapitola. Zatiaľ na to nemá. S. Spišák hrá o niečo lepšie, ale jeho prejav mi stále príde taký chlapčenský, nesmelý, Musí sa do toho viac oprieť. Jeho české predabovanie, to už bolo ono, ale to bude skôr problém jeho hlasu ako takého. Pochváliť treba J. Bárdos, ktorá jediná pôsobila prirodzene. Ok, tak ešte T. Hanák a M. Bahúl, ale on nedostal toľko priestoru. Rukopis režisérky je veľmi podobný tomu vo filme Lietajúci Cyprián. Vie predať atmosféru, interiéry, exteriéry, fakt krásna kamera, príjemný look, ale to nestačí. Možno nabudúce. 60%. ()

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je velice fajn pohádka. Bratři Slováci se tentokrát vytáhli a natočili lepší kousek, než co nám nabízí ČT v posledních šesti, sedmi letech. Ano, uvědomuju si že pohádka je trošku moc dlouhá, že oba hrdinové se vymění až po cca čtyřiceti minutách filmu, že rozdíly mezi nimi nejsou nijak velké... Ale líbí se mi to pseudo-zasazení do historie (Turci, rod Korvínů atd.), nádherná příroda, krásné exteriéry i interiéry. Dokonce i obsazení - Samuel Spišák dobře vypadá a má charisma, takže prince zvládá s přehledem, Tomáš Hanák je král jako víno (a jeden z mála českých herců, které tu uvidíte), princezna Beatrix i služka Hanička vypadají krásně a Tomáš Matonoha je řádně slizký. Chybí mi sice humor a takové to kouzlo, díky kterému bych se na tuhle pohádku podívala znovu (díky bohu za Anděla Páně), ale tohle je s přehledem nejlepší pohádka letošních Vánoc. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

To je škoda! Hlavní hrdina je buď pouze průměrný herec nebo nebyl dobře vedený režisérem. Nechápu, proč do toho tlačili Tomáše Hanáka, když do vedlejších rolí nacpali spoustu zajímavě vypadajících pravděpodobně slovenských herců. A chtělo to lepší scénář. Ještě jednou škoda, protože toto mohlo mít navíc (pokud v průběhu filmu po-ixté přemýšlím, co mohlo být uděláno lépe, není to dobré). Třetí hvězdička je za skvěle zvládnuté prostředí - kostýmy, výpravu, exteriéry a interiéry. Evidentně do toho nebylo nalito málo peněz. Aktuálnímu hodnocení 46% rozumím. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Samuel a Celeste, to bol skvelý výber, aj keď Celeste a tu veľmi neprejavila, čo je škoda. Rozprávka je na tie scény príliš málo zaujímavá, chýba tam viac humoru, viac pamätných scén, no záver bol skvelý. Tieto sviatky si prechádzam novodobé slovenské rozprávky a táto porazila u mňa tú novšiu Johankino tajomstvo. Čengelová-Solčanská vie točiť, to je badať, je to profesionálne, nerušivé a pritom to nie je jednoduché točiť trocha pozmenene takú klasiku od Twaina. Prostredie aj dej sú pekne skĺbené, nie je to trápne, nie veľmi klišoidné, úplná oddychovka, občas možno až príliš. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Do kina som išiel s otvoreným srdcom, pripravený mať tento film rád.Takže budem sa snažiť byť pozitívny. Vizuálne film vyzerá dobre. Kamera, výprava, kostýmy, hudba - to všetko je v poriadku a aj keď sa samozrejme nejedná o žiadne vizuálne orgie. Herci sú typovo dobre vybraný a.... to je asi tak všetko. Prečo? Pretože scenár. Vážne by ma zaujímalo či ho aj niekto pred natáčaním čítal. Dramaturgicky a tempovo tak strašnú vec som nevidel ani napamätám ( ok, možno Winter´s Tale). Film je totálne žánrovo zmätený ( romantiky je v ňom asi 20 minút dohromady), motivácie postáv sú na...vlastne tam v 90% žiadne nie sú - tým pádom nie s kým súcitiť, komu fandiť atď. pretože každá postava je prinajlepšom idiot ( odchod z domova rulez) a celý dej je tak hrozný prstocuc, že to vyvoláva pocit o neexistencii súdnosti tvorcov ( odhalenie záporáka odrozprávané voiceoverom pri celku na hrad - to vážne???!!!! ). A čo na to detský divák? Ten sa bude pekelne nudiť pretože nechápe čo sa vo filme deje, humoru resp. pokusu o humor je málo a akčné scény (dve) svojou premyslenosťou a "koulervoucností" pripomínajú maximálne Winetoua. Navyše ten film vôbec nemá srdce ( celý čas som mal pocit, že Solčanská ten film nenávidí).Takže zase nič a Krok do tmy dostal pekného bratčeka. P.S. Celeste Bickingham je vo filme asi 15 minút ( a bohužiaľ herečka z nej nebude) P.S. 2 Postsynchrony sú neriedené peklo P.S 3 Spišák je sympaťák ale obe postavy hrá rovnako ( a čo iné mu ostávalo vzhľadom na to že sú obe rovnako napísané - opäť ten scenár) Najlepšia na filme je Judit Bádos , kvôli nej nadhodnotím. P.S.4. aj napriek všetkému z toho náš národ urobí hit ( vidz. Bathory, Kamaňaky atď) Takže konečných 3/10 a veľmi ma mrzí, že to dopadlo takto. UPDATE : V telke to až tak strašne nebolí , takže zaokrúhľujem hore...ale stále je to hrozný shit ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (18)

  • V čase 1:35:45 jsou na trubadůrských píšťalách jasně zřetelné letokruhy, šlo tedy o dřevěné atrapy. (Petsuchos)
  • Režisérka a scenáristka filmu Mariana Čengel Solčanská o filmu uvedla: „Iniciativa natočit pohádku vzešla z dramaturgie RTVS a protože se jim líbili moje filmy, oslovili mě. Scénář vznikl na motivy románu Marka Twaina ‚Princ a bedár‘. Převzala jsem však pouze motiv výměny prince a obyčejného chlapce, ostatní prvky příběhu jsou zcela originální. Navíc jsem děj zasadila na Slovensko.“ (SONY_)
  • Samo Spišák uvedl: „Režisérka (Mariana Čengel Solčanská) měla jasnou představu o tom, co chce. Snažil jsem se co nejvíce přiblížit k její představě. Doufám, že se to alespoň částečně podařilo. Všichni kolegové byli výborní a spolupráci s nimi si mohu jen pochvalovat. A co se týče Celeste, tak ta mě velmi překvapila. Byla naprosto skvělá. Věděla přesně, kdy a jak má reagovat a tvářit se.“ (SONY_)

Reklama

Reklama