Reklama

Reklama

Láska na vlásku

  • Česko Láska na vlásku
Trailer
Rozprávka / Rodinný
Slovensko, 2014, 111 min

Predloha:

Mark Twain (kniha)

Kamera:

Ivan Finta

Hrajú:

Samuel Spišák, Celeste Buckingham, Tomáš Hanák, Gabriela Dolná, Judit Pecháček, Štefan Šafárik, Tomáš Matonoha, Karol Čálik, Jakub Spišák, Ľudovít Cittel (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Obsahy(1)

Na kráľovskom hrade sa princ Matej cíti ako väzeň. Otec ho prinúti zasnúbiť sa s princeznou Beatrix, ktorú nemiluje. Matej využije náhodné stretnutie s tulákom Tomášom, ktorý je jeho identickým dvojníkom. Chlapci si vymenia šaty a dohodnú sa, že si na jeden deň vyskúšajú život toho druhého. Ráno Mateja neprávom obvinia z krádeže a uväznia. Tomáš musí zostať na hrade a aj keď sa snaží presvedčiť kráľa, že nie je pravým princom, nik mu neverí. Obaja chlapci sa musia postaviť zoči voči svetu, ktorý dosiaľ nepoznali, dospieť a naučiť sa niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia. Odmenou im bude, že obaja nájdu pravú lásku. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (342)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Režisérka asi pri tomto filme povedala Celeste Buckingham niečo v štýle - "Celeste, postav sa len pred kameru a vyzeraj dobre. Moc toho radšej nehovor, len pekne vyzeraj a budeme mať skvelé promo a ľudia si film pozrú. Nie je to katastrofa a dalo sa na to pozrieť, no neverím, že si niekto "Lásku Na Vlásku" pozrie ešte aj budúce Vianoce. Je to nudné, je to obohrané, je to zbytočne dlhé... pri pozeraní som sa donekonečna pozeral na hodinky znovu a znovu... nič tu proste nevyniká. Niektorí herci sú fajn, no hlavní protagonisti sú nudní, nedávajú tomu žiadnu šťavu, prostredie sme videli miliónkrát v našich hraných rozprávkach, Celeste Buckingham je tu fakt strašná. Skoro vôbec nerozpráva a keď áno, tak jej monológy sú maximálne nudné, otravné a maximálne bez akejkoľvek emócie... a viac len vyzerá ako princezná než čokoľvek urobí alebo povie... proste nuda nuda nuda... určite jeden z horších filmov tohto roku. Znovu to už pozerať nebudem. Neverím, že si to niekto ešte niekedy vôbec pozrie. Hodnotenie: D+ ()

jh666 

všetky recenzie používateľa

Z letošních vánočních pohádek je láska na vlásku jednoznačně nejlepší. Na prvním místě musím pochválit výpravu, ale i zbytek je ohromně fajn. Pohádka nenudí, herci jsou vybráni poměrně dobře, takže jsem v celku spokojen. Jediné zklamání pro mě je, že herci, kteří Čechy jsou (Matonoha) nebo česky umí (Bahúl) se nebyli schopní nadabovat do češtiny. Alespoň, že Hanák to zvládnul. Jinak ale spokojenost a nechápu, že to má hodnocení 50 %. Já osobně dávám 70 %. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pôvodne tri hviezdičky. No ani nie dva týždne po tom, ako som film videl, si z neho temer nič nepamätám. Teda až na mdlú spomienku na rovnako mdlé herecké výkony a dej. A to je tak zhruba všetko, čo môžem o tejto rozprávke povedať. Žiadna diera do filmového sveta kultových/ zapamätateľných rozprávok sa nekoná. Maximálne tak výplň na vypchatie diery, zívajúcej po vytvorení nových slovenských rozprávkových príbehov. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Hodně slabé, zdlouhavé, nudné a nevtipné. Takové řemeslně odvedené, ale bez špetky něčeho navíc, nějaké invence nebo filmařského nadšení. Zajímavé lokace, středověký look, ale postavy absolutně nezajímavé a celkově nijaké, nanicovaté. K tomu ještě taková ta instantní režie, mizerný střih, zbytečně zdlouhavé záběry (celé to má 111 minut!, nikoliv 97, jak je zde uvedeno), takže se z toho časem stává nezáživná manýra, na kterou je utrpení koukat. ()

prkalil 

všetky recenzie používateľa

Taky bych dala 4, ale mám potřebu vyvažovat odpad-líky. Hmmm - s tou padesátkou to tedy nehlo, no ale teď je to možná trochu lepší padesát. Já nevím, lidi, proč musíte hanět docela pěkný dílo. Copak - kluci - se vám ta princezna ani trochu nelíbila? A holky - ten princ je přece taky dost hezkej, ne? A milej. Mně se líbí oba a taky věta, která tam padla: "Lidi potřebují příběhy, aby zapomněli na ten svůj." Což je taky občas potřeba. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (18)

  • Vo filme účinkuje mnoho zvierat, no najnebezpečnejšie boli vlky. Skutočne šlo niekedy o život, najmä keď sa pustili naháňať štáb.
    (Zdroj: sme.sk)
  • Ve 14. minutě se Hana (Judit Bárdos) snaží protahováním na drhlenu zbavit len semen a bočních výhonků (a moc jí to nejde). (Petsuchos)
  • Film se od historie liší: Skutečný Matyáš Korvín si bral Beatrici Neapolskou ve svých 33 letech. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama