Reklama

Reklama

Old Shatterhand

  • Západné Nemecko Old Shatterhand (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník Apačov Winnetou sa snaží s belochmi uzavrieť mier, ale kapitán Bradley tomu chce za každú cenu zabrániť. Využije tlupu banditov, ktorá napadne farmu i vojenskú kolónu a na miestach masakrov ponechá niekoľko zákerne zavraždených Apačov ako falošný dôkaz, že páchateľmi boli oni. Do ich rúk padne i Winnetouov adoptívny syn Tujunga, Old Shatterhand ho však zachráni... (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (198)

LiVentura 

všetky recenzie používateľa

Asi nejslabší filmová mayovka provázená však skvělým původním dabingem a lepším obrazem, než-li tomu je u některých jiných seriových filmů. Tentokráte stojí dva "bratři" proti bandě v modrých oblecích a pod krytím Armády Spojených států. amerických. Bandita Dixon a vše plánující Bradley jsou pro trochu té bohaté půdy schopni všeho... ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Indoši sú opäť raz v srabe a zachrániť ich môže iba veľký blondýn s opakovačkou. Tentoraz to však nebude taká idylka, všetko je temnejšie ( príbehovo aj vizuálne ), Winnetou ťahá do boja proti belochom, Old shatterhand robý chyby a výsledkom sú zabité deti a záverečný megamasaker plný mŕtvych červenokožcov i vojakov ( a fasácka explózia ). Okrem toho je tu aj jedna extra prismahnutá ganguro indiánka Paloma a hudobný motív ktorý mi nápadne pripomínal Sedem Statočných. Vcelku sa to však dosť ťahá, temnejšia Mayovka postráda niečo o čo by sa dalo oprieť a tak je z toho len "obyčajný western". To znamená dobrý a to je za tri. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Rozťahaná indiánka so zaujímavými momentmi, ako dymové bojové signály, útok na vojenskú pevnosť, kúpanie sa v jazere, neúspešný pokus o oslobodenie, pokusy o narafičenie útokov indiánov na belošské farmy a územia a víťazstvo spravodlivosti, kde zomrie veľa nevinných pre slabé vedenie. Hudba vynikajúca, trocha zbytočné vedľajšie postavy, mne sa celkom páčil film, ktorý konečne nesie meno aj druhej hlavnej postavy a to Old Shatterhanda. Konečne je aj veľmi akčný, dá sa to chváliť aj keď porovnávať ho napríklad s Pokladom na Striebornom jazere, či prvým Winnetouom sa veľmi nemôže. Mrzí ma však, že skoro všade zomrú tretie najhlavnejšie postavy v dieloch ako tu Tujunga, či inde Nscho-tschi, Intschu-tschuna, svadbou stratia indiáni a najmä Winnetou aj Ribannu, malý chlapec v tomto filme tiež zomrie, u záporných postáv to ľudí ani tak nebolí, skôr je to akési spravodlivé, keď to postihlo Santera, Forrestera, Rollinsa a iných. Na záver by som len dodal, že Plitvické jazerá vo veľa veciach tieto indiánky zachraňujú, lebo prostredie je vrátane stepi výborné. ()

Aiax 

všetky recenzie používateľa

Tohle už je jen průměr, je jasné, proč Old Shatterhand nedosáhl slávy a úspěchu Reinlovy tetralogie. Narozdíl od ní nepřináší nic nového, jen dookola omílá obehraná témata lačných bělochů a provokace indiánů. Ani režie není tak nápaditá, hudba se s tou původní Böttcherovou nedá vůbec srovnávat, prostě takový mayovský průměr. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Co naplat. Old Shatterhand byl vždycky takovej specifickej. Film na mě vždycky působil takovým velkolepým dojmem. Prostě je tu vidět snaha udělat nějakej opravdovej Mayovskej velkofilm. No povedlo se to tak napůl. Možná se vám bude zdát, že při hledání chyb řeším vyložený kraviny a detaily, ale nemůžu si pomoct. Změna stylu je tu místy patrná až moc nová hudba (ani jednou nezazní klasický motiv) Možná trochu přepálená stopáž a nové exteriéry. Já teda nevím, ale příjde mi jako blbost aby měli Apači svoji vesnici na břehu nějakýho jezera když ve všech filmech byla jinak použita ta vesnice u řeky Rio Peko. Další věc je pak fakt (ale za to film nemůže) že nepochopím proč ti kokoti z Densy home video když film vydali vystříhali spoustu scén a dialogů a já se vždycky divil, že některý scény nebo rozhovory nedávali smysl, nebo byli jakoby utnutý předčasně. Jinak plusy : Určitě záporáci (Madison, Battaglia) dále souboj Vinnetoua z Velkým medvědem a závěrečné finále. Celkově mi to vychází na lehce nadprůměrnou Mayovku a dávám jí 55% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (42)

  • Ke koordinaci natáčení sloužilo osm radiostanic, které však musely být po několika dnech přeladěny, protože vlnový rozsah se shodoval s frekvencí používanou jugoslávskou tajnou službou. [Zdroj: Cinema] (Terva)
  • Premiéra proběhla 30. dubna 1964 v Mnichově (Mathäser-Filmpalast). (hippyman)

Reklama

Reklama