Reklama

Reklama

Winnetou

(seriál)
  • Česko Vinnetou (viac)
Trailer

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Mladý nemecký inžinier menom Karl May, pricestuje do Ameriky, s cieľom pomôcť neskrotenému americkému západu v rozvoji a výstavbe. Do krajiny sa okamžite zamiluje a chce byť pre ňu užitočný. Čoskoro zistí, že okrem takých ako on, pricestovalo do tejto krajiny aj veľa ziskuchtivých neprajníkov a uvedomuje si, že ich nenásytnosť a neúcta k nej, narúša životy pôvodných obyvateľov, ktorí v nej žijú. Karlovou prácou je preskúmať pozemok, ktorý patrí indiánskemu kmeňu Apačov. Na svojom prvom výjazde do prérie sa zraní a je zajatý synom náčelníka Apačov, Winnetouom. Karla vylieči Winnetouova krásna sestra Nšo Či a dvaja mladí ľudia sa do seba zamilujú. Karl sa vydá na dlhú a náročnú cestu uzmierovania Apačov a „Bielych", ale tí medzi sebou zvádzajú stále intenzívnejšie boje. Pre Karlovu lojalitu a oddanosť mu Apačovia udelia čestný titul „Old Shatterhand" a mladý náčelník Apačov mu prisľúbi, že jeho trvalým úsilím bude udržiavať mier medzi Indiánmi a Bielymi. Každý vydobytý mier a každé dobrodružstvo prehĺbi puto priateľstva medzi Old Shatterhandom a Winnetouom. (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (187)

classic odpad!

všetky recenzie používateľa

Winnetou v roku 2016, je extrémne vytrénovaný, ktorý chodí pravidelne do fitnes centra, kde zdvíha ťažké činky, skrátka bez posilňovne, si nedokáže predstaviť svoju existenciu, vlastne všetci Apači, červenokožci, sú klasickými návštevníkmi fitka. Vďaka svojim svalom, môžu obstáť v „náročných dobrodružstvách” , ktoré neradno podceňovať, lebo v nich majú „komplikovaných nepriateľov” , ako je mexický bandita Loko, prezentujúci sa v druhej časti, ktorá je ešte o stupeň horšia, ako prvá ! Ja mám taký dojem, že nemeckí tvorcovia, isto prebudili z hrobu pôvodných hercov, t. j - Pierreho Bricea, ktorý sa tam musí v truhle neustále obracať z toho, ako to tí idioti domrvili, a pre zmenu, Lex Barker, tak jeho kosti povyskakovali spod zeme !!! Ako z ich strany, tak aj z mojej, ide o maximálnu nechuť, voči tejto paródii na Winnetoua ! Režisér Stölzl musí byť isto retardovaný, z pomocnej školy, keď si naivne myslí, že vzdáva hold pôvodnému filmu ! Toto je tak hnusný remake, že horší, ani snáď, nie je ? Až takmer nestráviteľný film, na ktorý sa nedá absolútne pozerať. Filmový gýč, ešte lepšie povedané, totálny brak, s ktorým by som sa vôbec nechvastal, že čo idem vysielať 24 hodín po premiére !!! Ak si niekto myslí, že toto je určitá kvalita, musí byť vrecom šibnutý, padnutý na hlavu, ako všetci pacienti v RTVS, ktorí sú na to patrične hrdí ! A čerešnička na torte, je obsah audiokomentára vo filme, ktorý výsledné pocity stále, a neustále zhoršuje ! Totálny IDIOTIZMUS ! Normálna filmová mučiareň ! Cítil som sa, ako na stredovekej tortúre ! Veľmi pekne vám za to ďakujem !!! Banda impotentných idiotov, na čele s Albáncom Nikom Xhelilajom, ktorý sa trochu podobá na Bricea, ale inak, je to iba svalnatý pako, s nulovým hereckým talentom. Preboha, ktorý debil napísal ten scenár ? To aj deti z materskej škôlky, by vymysleli lepšie texty !!! Viac by toho tento chuj, už asi nezvládol ? Wotan Wilke Möhring, ako Shatterhand, to je rovnaká, chorá úroveň ! Obsadenie vo filme, sa rovná bezmocnému experimentovaniu, keď absolútne nikto netuší, čo má robiť, aby to nevyznievalo na smiech, čo sa im, bohužiaľ, nedarí ! Najradšej by som sa na to celé vysral, lebo je to taká hnusná, hnojová, močová pachuť, z ktorej sa mi chce strašne zvracať ! Absolútny filmový ODPAD všetkých čias, prezentovaný na slovenskej verejnoprávnej televízii, vážení, len tak ďalej... Zvrátenosť ! ()

terunka003

všetky recenzie používateľa

Nemůžu hodnotit, viděli jsme prvních pár minut, do věty: "Jmenuji se Karl May..", načež jsme se na sebe zahleděli a program byl přepnut se slovy: "Tohle je konec. To asi ukončíme." Jsme odchováni klasickými Mayovkami běhajícími po Chorvatsku, já dodnes zamilována do Old Shatterhanda a partner určitě někde ještě najde tomahawk, a na ruce dětské jizvy od pokrevního bratrství. Škoda. Ale jak tu někdo napsal, líbit se to bude těm, kdo neznají originál.. ()

Reklama

Cheeter 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale některý věci je lepší nepřetáčet. Rozhodně v případě, když je něco natočeno dobře. A rozhodně ne tak s nízkým rozpočtem, že snad nic nemělo menší. Bohužel pro mě úplné zklamání, čekal jsem něco lepšího, akorát jsem roztrpčen. Na třetí díl radši nebudu koukat, nebudu se zbytečně mučit. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

W1 - Trochu moc zahľadené do seba (podobne ako prvý HOBBIT :)), vôbec neberúce do úvahy staršiu generáciu fanúšikov (pre mňa ťažšie stráviteľný hlavne výzor a odev Shatterhanda) . Pekne natočené, občas fajn atmosferické, ale vzhľadom na úplne klasický príbeh (POCAHONTAS a spol.) pridlhé. Dobrodružné (konečne!) finále film ale značne vylepšuje... W2 - Jednoduché dobrodružstvo s pokladom, ktoré by už mohlo viac uspokojiť aj pamätníkov. Celkom odvážne (ale funkčné) je použitie psychicky labilneho záporáka. Nšo-či sa stáva fakt zaujímavým elemetom... W3 - Šiel som skrátka do kolien. Temné, poetické, súčasne nostalgicé... Málokto (aj kvôli prvým dvom dielom) čakal takýto TANEC S VLKMI, ale ja som sa od filmu nevedel odlepiť a občas sa mi fakt tlačili slzy do očí. Nie ani tak kvôli smútku ako skôr fanúšikovskému nadšeniu (Vitajte v Amerike)... ()

rakovnik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Moderní poměrně realistický western doplácí nejvíce na pojmenování. Vinnetou na plné čáře prohrál se svým romantickým předchůdcem. Bohužel ale prohrál kupodivu i v rovině akční, kterou tvůrci trestuhodně šetřili. Mně se nové pojetí líbilo, ale rozhodně mám raději tu romantickou verzi s pravými filmovými hrdiny, ke kterým si divák může vytvořit pevné pouto. ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (7)

  • Zobrazení původních obyvatel Ameriky z národa Apačů je zde pouze ilustrativní. Filmaři se inspirovali spíše indiány z plání (prerií), jako jsou Siouxové, Vraní indiáni atd. (ČSFD)
  • Jazyk Apačů použitý ve filmu je lakotština, nikoliv žádné nářečí příbuzné apačštině. (ČSFD)
  • Remake se natáčel v Chorvatsku jako púvodní verze. (Yardak)

Reklama

Reklama