Reklama

Reklama

Apokalypsa - Hitler

(seriál)
  • Česko Apokalypsa: Vzestup Hitlera (viac)
Francúzsko, 2011, 1 h 50 min (Minutáž: 55 min)

Epizódy(2)

Obsahy(1)

Adolf Hitler v roce 1924 napsal, že „silnější rasa vyhladí slabší rasy“. Nikdo ale nepředpovídal, že by se z něj mohl stát německý diktátor a samozvaný „Vůdce“. Ve válečných zákopech první světové války pochopil zneuznaný umělec a samotář Hitler své poslání: zachránit Německo. Nejdříve byl pro většinu Němců pouhým bláznem na pokraji politického pole. Rozhodujícím okamžikem obratu se stala hospodářská krize roku 1929. Ve strachu z chaosu a nebezpečí ze strany „rudých“ volila většina občanů Hitlera. Mladá demokracie je ohrožena a není tu nikdo, kdo by ji bránil. Nacistický diktátorský režim začíná svou nelítostnou éru. Hitler prohlašuje, že jeho přáním je mír, ale připravuje se na válku. Na Apokalypsu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (83)

iolaos 

všetky recenzie používateľa

Po Apokalypse WWII další plná palba. Lepší studie o poválečném Německu plného vnitřních problémů, komunistů a chaosu, ze kterého génius zla AH zformoval své choré vize pod lejblem NSDAP, k vidění zatím není. Bez jakýchkoliv historických odchylek, v barvě, srozumitelně a poutavě. Super materiál pro hodiny dějepisu, myslím, že tohle chytne i děti ze zadních školních škamen. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Jak to vlastně všechno začalo? –––– Ani netreba dvakrát hádať, o ktorej osobe je natočených najviac dokumentárnych filmov. Nevedno z akého dôvodu nám o Hitlerovi televízie servírujú dokumenty takmer denne. Pritom sú to filmársky kvalitné dokumenty s unikátnymi zábermi, ako aj tento. Temné stránky histórie si treba pripomínať, ale už to hraničí takmer s posadnutosťou. Možno sa snažia ľudí poučiť, ale darmo, ľudia sú nepoučiteľní. A tak sú parlamenty a vlády po celom svete plné populistov podobných Hitlerovi, ktorí dokážu pred voľbami sľúbiť modré z neba, a výsledkom ich voľby môže byť peklo a apokalypsa. Pri prvých voľbách začínala nacionálno-socialistická strana v nemeckom parlamente len s 12 poslancami, a kam to dospelo. Z dokumentu ma prekvapilo, že jedným z najväčších priaznivcov a sponzorov Hitlera bol antisemita Henry Ford. ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Tak pokračuji v cyklu Apokalypsa hezky jak šel čas a hned v další den jsem si dal tohle zlověstný intermezzo. Jelikož Hitler je dodnes brán za absolutní zlo a nejčernější postavu historie, až je to někdy směšný a jak u debilů, cenil jsem tu od moralitek odproštěný pohled na jeho podivínskou osobu, kde máte prostor odprostit se a vlastním mozkem žasnout nad cestou člověka z nuly až vzhůru "ke hvězdám", vidět nástup totalitního režimu, lépe chápat příčiny a nadcházející ultraděsivou tragédii. I zde je to hezky vybarvená, soustředěná, informačně vydatná, přitom tak akorát nenáročně nabitá story. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Dokument výstižne mapuje nástup Adolfa Hitlera k moci. Neprináša nové informácie, skôr dôsledne mapuje a citátmi z denníkov bežných účastníkov udalostí dokresľuje atmosféru známych udalostí. Išlo zväčša o ritualizované kultúrno - politické mítingy, akými boli napr. pochody krvavej vlajky, bitkárske akcie zastrašujúcich úderiek SA (Sturmabteilung - úderné oddiely - vojenská ozbrojená zložka strany) až po rafinované a mnohoraké predvolebné ťaháky, dirigované Jozefom Goebbelsom. Nakoniec sa cieľ podaril - Hitler bol menovaný predsedom vlády a nič nebránilo rozvinutiu rituálnych paramýtov v plnej paráde. Oslava Veľkonemeckého človeka v duchu neoantických rituálov (mohutné antiku pripomínajúce stĺpy, ohne, vence slávy, mohutná architektúra uctievania znaku a symbolu, všadeprítomné zástavy a štandardy) a realizácia nenávistnej politiky likvidácie názorových a rasových protivníkov mohla začať naplno. História sa však opakuje. Tragédia Hitlerovho nástupu k moci sa ako lokálna, značne zriedená ( viac či menej homeopatická) fraška z času na čas vracia, nielen vo svete ale aj v dnešných východoeurópskych džamahírijách. ()

GeusX 

všetky recenzie používateľa

Kterak se z maminčina mazánka stal obdivovaný řečník a politik, jehož názory a myšlenky vedly k nejhrůznějším událostem novodobé historie. Velmi poutavě natočený historický dokument obsahuje velké množství i méně známých autentickým materiálů a informací o okolnostech vzestupu nacistického diktátora. Takovými dokumenty bych rozhodně nepohrdl na hodinách dějepisu. 90% ()

Galéria (19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené