Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (viac)
Trailer 6
USA / Veľká Británia, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Predloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(73)

Kontinent, kde léta trvají desítky roků a zimy se mohou protáhnout na celý lidský život, začínají sužovat nepokoje. Všech Sedm království Západozemí - pletichářský jih, divoké východní krajiny i ledový sever ohraničený starobylou Zdí, která chrání království před pronikáním temnoty - je zmítáno bojem dvou mocných rodů na život a na smrt o nadvládu nad celou říší. Zemí otřásá zrada, chtíč, intriky a nadpřirozené síly. Krvavý boj o Železný trůn, post nejvyššího vládce Sedmi království, bude mít nepředvídatelné a dalekosáhlé důsledky...
Výpravný seriál HBO Hra o trůny, podle bestsellerové fantasy ságy Píseň ohně a ledu od George R. R. Martina, zachycuje soupeření o moc mezi králi a královnami, rytíři a odpadlíky, lháři a šlechtici. Na počátku požádá král Robert Baratheon, jehož žena Cersei pochází z rodu bohatých a bezohledných Lannisterů, lorda Eddarda Starka, aby přijel na jih a pomohl mu spravovat království poté, co záhadně skonal jeho pobočník. Zároveň trůn z východu ohrožuje dospívající princezna Daenerys s bratrem Viserysem, jejichž rod Targaryenů vládl Západozemí mnoho let předtím, než byl krvavě sesazen. A proslýchá se také, že se dějí podivné věci na hranicích, severně od Zdi, kam odjíždí Jon Snow, Nedův nemanželský syn, aby se stal členem bratrstva, jenž je zavázáno přísahou království chránit. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (8)

Hra o trůny (2011) 

Pravdepodobne je seriál buď tým najlepším, ktorý ste videli alebo ste ho nepozerali, ale...Mne osobne trvalo vtiahnutie do deja pomerne dlho. 3 časti prvej série som po dlhšom čase musel pozrieť znovu, druhá kríza nastala po prvých častiach druhej série ale potom to už išlo ako bežcom z Kene košický maratón. Dovolím si tvrdiť, že pravdepodobne našťastie som nečital knižnú predlohu, pretože v tom prípade by pre mňa bol seriál zrejme väčším sklamaním. Zamýšľanie sa niektorých užívateľov nad počtom bojovníkov na tej ktorej strane nie je určite jedinou chybou v seriáli (a pravdepodobne aj v knižnej predlohe). Oveľa väčšími chybami sú predvídateľný dej čo sa týka rodu Starkovcov (po istom čase to, ako sa všetko obráca proti nim začína unavovať), čo sa týka rodu Lannistrovcov v 5 a 6 sérii nepochopiteľný vzostup moci najvyššieho Vrabčáka (Sersei, ak by bola tak ctižiadostivá ako je v prvých 4 sériách tak by ho vo svojej ceste za šťastím poľahky "upratala") avšak asi tou najväčšou je zaľúbenie sa autora knižnej predlohy do Khaalisi, počas búrky vrhnutej (pretože inak sa to ako jej ako jedinej všetko vychádza vysvetliť nedá). Na druhej strane dokázať do série zapracovať nesympatickejšiu postavu ako Joffrey Lannister v podobe Ramseyho Boltona je jednou z najvydarenejších pasáži série (knižnej či televíznej).Mimochodom, krátky postreh pre pozorných filmových fanúšikov, už iba v Osvietení je tak do očí bijúci rozdiel v anglickej predlohe a českom preklade (REDRUM) ako pri objasnení mena HODOR (drž vrata, HOLD DOOR). JK, určite si to raz pozri, možno cez prázdniny...GoTy maratón má svoje čaro... ()

Série 8 (2019) (S08) 

Napriek tomu že mnohých filmových"kritikov" séria rozčarovala pre mňa bola posledná séria dôstojným zakončením tejto epickej ságy s najlepším možným panovníkom akého si v Siedmych kráľovstvách mohli želať a kedže väčšina hrdinov dostala presne to,čo si zaslúžila z mojej strany absolútna spokojnosť... ()

Zimohrad (2019) (S08E01) 

Úvod, ktorý naznačil, ako by sa mohla séria vyvíjať. John Snow sa od Samyho dozvie, kým naozaj je, na Zimohrade nie sú príliš nadšený z novej kráľovnej, zatiaľ čo v Kráľovom prístavišti Sersei pokračuje v intrigách a má svoje plány, ako sa vysporiadať zo svojimi bratmi. Theonovi sa podarí oslobodiť Yaru, a práve táto scéna mohla byť spracovaná o čosi lepšie, aby sme si v prvej epizóde záverečnej série užili aj nejakú tú akciu.Záverečný pohľad na Jamieho Lannistera, ktorý po zosanutí z koňa zbadá Brana Starka bol výborným záverom, avšak predsa len epizóde čosi chýbalo (noční jazdci). Avšak veľmi sľubný úvod. ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

Ešte nikdy sa na čsfd neprejavila úbohosť tunajších užívateľov ako teraz. 89% na Imdb versus 77% na čsfd sú jasným dôkazom toho, ako vyzerajú hodnotenia na tejto databáze. Už dávnejšie som uvažoval nad odchodom, ktorý by bol nepochybne správnym krokom. Už iba hodnotenie tunajšieho samozvaného hororového experta je dôkazom toho, aký ľudia sa považujú za filmových znalcov a jeho predpoveď o tom, ako zažiari mimo iné Kliatba kvíliacej ženy vychádzajú do bodky. Celá atmosféra druhej epizódy je dokonalým obrazom beznádeje, ktorá obyvateľov Severu sužuje a dočkáme sa aj dvoch dôležitých udalostí. Moment, keď pri krbe začne znieť pieseň a následné prestrihy na Zimohrad vo mne vyvolali zimomriavky, ktoré dokázali prekonať azda iba momenty v hre Zaklínač 3 a Geraldova návšteva bažín vo Velene a stretnutie s bôžikom Jankom a trojicou bosoriek. Z filmového sveta čo sa týka atmosféry pred bojom sa tomu dokázal priblížiť iba Pán prsteňov, Kráľovstvo nebeské a obesenie chlapca vo filme Nepriateľ pred bránami, nik iný sa nedokázal s atmosférou pred rozhodujúcou bitkou tej z druhej epizódy ôsmej série ani len priblížiť... ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Imdb 9,6/10. Československá filmová hnojbáza 75%...Ďalší komentár by síce potrebný nebol,ale tentokrát si zoberieme na pretras človeka, ktorý píše filmové recenzie pre Refresher. Prekvapilo ho, že bitka nočného kráľa a nočných chodcov sa odohrávala v noci, lebo chudáčik v tme zle videl. Ale HBO podľa jeho názoru potrebovalo ušetriť tak sa preto bitka odohrávala v tme. A nepochopil ani záver. Avšak bez toho,aby som prezradil podstatnú časť z deja nie je možné tomu chudákovi, ktorý dosiahne polúciu pri každom sne o Avangers:End game vysvetliť ako to bolo možné. Čo však čakať od recenzie stránky,ktorej cieľovou skupinou sú 13 ročné deti (samozrejme aj im sa niekto musí venovať). A koniec koncov,stačí si pozrieť ich rebríčky povedzme najlepších filmov v ktorých pernamentne dominujú Avangers...Spolu s bitkou bastardov sme boli svedkami jednej z najlepších epizód. ČSFD by mala pouvažovať nad tým, aby svojim užívateľom umožnila blokovať iných užívateľov v tom zmysle, aby sme boli ušetrený pohľadu na hodnotenia a komentáre tunajších samozvaných filmových expertov. Na druhej strane možno to je dobre že si ich môžem prečítať, pretože ľudská hlúposť ma vždy fascinovala a niekedy dokáže prekonať všetky očakávania... ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Opäť bravúrne zvládnutý ťah tvorcov epizódy, napriek jednému z najnižších hodnotení na Imdb, a opäť úbohé komentáre kreténov na tejto databáze...Na druhej strane, admin Emefky dosiahol 13.000 pozretí vďaka tomu, že zverejnil post o papierovom pohári zo Starbucksu v slovenskom prevedení, a pridal sa tak k mnohým ďalším kreténom, ktorý nedokážu pochopiť, že vďaka malej šálke Blond Mapple Latté zdvihli návštevnosť stránok Starbucksu o viac ako 150%, a to sa posledných 6 mesiacov solídne prepadali. Ďalším faktom ostáva že miestny úbožiaci, ktorý píšu negatívne komentáre nie sú schopný poskladať tri súvislé vety o tom, čo konkrétne im vadilo v predchádzajúcej epizóde, ale sú stopercentne presvedčený, že oni sami by napísali lepší scénar. Preto majú ich komentáre jedno pozretie, ich vlastné. Nuž vesmír a ľudská hlúposť sú nekonečné, ale tým vesmírom si nie som vôbec istý. Opäť vynikajúca epizóda po ktorej skončení na stanici HBO nikdy nezaškodí pozrieť si príbeh niektorej z rodín,pretože si človek s radosťou zaspomína na veľkoleposť tejto ságy. Nuž ale český a slovenský ľudský odpad (týmto sa ospravedlňujem všetkým normálnym užívateľom tejto databázy) , ktorý vo svojom živote nič nedosiahne si potrebuje niekde uľaviť, tak po 850.000 príspevku o Ficovi je teraz 6 týždňov na rade Hra o tróny...A že Daisuke Honda z Bratislavy nechápe odkiaľ a prečo sa až teraz vzali balisty,k tomu už niet čo dodať... ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Že si pražská zakomplexovaná fúria dá americké meno a myslí že je cool keď zadelí epizóde hodnotenie odpad a potom spätne pozerá 4 sériu a nechápe súvislosti v seriály sme si na čsfd už zvykli. Pre fanúšikov seriálu, ktorý širšie súvislosti chápu je konanie Daenerys pochopiteľné a pravdu povediac očakávané. Obidve epické stretnutia bratov opäť epizóde dodali svoje čaro a pustošenie Kráľovho prístavišťa bolo dokonalým obrazom toho ako to po dobití miest v minulosti vyzeralo - vraždenie kresťanských detí, znásilňovanie žien a detí a pustošenie všetkého čo ľuďom, ktorý chceli krajinu kultúrne obohatiť prišlo pod ruky. Úvodná obrana King's landing mohla byť zvládnutá predsa len o čosi lepšie, avšak Cersei vychádzala z presvedčenia, že draka sa im podarí zabiť a v tom prípade by mesto ubránila, nakoľko Dan nemala žiadne obliehacie stroje a tak túto chybičku krásy s radosťou odpustíme. A potom, čím si prešla Arya v ruinách mesta je osud za búrky zrodenej spečatený...Vitajte vo svete, kde Baba z ľadu prevalcuje Hru o tróny... ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Tak ako celá posledná séria aj záverečná časť bola spracovaná výborne, tvorcovia zvážili obľúbenosť jednotlivých postáv a každej našli správne miesto. Určite sa najdú rojkovia,ktorým bude vadiť opravená stena nočnej hliadky akoby žiadny Nočný kráľ cez ňu neprešiel či reakcia nepoškvrnených, ale lepšieho vládcu v Siedmych kráľovstvách nakoniec mať nemohli a tak sa spolu s nimi tešíme. ()

Súvisiace novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (viac)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (viac)

Reklama

Reklama