Reklama

Reklama

Dr. House - Série 3

(séria)
Dráma / Mysteriózny
USA, (2006–2007), 17 h 12 min (Minutáž: 43 min)

Tvorcovia:

David Shore

Kamera:

Gale Tattersall

Hrajú:

Deborah Lacey, Hugh Laurie, Lisa Edelstein, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jennifer Morrison, Jesse Spencer, Kathleen Quinlan, Carter Jenkins, Clare Kramer (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(24)

Obsahy(1)

House do sebe sype prášky proti bolesti, které si obstaral na kradené předpisy. Dostane se proto do pěkné bryndy a namočí do toho i doktora Wilsona. (Netflix)

Zaujímavosti (113)

Dr. House - Význam (2006) (epizóda) (S03E01)

  • Jedna dávka kortizolu by za taký krátky čas nespôsobila také zlepšenie. (Pat.Ko)

Dr. House - Kóma (2006) (epizóda) (S03E07)

  • Muž, ktorý je vo vegetatívnom stave 10 rokov, by nebol schopný po prebudení sedieť v posteli; jeho svaly by atrofovali. Nie každý pacient v kóme alebo vegetatívnom stave trpí svalovou atrofiou. A v skutočnosti u komatických alebo vegetatívnych pacientov sestry často každý deň napínajú svaly, aby zabránili atrofii. Desaťročný vegetatívny pacient by nemal problém posadiť sa, keby sa oňho takto starali. (Pat.Ko)

Dr. House - Hľadanie Judáša (2006) (epizóda) (S03E09)

  • Dr. House (Hugh Laurie) zvolá súdne pojednávanie, aby získal rozhodnutie v jeho prospech o začatí liečby dievčaťa Alice (Alyssa Shafer), keď jeden z rodičov súhlasí so začatím liečby, zatiaľ čo druhý je proti tomu v oboch prípadoch. V skutočnej lekárskej praxi však liečba maloletého pacienta prebieha vždy, aj keď s liečbou súhlasí len jeden z rodičov. Súhlas oboch rodičov nie je povinný. (Pat.Ko)

Dr. House - Poloha plodu (2007) (epizóda) (S03E17)

  • House (Hugh Laurie) používa oftalmoskop na pravom oku, aby sa pozrel do pacientovho ľavého oka. Správny spôsob použitia nástroja je však ten, že sa lekár ľavým okom pozerá do pacientovho ľavého oka a pravým okom sa pozerá do pravého oka pacienta. (Pat.Ko)

Dr. House - Kretén (2007) (epizóda) (S03E23)

  • V úvode dáva Nate (Nick Lane) súperovi mat. Ale keď vidíte šachovnicu, v skutočnosti nemá mat, iba šach, ktorému sa dá ľahko uniknúť. (Pat.Ko)

Dr. House - Ľudská chyba (2007) (epizóda) (S03E24)

  • Wilson (Robert Sean Leonard) hovorí Houseovi (Hugh Laurie): "Bývaš v tom istom byte 15 rokov. Šoféruješ auto, ktoré má 10 rokov. Nemáš rád zmeny." V 1. sérii však House býval v inej budove, v byte na poschodí, ktorý je rozhodne iný ako jeho terajší byt na prvom poschodí. Môžete to vidieť v epizóde Sokratovská metóda tesne predtým, ako House neskoro večer začne telefonovať s predchádzajúcimi lekármi pacienta. (Pat.Ko)

Dr. House - Blázni do lásky (2006) (epizóda) (S03E05)

  • Spoiler: Hereditárny angioedém (HAE) nie je v skutočnosti ochorenie ľahko liečiteľné tabletkami na predpis, ale naopak veľmi drahými injekciami. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama