Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím lieči mladíka, ktorý sa do nemocnice dostal potom, čo napadol svojho šachového spoluhráča a následne skolaboval s neznesiteľnou bolesťou hlavy. Mladíkove ťažkosti sa stupňujú a on nielenže upadáva do chvíľkového stavu bezvedomia, ale tiež mu začínajú zlyhávať pečeň a obličky. Sprvu bol House presvedčený, že mladík trpí vzácnym druhom migrény. Neskôr však svoj názor zmení. Vo chvíli, keď stav vedie k zlyhávaniu dôležitých orgánov, začína usilovné hľadanie. Na správne určenie diagnózy privedie Housea moment, kedy si všimne, ako mladík drží šachové figúrky. Pacient trpí chorobou, kedy sa v tele ukladá nespracované železo. Choroba sa volá hemochromatóza a mladík bude do konca života odkázaný na dialýzu. Jeho návaly hnevu nemajú však s ochorením nič spoločné. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (3)

0verseer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"And idle iron is the devil's playground. It builds up in the organs and joints, whacking them in the process. Caused all of the symptoms. Including something that wasn't a symptom. Those body aches, they were not from the fighting." "His personality issues?" "Sorry. The iron's innocent on that count. Your kid's a jerk." Diagnóza: E83.1 Porucha metabolizmu železa - Hemochromatóza ()

Reklama

Galéria (17)

Zaujímavosti (7)

  • Herec Omar Epps (Dr. Eric Foreman), ktorý je celonárodne uznávaným šachistom, trávil veľa svojho voľného času počas nakrúcania hraním šachu s rôznymi členmi obsadenia a štábu. (Pat.Ko)
  • V úvode dáva Nate (Nick Lane) súperovi mat. Ale keď vidíte šachovnicu, v skutočnosti nemá mat, iba šach, ktorému sa dá ľahko uniknúť. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama