Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (séria)


Mazey Dayová (S06E04)

(epizóda)
  • Veľká Británia Mazey Day

Obsahy(1)

Zoufalá hollywoodská hvězdička se snaží vyrovnat s následky nehody a dělá, co může, aby unikla smečkám dotěrných paparazzi. (Netflix)

Recenzie (80)

Dawe2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hodně slabý díl, který mě téměř nebavil. Zahrané to bylo dobře, potěšila a pobavila Česká Republika a to je tak vše. Žádný přesah, nenabádá k žádnému zamyšlení,k nic to nechce a nic to nedává, prostě se to stane, tečka. Diváku, víc si trhni nohou. Tak takhle ne, vážení. Zatím bych celou sérii nazval spíše slabším odvarem a odklonem nejen od tématu Black Mirror, ale hlavně od kvalitního zpracování a především scénáře. ()

Nevka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Celou dobu si člověk říká, kde se tady to bídné hodnocení vzalo. Baví se a čeká, co z toho vyleze. A pak to přijde... BUM! Ze suterénu se ozve rána a s radostnou škodolibostí se někde v hlubinách pekelných rozjede generátor hloupých rozhodnutí. K čemu je solidní gore, když se prakticky celých deset minut uspěchaného finále chytáte nad tou blbostí za hlavu? A já se ptám. Charlie? Jak tě po tolika skvělých řadách Black Mirroru napadlo natočit takovou bezduchou blbost? A hlavně... Proč? Proč?! ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Byl jsem připraven čekat nečekané, ale tohle jsem teda nečekal! Fajnová sci-fi hříčka, která když se zvrtne, tak si divák uvědomí, že už něco podobného vlastně viděl stokrát předtím, a od zvratu už pak nemá co překvapit. Nicméně solidní wtf. [Netflix] ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tohle nejen, že nedává smysl v projektu Černého zrcadla, ono to nedává smysl ani samo o sobě. A za to vyobrazení naší republiky by se Británie měla od pevninské Evropy ještě víc odstrčit. To je ostuda jak vrata v dnešní době... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Fanúšikovia BM asi neprijímajú odklon od sci-fi a príklon k čistokrvnému hororu, avšak sama o sebe je táto epizóda trefnou, cynickou, krutou a krvavou satirou na médiá, hviezdny status, paparazzi a podobne a zároveň aj revenge filmom, čiže v tomto smere stále ideme v myšlienkových prúdoch nastolených v prvej epizóde. Výhodou je krátka stopáž, Mazey Day má rýchle tempo od začiatku do konca a čo bude ďalej, si musí divák domyslieť. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Spoilery! Linka o nejhlubším dnu společnosti - paparazzi byla poměrně zábavná a zajímavá. Samozřejmě nemohl chybět odkaz na Českou republiku, kterou si tvůrci tohoto seriálu pravidelně vybírají, pokud jde o chudobu či nově i o vlkodlaky. Pobavil mě "český policista", který mluvil prakticky polsky. Vlkodlak byl ztvárněný parádně, ale přišlo mi to hodně navíc, celý závěr byl divně uspěchaný a hlavně se to do série Black Mirror ani trošku nehodilo. V rámci této série suverénně nejslabší epizoda.  [55 %] ()

silentname 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Mazey Day" je pre mňa epizóda, ktorá v rámci konceptu Black Mirror považujem za absolútne najväčšie sklamanie, ktoré mi tento seriál priniesol. V mojich očiach ide o skutočne najslabšiu epizódu, ktorá vôbec nepôsobí, ako keby bola vystrihnutá zo sveta Black Mirror. Ten scenár by sa skôr hodil do niečoho ako je "V/H/S" alebo "American Horror Story". Tu by to podľa mňa nejaké uplatnenie našlo a nepôsobilo by to tak neskonale gýčovito ako to čo som tu mal možnosť vidieť. Myslím si, že do určitého bodu je ten príbeh celkom zaujímavý. Budovanie atmosféry, predstava toho čo sa deje a hlavne to (z pohľadu toho čo sme vedeli) malo aj potenciál do toho dostať zaujímavú hlavnú myšlienku. Problém nastáva v presne jednom konkrétnom bode... a myslím si, že všetci, ktorí túto epizódu videli vedia veľmi dobre, ktorý moment mám na mysli. Nielenže to zabilo dobrý koncept, no prišlo mi to ako to absolútne najabsurdnejšie, čo do toho tvorcovia mohli vraziť. V prvom rade je to neskutonče tuctové a v druhom rade to nijakým spôsobom príbehu nepomáha a nerobí ho v ničom lepším. Čo by som spravil je prepísal finálnu časť scenáru a nahradil to niečím trochu iným... čo by lepšie zapadlo do Black Mirror konceptu a pôsobilo ako reálna epizóda tohto seriálu. Nie niečo iné. Bohužiaľ takto je to pre mňa veľké sklamanie. Hodnotenie: D+ ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

46%? Ani nápad. Nie skvostná, ale stále veľmi dobrá časť, pri ktorej samozrejme tie farebné netflixovské variácie už musíme akceptovať ako súčasť ich zvrátenej agendy, ale hlavná myšlienka mi veľmi sadla. Paparazzi ako najväčšie hovado, ktorého nikto nemá rád. Ľudia na nich pľujú viac než na exekútorov a finančníkov. Išlo to do krásneho extrému a človek si len pomyslel - veď to už nielen paparazzi, ale aj bežní "novinári" sú takí, že sa z nich obsah žalúdka prudkým spôsobom ťahá nahor. Stačí si napríklad zapnúť TA3 v nedeľu o 11.00. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Snaha o kriticky pohled na cynickou dobu, kde paparazi vydelavaji velke penize za sve skandalni fotky celebrit. Neni to takova trefna satira jako u jinych tvurcu. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slabé, veľmi slabé a nádherne Netflixovské. Biely majiteľ domu má problém komunikovať s MLADOU SEBAVEDOMOU ŽENOU, všetci paparazzi muži, belosi sú svine, biely neschopní policat nevie strieľať a tu - čuduj sa svete afroamerická čierna alfasamica všetkých premôže. Až v poslednom zábere sa na dve sekundy alfasamica premení na hyenu...ako súčasť série Black Mirror obrovské sklamanie, nepomohla ani Uta Briesevitz ktorá teda vo Westworlde či v Stranger Things dokázala príjemne prekvapiť. Toto ak by bolo v sérii In to the Dark dal by som 3*, v Black Mirror lepšie dve, pravdepodobne to jeden z najslabších kúskov BM vôbec. ()

William_ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tahle slátanina by se nahodila ani do American Horror Story. Myšlenka udělat storyline s paparazzi nebyla zlá, ale ke konci se to absolutně vymklo z kontroly a vzniklo z toho toto. A navíc se to ani nedalo sledovat, kvůli těm otravným bleskům. Cením alespoň jednou hvězdou za zmínku ČR (která ve skutečnosti byla Německo, viz. sekce Zajímavosti) a trochu jiného doktora Babiše, než známe my. Suma sumárum: nejméně kvalitní BM co jsem viděl. ()

Martrix 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak tohle byla velmi špatná volba. Obsahem naprosto nezapadá do konceptu Black Mirror. Spíš do nějakých hororových antologií. Kritika nehorázné vlezlosti paparazzi, je navíc banální a nezajímavá. Stejně jako tento nepříběh o herečce, která si z ČR přivezla "speciální schopnosti". ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nevadí, že sa tvorcovia tentokrát chceli priblížiť skôr k hororovému zážitku. Lenže vzniklo niečo nudné, prehnané až chaotické, napätie rozložené do posledných desiatich minút a vôbec - pre mňa trápny námet... vôbec ma nedokázali presvedčiť. Pobavili ma zábery z Česka, to fakt? Mohli natočiť rovno na arizonskej púšti. Ale nad tým si okrem Čechov a Slovákov asi nikto neláme hlavu. ()

Reklama

Reklama