Reklama

Reklama

Království pavouků

  • Česko Vraždící pavouci (neoficiálny názov) (viac)
Trailer

Při zkoumání záhadných úmrtí několika hospodářských zvířat přijde veterinář Rack Hansen na to, že skrz jeho město migruje hromada tarantulí. Než však stihne cokoli udělat, pavouci zcela zaplaví ulice... Na venkovské farmě Waltera Colbyho zemřelo vzácné tele. Veterinář Dr. Rack Hansen poslal k analýze jeho krevní vzorky. O dva dny později mu znepokojená vědkyně přijede oznámit, že zvíře kouslo velké množství pavouků a následně pošlo v důsledku enormní dávky jejich jedu. Skeptický Rack se vydá s Dianou zpátky na farmu a v nedalekém poli najdou obří pavoučí hnízdo. Město mezitím zaplaví ohromné množství vražedných pavouků a neexistuje místo, kam před nimi utéct... (HBO Europe)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (51)

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Mne sa to páčilo. Väčšina eco-hororov dopadne podpriemerne (Spiders) či hrozne (Arachnid) a len máloktoré z nich (Arachnophobia) patria do štádia, ktoré dokáže pobaviť, či dokonca znepokojiť a vydesiť. Kráľovstvo pavúkov je jedným z nich a aj keď na samotnú akciu príde až zhruba po prvej hodine, tá prvá je minimálne zaujímavá, sú prvé vraždy (z počiatku to bol len dobytok, neskôr prišiel rad aj na ľudí), každá z ústredných postáv ma k týmto udalostiam vlastný postoj a názor a v posledných minútach koluje panika, nebezpečenstvo a strach. Film prekvapivo (na to, že na hlavnú hrozbu príde až ku koncu) vôbec nenudí, baví ma sa na to pozerať a minimálne tá atmosféra dokazuje, do akých kvalít tento (inak s celkom primitívnym scenárom) zapadá. Silné tri. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Jedna hviezdička je diskutabilná, ale tie pridávam najmä filmom s ohľadom na rok vzniku a efekty v tomto filme sú, na svoju dobu veľmi dobré, teda až na samotný záver v ktorom si autori jednoducho pomohli pravdepodobne namaľovaným obrazom, teda aspoň tak to vyzerá. Po pomalľou rozbehu dostaneme sympatický film z krásnych 80tych rokov, v ktorom biely ľudia aj čierny ľudia oslovujú tých druhých menami a nie oslovením biely bohatý človek... ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Arachnofobie nepřekonána, ale na rok 1977 docela mazec. O dobrém scénáři a nějakém napětí se mluvit moc nedá, ale ono v podstatě stačí vidět stovky živých tarantulí pohromadě. A takhle to vlastně asi má vypadat. vzpomenu-li si na některé a jiné zvířecí horory, kde dané potvora ani není pořádně vidět. 69% ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Rozbeh je príšerne pomalý. Mŕtva krava, kecy okolo toho. Mŕtvy pes, kecy okolo toho. Mŕtvy býk, ďalšie kecy. Ale keď začnú odkvecať ľudia a naši hrdinovia uviaznu v zabarikádovanom baráku, film sa celkom rozbehne. Len škoda, že v ňom uviaznu 15 minút pred záverečnými titulkami. Remeselne postačujúco zrežírovaný popcornový "horor" vo westernovom kabáte, trpiaci predvídateľným, z desiatok podobných filmov (napr. Vtáci) pozliepaným scenárom. Akonáhle sa na scéne objaví nová postava, viete čo s ňou bude. Ale jedno sa musí nechať - vo filme je naozaj veľa naozaj živých tarantúl - a herci ich chytajú do rúk, akoby nič! ()

jonyyy 

všetky recenzie používateľa

Tisíce pavouků, kteří jsou naprosto všude. Žádné počítačové efekty, všechno pěkně po staru a přesto to vypadá naprosto věrohodně. Všechna čest hercům a hlavně herečkám, že si s takovými hejny chlupáčů tak odvážně poradily. Přece jen jich mít deset na hlavě musí být oříšek i pro otrlé. Kamera nápaditá, Shatner v roli svůdníka super, mrtvolky taky vypadaly věrohodně. Jen jako majitel sklípkana, mi je líto těch tisíců rozjetých a zašláplých pavoučků. 71% ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (8)

  • Producent Igo Kantor sa vyjadril pre časopis Fangoria, že Arachnophobia (1990) produkovaná Stevenom Spielbergom sa značne podobá na Království pavouků. Vyhlásil: "Myslím si, že ide o kópiu, avšak nemôžete prísť a súdiť sa so Spielbergom." (beso74)
  • Keď prichádzajú Rack Hansen a Diane Ashley na Terryho farmu, vyjdú z Rackovho auta a zatvoria dvere. O chvíľu, keď sa vracajú s jeho neterou Lindou, dvere na aute sú už otvorené. (beso74)

Reklama

Reklama