Reklama

Reklama

Království pavouků

  • Česko Vraždící pavouci (neoficiálny názov) (viac)
Trailer

Při zkoumání záhadných úmrtí několika hospodářských zvířat přijde veterinář Rack Hansen na to, že skrz jeho město migruje hromada tarantulí. Než však stihne cokoli udělat, pavouci zcela zaplaví ulice... Na venkovské farmě Waltera Colbyho zemřelo vzácné tele. Veterinář Dr. Rack Hansen poslal k analýze jeho krevní vzorky. O dva dny později mu znepokojená vědkyně přijede oznámit, že zvíře kouslo velké množství pavouků a následně pošlo v důsledku enormní dávky jejich jedu. Skeptický Rack se vydá s Dianou zpátky na farmu a v nedalekém poli najdou obří pavoučí hnízdo. Město mezitím zaplaví ohromné množství vražedných pavouků a neexistuje místo, kam před nimi utéct... (HBO Europe)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (50)

Radka_86 

všetky recenzie používateľa

Ačkoli nepatřím mezi milovnice pavouků byla jsem nadšená. Tenhle snímek mě vážně potěšil a troufám si ho označit za nejlepší pavoučí horor co jsem zatím viděla. Nenudila jsem se - zajímavý děj, líbili se mi i herci, na 70.léta hodně přesvědčivě vypadající mrtvoly a šla mi hlava kolem z toho kde vzali tolika tarantulí, jsou jich tam vážně mraky :) Jen škoda kolik "pavoučích herců" obětovali. 85% ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Zaprášenej oldschol pavoučí horůrek, kterej mi dlouho unikal. Dneska jsem na to konečně kouknul a jako příznivec pavoučků musím konstatovat, že se jedná o solidní film v takovým klasickým stylu. Slušná hudba dobrá práce z atmosférou a opravdu hnusní chlupatí odporní pavouci. Jenom škoda, že to trvá skoro hodinu než se to pořádně rozjede. Každopádně ten konec kdy doslova záplava pavouků zlikviduje takřka celý město, ten je fakt best. A ta závěrečná pointa mě taky docela rozsekala. Fakt mě mrzí jenom, že když to začne opravdu nabírat grády, tak to vzápětí skončí, ale patří to rozhodně k těm kvalitnějším pavoučím snímkům co byli natočeny.60% ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nedávno som sa rozprával s kamarátkou, ktorá má velice silnú arachnofóbiu. Nič hrôzostrašnejšie ako pavúky pre ňu neexistuje. Má z nich panický strach. No a práve ona mi doporučila snímok z roku 1977, ktorý sa volá "Kráľovstvo pavúkov". Vraj je to nesmierne desivý horror o pavúkoch. V duchu som si povedal, že mňa len tak nejaký pavúči horror neprekvapí, už som ich videl mnoho. Ale nakonec musím uznať, že to bolo dobré. Naturálna klasika. Žiadne lacné digitálne triky či nevierohodné atrapy pavúkov. Živé tarantuly. *** ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Úplne márne to nie je. Tvorcovia nielenže použili živých pavúkov, ale rovno aj najväčších a najchlpatejších. Ich obete sú obalené v pavučinách a zaručene mŕtve, čo je pôsobivé. Pôsobivá je i posledná scéna, z ktorej mrazí (napriek tomu, že je trápne kreslená). Problém je... vo všetkom ostatnom. Tak hlavne, pavúky, tie veľké a chlpaté, by som síce hladkať nechcel, ale nemôžem povedať, že by mi pohľad na ne spôsoboval nočné mory. Takže horor s pavúkmi nepokladám za horor v pravom zmysle slova. Nevidím na tom nič strašidelné, hororové. Jediný dobrý horor s pavúkmi bola Arachnofóbia s Johnom Goodmanom, inak len samé béčka, céčka a televízne blbosti. Väčšina „hororových“ scén v tomto filme vyzerá tak, že vedľa postavy sa objavia dva tri pavúky, začnú po nej loziť, postava vrieska, zatmievačka. V (kvázi)najdesivejšej scéne hlavný hrdina srandovne skacká medzi pavúkmi. V inej stopercentne živých pavúkov zabíjajú kolesá policajného auta. Skutočne úbohá a odsúdeniahodná neúcta k životu a zvieratám. Ďalší problém je v postavách, ktoré sú úplne nezaujímavé, podpriemerné, hrané netalentovanými a nesympaticky sebavedomými hercami (jeden z najarogantnejších kreténov Hollywoodu Shatner). Podstatnú časť minutáže sme nútení bezmocne sledovať strašne nezáživnú romancu medzi veterinárom a mladou pipkou. Navyše to občas pôsobí až ako western, čo je wtf. Pozornosť, hoci tiež negatívnu, si zaslúžia aj geniálne pavúky, ktoré sa do zabarikádovaného domu rafinovane dostanú komínom a vedia zistiť, že týpek je deratizér a chce na nich z lietadla zhodiť otravu. Tak mu samozrejme vlezú do kabíny, počkajú si, kým vzlietne a krátko po štarte ho odrovnajú skôr, než to stihne urobiť. Wau. Zvláštne je i to, že raz stačí, aby vás pavúk pohrýzol a ste za pár sekúnd tuhí a potom ich veterinár odhadzuje holými rukami a minimálne raz ho pohryzú, no on je v pohode. Nechápačka. Po Čeľustiach (1975) sa s podobnými zvieracími horormi roztrhlo vrece, no zakaždým sa ukázalo, aký génius Spielberg bol, že z takéto blbého scenára dokázal dostať taký špičkový, dodnes áčkarský horor. Dva roky pred Kráľovstvom pavúkov vznikla Invázia obrích pavúkov a v roku 1977 okrem Kráľovstva boli nakrútené ešte podobne ladení Mravci s Brianom Dennehym a Tarantula s Tomom Atkinsom. ()

jonyyy 

všetky recenzie používateľa

Tisíce pavouků, kteří jsou naprosto všude. Žádné počítačové efekty, všechno pěkně po staru a přesto to vypadá naprosto věrohodně. Všechna čest hercům a hlavně herečkám, že si s takovými hejny chlupáčů tak odvážně poradily. Přece jen jich mít deset na hlavě musí být oříšek i pro otrlé. Kamera nápaditá, Shatner v roli svůdníka super, mrtvolky taky vypadaly věrohodně. Jen jako majitel sklípkana, mi je líto těch tisíců rozjetých a zašláplých pavoučků. 71% ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (8)

  • Jon-Jon, hrajúci poraneného chlapca pokrytého pavúkmi počas útoku tarantúl na Camp Verde, je v skutočnosti synom režiséra Johna 'Bud' Cardosa. (beso74)
  • Keď prichádzajú Rack Hansen a Diane Ashley na Terryho farmu, vyjdú z Rackovho auta a zatvoria dvere. O chvíľu, keď sa vracajú s jeho neterou Lindou, dvere na aute sú už otvorené. (beso74)

Reklama

Reklama