Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Priateľstvo chlapca a koňa sa začalo v roku 1946, keď malý Američan Alec Ramsay (Kelly Reno) a žrebec, ktorému hovoril Black, ako jediní prežili námornú katastrofu. O rok neskôr však do New Yorku pripláva berberský šejk Abu Ben Išak (Ferdy Mayne) so svojou vnučkou Tabari (Jodi Thelenová). Šejk prišiel po svojho žrebca Šetana a vie, že ho musí odviesť rýchlo do bezpečia. V prístave totiž zazrel svojho dávneho nepriateľa Kurra (Allen Garfield), náčelníka Urukov, ktorý má o jeho koňa záujem a chcel by sa ho zmocniť všetkými prostriedkami. V severnej Afrike sa budú čoskoro konať veľké preteky a arabský plnokrvník Šetan je jedným z  favoritov. Zradnému Kurrovi sa nepodarí vylákať koňa zo stajne, a tak ju zapáli. Alecovi sa našťastie podarí vyviesť čierneho žrebca včas von. V zmätku, ktorý nastal, sa síce podarí Išakovi koňa chytiť, ale Alec ich zahliadne a na poslednú chvíľu naskočí do ich nákladiaku. Márne mu Išak v prístave vysvetľuje, že Šetan je jeho kôň a musí sa vrátiť do svojej rodnej stajne. Chlapcovi sa podarí preniknúť na palubu hydroplánu, dostane sa do Casablanky a jeho cesta pokračuje s pomocou arabských detí. Kurr mu sľúbi, že ho za milovaným koňom odvezie, ale zanechá ho v púšti napospas osudu. Osamoteného chlapca našťastie zvezie preplnený autobus a v ňom sa Alec stretne s Tuaregom Rajom (Vincent Spano), ktorý tiež cestuje na preteky koní a stane sa jeho ďalším pomocníkom na ceste za milovaným žrebcom. Obaja uniknú pred prenasledovaním Urukov, podarí sa im po vyčerpávajúcom pochode prejsť púšť a nakoniec sa dostanú do sídla Bena Išaka. Ten privíta Aleca ako hosťa, ale nechce mu koňa vydať. Pretekať bude šejkova vnučka Tabari, ktorá je najlepším jazdcom kmeňa. Kôň ju však niekoľkokrát zhodí a počúva len Aleca. Skôr než sa preteky začnú, kôň aj Alec sa znovu dostanú do Kurrovho zajatia, podarí sa im však utiecť. Išak nakoniec súhlasí, aby na koňovi pretekal Alec. Zákerný Kurr však nikam neodišiel a číha na svoju príležitosť, ako sa pomstiť. Počas pretekov neváha použiť aj tie najšpinavšie metódy, aby zabránil Šetanovi s Alecom vyhrať. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (8)

Ajinka126 

všetky recenzie používateľa

Sice se to kvalitou nedá srovnat s prvním dílem, ale opět je tu přítomnost onoho famózního koně. Já se na tenhle film můžu dívat i 100x a vždy se přistihnu při tom, jak přestanu dávat pozor a jenom se nechávám "hypnotizovat" tou divokou krásou černého hřebce. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Po komornejšej prvej časti prichádza to, čo sa rozbehlo už v 70. rokoch. Čiže sequel musí byť väčší a rýchlejší. V podstate je to v tomto prípade pravda. Výpravnejší a dobrodružnejší príbeh, ale neponúka až tak veľa a jeho akcia je skôr nenáročného rázu. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Málokedy sa stáva, aby pokračovanie predčilo prvý film. Toto je podľa mňa jedna z mála výnimiek, aj vďaka exotickému zasadeniu, aj vďaka už vyzretešiemu chapcovi z jednotky a napriek niekoľkým logickým skratkám aj vďaka namakanejšiemu scenáru. Opäť pekná práca so zvieratami i fajnová hudba. Samozrejme, na takýto film treba byť aj naladený. ()

Ještěřák 

všetky recenzie používateľa

No uznejte, že u filmu, u kterého jsem v dětství probulel poslední cca třetinu, nelze ubrat plyn z maximálního hodnocení... a nebo možná trošinku jo. ;) ()

jochanan 

všetky recenzie používateľa

film hodnotím čistě podle nostalgických vzpomínek, viděla jsem ho naposledy jako malá holka. Ale vím, že jsem to žrala od první do poslední minuty. A to si pěknejch pár hvězdiček prostě zaslouží. ()

Reklama

Reklama