Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh Čierneho krásavca je zároveň príbehom ľudí, s ktorými sa stretol. Rozpráva o dôvere a zrade, o tom, ako sa krásny čierny žrebec postupne učil ľuďom veriť. Narodil sa kobyle, ktorú volali Kňažná, prešiel výcvikom a neskôr sa dostal do rodiny vplyvného baróna Gordona (Peter Davison). Hneď sa zapáčil pani domu, a tá mu dala nevšedné meno „Čierny krásavec". Jeho život však nebol iba idylický a čoskoro preňho nastali ťažké časy: pani domu ochorela a rodina Gordonovcov musela opustiť rodnú zem a odísť do zámoria, do lepších klimatických podmienok. Koňa predali, ale mladučký Joe Green (Andrew Knott), ktorý sa oňho staral, sľúbil, že raz sa poňho vráti. Od tej chvíle nastalo pre krásneho žrebca neľahké obdobie - keď našiel dobrého majiteľa, vždy sa stalo niečo zlé, a on ho musel predať... Posledný pán ho prenajíma komukoľvek bez ohľadu na to, že kôň trpí. Je preťažovaný, chudne a slabne. Po čase sa i on rozhodne Krásavca, teraz už strhanú trosku, predať. Čaká naňho ešte niekedy šťastie? (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (96)

berg.12 

všetky recenzie používateľa

Vychvalovaná hudba Dannyho Elfmanna byla hlavním důvodem, proč jsem si tenhle film půjčil. A určitě nebude tím hlavním, proč bych to měl udělat znovu. Je totiž hodně "neelfmannovská" a de facto je jednou velkou variací na známou melodii "Greensleeves". Proměny příběhu a osudy Beautyho ale podbarvuje hezky. Sice nejsem úplně přítel filmů, kde je živým zvířatům za každou cenu podsouváno lidské chování, ale klobouk dolů za tu práci s nimi. Nakonec, co by z toho jinak děti měly. ()

danielwanderer 

všetky recenzie používateľa

Sviatočné ráno, nechcem budiť rodinu rachotom z PC, tak si spravím raňajky a zapnem telku, že bude nejaký shit, o ktorom napíšem. Pozerám, Čierny krásavec a tak nejak mi došlo, že to bude o koňoch, ktorých práve najväčší fanúšik niesom, ale som celkom prekvapený. Už v prvom rade tým, že celý dej sledujeme v pohľadu práve koňa ako hlavného hrdinu. Sledujeme jeho život, to ako žil stále inde a stále inak. Cítil skoro ako človek, skoro preto, lebo cítil silnejšie ako človek. Škoda toho, že úplne všetko čo sa malo stať sa stalo a tak nách nečakalo žiadne prekvapenie (vlastne jedno áno) a ešte happy end, achh jo... No nemôžem hodnotiť nijako zvlášť záporne. ()

Reklama

inachisio 

všetky recenzie používateľa

Výborný film, který mě dokázal perfektně chytit za srdíčko, takže se některé scény neobešly bez slz. Pohled na svět koňskýma očima mi připadal dokonalý a spousta majitelů těchto elegantních tvorů se může leccos přiučit a lépe jim naslouchat. Poutavý, milý a krásný film mě dojal, rozveselil, nenudil a připomněl mi, že zvířata jsou mnohdy chytřejší než lidé. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Príjemný, pokľudný konský životný príbeh a hoci ho v živote nestretli len pekné veci, dej si udržiava rovnaké tempo aj atmosféru. Produkcia je kvalitná, ale dej veľmi nedramatizuje a skôr necháva priestor emóciám, ktoré viac-menej smutný život Krásavca sprevádzajú. Herecké obsadenie tvoria v dobe vzniku pomerne neznámi herci, no dnes už môžeme povedať, že sa veľmi dobre osvedčili a  minimálne Sean Bean a David Thewlis sú veľmi známi. Deti a milovníci koní ho určite ohodnotia aspoň na 80%. Film je predovšetkým určený deťom a pretože ma ničím nezaujal dávam 60%. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Nádherný príbeh o krásnom čiernom žrebcovi. O jeho nenaplnenej láske, dobrých či zlých majiteľoch, o nádherných rokoch strávaných na krásnych lúkach, či ťažkých rokoch, v ktorých sa takmer udrel k smrti. Scény cválania a šantenia na lúkach dávajú aj divákovi neuveriteľný pocit voľnosti, slobody, chuť niekam sa rozbehnúť, alebo minimálne napumpujú adrenalín. Mnohé scény sú emočne dosť silné, čo je v príbehoch o zvieratách častým javom, zvlášť, ak dej doprevádza tak nádherná a dojímavá hudba. Skvelý film, skvelý soundtrack. Kapesníky nutné. 80%. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (7)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach po celom Anglicku. (MikaelSVK)
  • Autorka původní román z roku 1877 psala v posledních letech života. Kniha se stala velmi populární a zařadila se mezi nejprodávanější knihy všech dob. (nezavisla)

Reklama

Reklama