Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Flintstonovci a Rubblovci sú moderné rodiny doby kamennej a žijú s osvojenými dinosaurami v pravekom mestečku Bedrock. Fred Flintstone (John Goodman) a Barney Rubble (Rick Moranis) pracujú v kameňolome banskej spoločnosti Slate and Comp. Fred s manželkou Vilmou (Elizabeth Perkinsová) už vychovávajú podarenú dcérku Pebbles, ale Barney je bezdetný. Starostlivý Fred venuje bezdetnému Barneymu peniaze, aby si mohol s manželkou Betty (Rosie O´Donnellová) adoptovať dieťa. Keď Fred a Barney podstupujú kvalifikačný test na pozíciu nového zástupcu viceprezidenta spoločnosti, Barney vymení svoj výborne prepracovaný test za Fredov nepodarený, aby sa mu odvďačil. Fred získava vedúcu výkonnú pozíciu v podniku, spyšnie a správa sa povýšenecky. Teší sa, že svokre Pearl (Elizabeth Taylorová) ukázal, že Vilma sa nemohla vydať lepšie a že si ju zaslúži. Nevšimol si pritom, že je iba nastrčenou figúrkou v špinavej hre majiteľa firmy Cliffa Vandecarva (Kyle MacLachlan) a jeho sekretárky Sharon Stoneovej (Halle Berryová), ktorí ho skorumpovali, aby prevzal zodpovednosť za prepustenie všetkých robotníkov po nákupe automatickej výrobnej linky. Kto zachráni nešťastného Freda? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (168)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Bál som sa, že to bude onmoho, onmoho horšie. Tak ako sa to podarilo pri druhom filmovom pokračovaní z roku 2000. V tomto prvom pokuse režiséra Briana Levanta sa adaptácia známeho kresleného seriálu o dvoch manželstvách z vyspelého praveku podarila celkom fajn. Kulisy použité v tomto filme sú nezabudnuteľné. Vizuálne originálny snímok. Dobrá voľba bola pri obsadení Johna Goodmana a Ricka Moranisa do titulných úloh Freda a Barneya. Tiež ma potešili aj Kyle McLachlan a Halle Berry v úlohe záporákov. Mne sa to páčilo. Yabba-Dabba-Doo! *** ()

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

Původní seriál jsem měl rád a je škoda, že ho už nikdy nereprízovali. Samozřejmě, že když se podíváme na tvůrčí tým (scénáristé + režisér), tak ten se tyto typy komedií doslova specializuje. Filmaři se snažili zachovat ráz celého seriálu a vytasili se se všemi vychytávkami, které animované postavičky též používaly. Ve finále to vypadá zajímavě a sem tam se najde i dobrý nápad hodný úsměvu. Řekněme, že scénář je lehce podprůměrný a celá zápletka též. Ale nějakou hlavní dějovou linku zkrátka vymyslet museli, s popsáním pravěkého světa by asi nevystačili. Totéž platí o jednotlivých kulisách, dekoracích a hlavně dinosaurech - finanční střídmost z toho tryská na všechny strany. Je těžké zároveň kritizovat jakkoli herce, když zkrátka pořádně nemají co hrát. Nicméně si myslím, že jako dopolední film pro děti Flintstoneovi fungovat budou. ()

Reklama

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Vcelku povedená taškařice z doby kamenné, byť komixu se asi nevyrovná (leč tyto znám poměrně povrchně :-). Bez zbytečného hloubání lze říci, že v rámci bláznivých filmů pro celou rodinu méně jak čtyři hvězdičky by byly nespravedlivé... Kameňák v nejlepším smyslu slova, škoda jen, že osobní sekretářku Sharon Stoneovou nehrála Sharon Stoneová... ;-)) - - - P.S. Tradičně tragický český dabing, klasicky >bez zvuku< původních ruchů, zato s uřvaným >procítěným uměleckým< přednesem českých béčkových čudlařů... ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

7 / 10 Dobrí herci, pekná výprava a na rodinnú komédiu celkom slušný scenár - príjemná adaptácia klasiky medzi animovanými seriálmi, u ktorej poteší hlavne myšlienka, že to mohlo podadnúť oveľa horšie. Ono keď má nejaký film za producenta veľkého Stevena, nejaké tie bubáky sa nájdu vždy, že? ()

Gardenboy 

všetky recenzie používateľa

No neviem .. .tento pokus o prevedenie kresleného seriálu do hranej (a navyše filmovej a NAVYŠE do kín) podoby sa nie celkom podaril ... jednoducho tomu chýba tá šťava, ktorú má origoš The flintstones. Ale jednu hviezdu pridám za soundtrack, ktorý sa mi ako decku pačil a teraz si ho radšej ani nepustím, aby som neprišiel o svoje detské ilúzie a nebol nútený strhnuť tu hviezdu dolu ... no a tá druhá je za štýl a za fakt, že sme to pozerali na zákaldke namiesto vyučovania ... ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (14)

  • Film vznikol na motívy rovnomenného animovaného seriálu Flintstonovci (1960) a snažil sa dôsledne zachovať realitu originálu vrátane rekvizít, akými sú osvojené dinosaury či rôzne praveké potvory vo funkciách domácich pomocníkov (prasosaurus ako odpadkový kôš, dinosaurus - vysávač, dikafták či brontožeriav). (PATWIST)
  • Na scénáři k filmu se včetně hlavního týmu podílelo celkem 35 lidí. Za svůj výtvor získali Zlatou malinu za nejhorší scénář. (Stegr)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené