Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Flintstonovci a Rubblovci sú moderné rodiny doby kamennej a žijú s osvojenými dinosaurami v pravekom mestečku Bedrock. Fred Flintstone (John Goodman) a Barney Rubble (Rick Moranis) pracujú v kameňolome banskej spoločnosti Slate and Comp. Fred s manželkou Vilmou (Elizabeth Perkinsová) už vychovávajú podarenú dcérku Pebbles, ale Barney je bezdetný. Starostlivý Fred venuje bezdetnému Barneymu peniaze, aby si mohol s manželkou Betty (Rosie O´Donnellová) adoptovať dieťa. Keď Fred a Barney podstupujú kvalifikačný test na pozíciu nového zástupcu viceprezidenta spoločnosti, Barney vymení svoj výborne prepracovaný test za Fredov nepodarený, aby sa mu odvďačil. Fred získava vedúcu výkonnú pozíciu v podniku, spyšnie a správa sa povýšenecky. Teší sa, že svokre Pearl (Elizabeth Taylorová) ukázal, že Vilma sa nemohla vydať lepšie a že si ju zaslúži. Nevšimol si pritom, že je iba nastrčenou figúrkou v špinavej hre majiteľa firmy Cliffa Vandecarva (Kyle MacLachlan) a jeho sekretárky Sharon Stoneovej (Halle Berryová), ktorí ho skorumpovali, aby prevzal zodpovednosť za prepustenie všetkých robotníkov po nákupe automatickej výrobnej linky. Kto zachráni nešťastného Freda? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (168)

Skleni 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem povedať, že tento film je dajako zaujímavo spracovaný. ani že som ním spokojný. No zachovala sa absurdita Badrocku a vzťahy medzi hl. postavami. To je hlavné. Navyše výber postáv bol asi najlepší aký si viem predstaviť. Akurát dej je skoro žiadny a po tech. stránke je film na bode mrazu. 59% ()

bobstock 

všetky recenzie používateľa

Na svoji dobu skvěle převedené animované postavičky s pravěkým prostředím do vtipně reálné podoby. Bourák Goodman, sexy Berry i zajímavý záporňák MacLachlan. Jako kluk pomrdaný po dinosaurech všeho druhu jsem byl velmi vděčným a šťastným divákem ještě v místním starém kině..dodnes si pamatuji jak sem byl tehdy zblblej Jurským parkem o rok dříve, tak i tento kousek jsem dlouhá léta chybně připisoval jako tvůrčí věc Stevena Spielberga. :) 70% ()

Reklama

Zeek 

všetky recenzie používateľa

Někdy se to povede, někdy ne. Myslím tím převedení kresleného filmu do hraného a tady si myslím, že se to povedlo. Je to vtipné, má to spád, výběr herců do jejich rolí je ideální. Nesmím opomenout skvělé kostýmy a kulisy. Já Flintstoneovi můžu a nedám dopustit ani na jejich animovanou verzi známou z Cartoon Network. Moje hodnocení: 70% ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Dnes jsem viděl poprvé v životě. Kdysi jsem na premiéru nešel, tak jsem si dnes řekl, že doplním mezeru ve vzdělání. Jedná se o neškodnou zábavu s pár výtečnými nápady a několika hezkými vtipy. Tempo je stabilní a příběh nekomplikovaný. Ideální na ospalé odpoledne. Halle Berry moc pěkná sekretářka. 70% ()

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Podle mě to asi věrněji natočit nešlo, což neznamená, že výsledek nemohl být mnohem lepší. Hraná verze se podobá té animované téměř ve všem, jenže to co v ní skvěle funguje, to na plátně spíš drhne. Sympatičtí herci a skvělá pohodová atmosféra naštěstí z téhle potenciální katastrofy vykouzlili slušnou jednohubku která nestihne nudit. Filmovi kritici byli výsledekem částečně zděšeni a částečně zhnuseni, jenže lidi svými peněženkami hlasovali jinak. Pazourkovi zlomili několik kasovních rekordů a vydělali sedminásobek rozpočtu. Klasika se z nich ovšem nikdy nestala. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (14)

  • Na scénáři k filmu se včetně hlavního týmu podílelo celkem 35 lidí. Za svůj výtvor získali Zlatou malinu za nejhorší scénář. (Stegr)
  • Film vznikol na motívy rovnomenného animovaného seriálu Flintstonovci (1960) a snažil sa dôsledne zachovať realitu originálu vrátane rekvizít, akými sú osvojené dinosaury či rôzne praveké potvory vo funkciách domácich pomocníkov (prasosaurus ako odpadkový kôš, dinosaurus - vysávač, dikafták či brontožeriav). (PATWIST)

Reklama

Reklama