Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Posledné recenzie (657)

plagát

Projekt minulosť (2015) 

Filmov s otázkou cestovania v čase je veľa. A niektoré aj v niečom vynikajú. Filmy ako looper, Predestination sú skvostami, o tom nie je pochýb, no stále sú tam otázky a chyby. Tento film sa nehrá na psychologicko vážnu besedu so stevom jobsom, ktorého počúvajú ovečky a to čo povie je sväté a na konci dňa média informujú o genialite prednášky. Nie. tento film je jednoducho krutou pravdou o cestovaní časom. Všetko je v podstate o sláve, prachoch, dorgách (v rozličných podobách) a sexe. Pre príklad, scéna kedy žiak urážlivo poukzuje, že má nad učiteľom prevahu je krásnou ukážkou. Presne tak by to totiž každý z nás urobil. A presne tak isto by asi každý narábal s celým cestovaním v čase. Krásny film čo sa myšlienky a prevedenia týka. Ostatné je trochu priemerne ale to nevadí, predsa len jedná sa o cameo movie. A tam sa nedá očákavať nič špeciálne. PREKVAPENIE TOHOTO ROKU (zatiaľ).

plagát

Bratstvo vlkov - Hon na beštiu (2001) 

Od tohoto filmu by sa mohli učiť mnohí tvorcovia aj dnes. Nápadité, geniálne spracované a hlavne, brilantne podané. Každý kúsok deja, každý dialóg, každý jeden obraz má svoje opodstatnenie. Nič nie je na vyše a v závere to všetko hrá ako kráľovský orchester. Proste paráda. Samozrejme ani tu sa tvorcovia nevyhli chybám ako je kritizovaný západný bojovník s umením východného boja a pod. Ale to všetko hravo prekrýva fakt, že dej a postupnosť akou je dej tvorený a rozprávaný je skvelé. Hlavné postavy majú svoje čaro. Každá je niečim jedinečná. A neomrzí a neprekáža. Strih, hudba a celkovo technická stránka len prispieva štýlu v akom sa film nesie. Je to istá grandióznosť a ľahkosť a nadutosť. A to nie je pre každého. A preto film nemá moc veľkú základňu fanúšikov. V prípade remaku kedy by sa použili moderné vyzuály a mega prsaté nahé baby a všetko ostatné by sa ponechalo, film by mal úspech. Ale to by sa už mne nepáčilo. Takto je to skvelé. Jednu hviezdu odoberám kvôli niektorým scénam, najmä bojovým a kvôli absencii rozumu, kedy by sa film dal krásne zostrihať o pol hod kratšie a bol by ponúkol presnú dávku drogy zvanej umenie. Takto som si len šňupol a dožil sa toho že efekt vyprchal a ja som stále musel sedieť na riti a pozerať film.

plagát

Švec (2014) 

Prekvapenie sa nekoná. I keď ho asi nik ani neočakával, že nie. Adam je ako vždy umravčaný, príbeh niečim zaujímavý a svojrázny no vyhrotený do extrémov ktoré Vás nútia si ísť zobrať vodu počas filmu a vôbec Vám nevadí tých stratených 10 minút z filmu. Proste klasika čo sa týka Sandlera. Mňa ale prekvapil trochu aj miestami jeho herecký výkon, ktorý sa dal považovať na pár minút za dobrý. Ostatní herci sú na tom dobre, ich postaví už tak moc nie. Dialógy prehnané, nelogické a veľa momentov zbytočných. Film zostrihať na 2/3, dodať viac dramatických scén, vtipy od "nášho retardovaného suseda" dať preč a nahradiť. No a potom tu máme super film. Takto priemernosť. Tesne síce, ale je to priemer.

Posledné hodnotenia (1 316)

Konečne doma (2015)

12.01.2019

Upgrade (2018)

12.01.2019

Smrteľné stroje (2018)

26.12.2018

Aquaman (2018)

26.12.2018

Percy Jackson: Zlodej blesku (2010)

02.10.2018

Ten, kto stojí v kúte (2012)

02.10.2018

Na vine sú hviezdy (2014)

02.10.2018

Ja, Earl a dievča na zomretie (2015)

02.10.2018

Taguj! (2018)

25.08.2018

Reklama