Reklama

Reklama

Prízrak v Benátkách

  • Česko Přízraky v Benátkách (viac)
Trailer 1

Film nás zavedie do povojnových strašidelných Benátok, kde teraz žije na dôchodku a vo vyhnanstve slávny detektív Hercule Poirot (Kenneth Branagh). Poirot sa so všetkým rozlúčil. Jeho skúsenosti so zločinom, vyšetrovaním a videním toho najhoršieho z ľudstva prostredníctvom ďalšej vojny spôsobili, že sa vzdal. Svoj čas trávi tým, že robí všetko pre to, aby na zločin nemyslel; ale zločin, samozrejme, prichádza za ním. Je deň pred sviatkom všetkých svätých a Poirota navštívi stará priateľka, slávna spisovateľka Ariadna Oliverová (Tina Fey), ktorá mu musí niečo jednoducho ukázať, a sľúbi mu, že to nie je zločin. Chce, aby sa k nej pridal na seansu a pomohol jej dokázať, že to nie je skutočné. Poirot napriek svojmu úsudku zistí, že ho to zaujalo, a neochotne súhlasí s účasťou na seanse v rozpadajúcom sa strašidelnom paláci, ktorý vlastní slávna operná speváčka Rowena Drakeová (Kelly Reillyová). Keď je jeden z hostí zavraždený, všetci prítomní hostia sú považovaní za podozrivých, čo belgického detektíva opäť vtiahne do zlovestného sveta tieňov a tajomstiev. (CinemArt SK)

(viac)

Diskusia

mm13

mm13 (hodnotenie, recenzie)

Zdá sa, že DVD by mohlo byť vonku ešte pred koncom roka. O blu-ray zatiaľ nevedno...

2-Xtreme

2-Xtreme (hodnotenie, recenzie)

Vie niekto kedy bude na Disney+? Tu na csfd bolo pisane, ze 31.10. ale realita je ina.

na príspevok reagoval bianci

Bluntman

Bluntman (hodnotenie, recenzie)

Huholoman

Době už neodpovídá to, že se po Benátkách pohybuje nějaký Hercule Poirot. Žité realitě třeba to, že je otevřena možnost vnímání nadpřirozena, i když to je zpětně racionalizováno jako následek po požití jedu. Jinak jsem nic nezkoušel, reagoval jsem na někoho, u koho platí "nejsem rasista, ale", "nejsem šovinista, ale"... a tak dál, a tak podobně. Vím, co píše do jiných diskuzích, jakým způsobem. 

Jarin69

Jarin69 (hodnotenie, recenzie)

Tak jsem ten film zkusil. Přiznám se, že jsem to nedal. Ten film v každém záběru křičí "já nejsem obyčejnej film, já jsem umění!" že se to prostě nedá. Ale počítám, že si to svoje diváky najde. Já se spokojím s nějakou "komercí".

Huholoman

Huholoman (hodnotenie, recenzie)

Bluntman

Prosimvas, co to tu zkousite s "nejsem rasista, ale"? Tadyten argumentacni faul povazuju fakt za sprostej, snazit se s nim presvedcit lidi, ze je v poradku mit dobovej film, kterej naprosto vubec neodpovida dobe. Rep. vyviji to natlak, mezi radky to tvrdi, ze pokud se to neoomu nelibi, je rasista. Ted s tim maj problemy v americe, hlavne marvel s tim bojuje. Obvinuje lidi, ze jsou rasisti a nechodej na jejich filmy z tohodle duvodu, pritom jen ted tocej sracky.

Ze nevadi (dobova ci predlohy) nepresnost Vam? S tim jsem v poradku. Ale je to historicky nepresny. Druha vec je, ze to i prdi na predlohu. A me zrovna takovyhle veci fest vadej. Nepresnosti (umyslny, ci z neznalosti) mi vadi vsude. At je to dobovej film a historicka nepresnost, nebo scifi film opirajici se o nejmodernejsi poznatky z kvantove fyziky - a tvarici se super realne - kde nam scenarista/reziser predvede naprostpu neznalost datovych formatu a analogovych hodinek.

na príspevok reagoval Jarin69, Bluntman

Uživateľ Pan.Antonin zmazal svoj príspevok.

octopuska

octopuska (hodnotenie, recenzie)

jim_clark65

Hlavně ten seriál je hodně umirněnej, když to srovnáš s těma filmama s Ustinovem, tak tam se teda nežinýrojou, obzvlášť Zlo pod sluncem,u toho se válim smichy, přitom Agatha sa tam hlavně strefuje do té dekadentní, zhýčkané smetánky, která si myslí, že může všechno, když má love a do té její zkaženosti. Menšiny tam nijak nehanobí, ukazuje tehdejší obraz společnosti, jak to bylo. Jsem ráda že konkrétně Zlo pod sluncem nechává zatím být. 

na príspevok reagoval jim_clark65

jim_clark65

jim_clark65 (hodnotenie, recenzie)

octopuska

Tiež mi to príde divné, ak by prečítal tie knihy, tak to pochopí. :) 

Ale ide aj o to: načo to zbytočne meniť? len kvôli tomu aby bola "reprezentejšn" zachovaná, aj keď sa klaňajú úplne mizivej porcii obyvateľstva, ktoré by skôr malo lobovať za originálne charaktery a nie tieto "second-handy". 

na príspevok reagoval octopuska

jim_clark65

jim_clark65 (hodnotenie, recenzie)

Bluntman

Tak si aspoň porovnaj seriál, kde účinkoval Suchet s touto bastardizáciou od Branagha, netrebalo nič meniť a stále to bolo lepšie, ako tieto "moderné pojatia" s Branaghom, ktorý sa chová niekedy, ako akčný hrdina, čo je úplne v rozpore s danou postavou - jednoducho to nie je Poirot, len jeho nejaká divná kópia, ktorá zdieľa meno s predlohou. Branagh pôsobí, ako také napodobovanie na nejakej kokteilovej párty, kedy sa ho ľudia spýtali, či dokáže napodobniť Poirota. 

 

Lenže, čo je na tom zlé, ak sa obsadzuje podľa predlohy? zbytočný "race-swapping" je práve rasistický lebo "odrážať dobu" pomocou race-swappingu je dosť sprostosť, keďže ty len dávaš "hand me down" úplne mizivému percentu obyvateľstva, ktoré to môže považovať a malo by považovať za urážku. Obhajovanie toho je podľa mňa zbytočné, pretože sa najmä v dnešnej dobe ide do toho s vedomím toho, že je to účelové a v rámci nejakej agendy. :) 

na príspevok reagoval octopuska

Bluntman

Bluntman (hodnotenie, recenzie)

jim_clark65

Já jsem nečtenář poirotovek, a tak s tímhle nemám problém. A obecně nemám problém s adaptacemi, protože jiné médium, a tak ne vše je přenositelné - a i posuny oproti předloze můžou být zajímavé. Například spojení dvou postav do jedné není věcí doby, nýbrž naprosto běžným postupem při adaptování. Pokud jde o změnu rasy anebo etnika, jde naopak o věc doby, ale nic, nad čím by se kdokoliv soudný (tj. nespadající do kategorie "nejsem rasista, ale") pozastavoval. Jednak je pochopitelné, že nákladný projekt chce oslovit širší publikum, a tak je rozmanitější etnické a rasové zastoupení lepší (a zároveň se může obsadit hvězda anebo známá osobnost, což taktéž láká publikum). Jednak změna rasy/etnika má v poslední poirotovce dle Branagha opodstatnění - vzhledem na dobu zasazení, vzhledem na možné motivace v případě vraždy atd. Christie se vrtí v hrobě leda v tom případě, pokud je pitomá rasistka. 

na príspevok reagoval jim_clark65, Huholoman

octopuska

octopuska (hodnotenie, recenzie)

Prznič Agathy Branagh si nedá pokoj a nedá. Výtečná adaptace se Suchettem "Viděla jsem vraždu" samozřejmě není dostatečně korektní, takže se to musí korektně pořádně vykurvit. Popřít historii a dobu, kdy Agatha tvořila své geniální detektivky. Samozřejmě musí být splněny zvrácené kvóty vyčpělého Hollyúdu. Vše se musí popřít a přizpůsobit dnešní choré době. A Branaghovi tyhle zhůvěřilosti, zřejmě dělají dobře na šulínka, jinak to není možný, že se k tomuhle snižuje, jo prachy nesmrdí. 

jim_clark65

jim_clark65 (hodnotenie, recenzie)

Bluntman

Mne, ako čitateľovi Christie a divákovi, ktorý bol "odchovaný" na Suchetovi (plus Finneym), sa táto bastardizácia charakteru Poirota veľmi nepozdáva a do istej miery je to značná urážka Christie a jej postavy. Pochopil by som, keby Branagh zmenil kabát ale stále udržal Poirota "Poirotom" ale tieto tri filmy sú branaghove "vanity projects", plus sa na Poirota absolútne nehodí.

A to ešte nespomínam, ako spravil z toho naschvál do istej miery "woke" filmy, v OE "race-swappol" jednu postavu a spojil dve do jednej, pretože dnešná "tik-tok" generácia nie je schopná sa vyznať vo viacero postavách, to isté urobil aj v Smrti na Níle a ešte tam vychválil tú "race-swappnutú" postavu, aká je dokonalá. Christie sa vrtí v hrobe tak rýchlo, žeby sa z toho dala robiť elektrina :D .

na príspevok reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnotenie, recenzie)

Zamlouvá se mi, že Branagh každou poirotovku posouvá do trochu jiného žánru. A dost by se mi zamlouvalo, kdyby upoutávka odpovídala výsledku, nebyla jenom strategií, jak nalákat mladší, kteří slyší na horor, ne na divného detektivka s knírkem. 

na príspevok reagoval jim_clark65

HanzoBureshi

HanzoBureshi (hodnotenie, recenzie)

Nebýt traileru, tak ani nevím, že se jedná o další pokračování Poirota. Vypadá to sakra dobře! Na konec to možná tolik epický nebude, ale věřím v to, že to bude lepší a zajímavější než Smrt na Nilu. V kině jsem dlouho nebyl, ale toto mě rozhodně nemine! Tipuji, že po nějaké chvíli to asi vyjde na Disney+.

Súvisiace novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (viac)

Reklama

Reklama