Reklama

Reklama

V oblasti severného Texasu pred 35-tisíc rokmi v jaskyni postihla dvoch mužov čudná smrť. V súčasnosti sa na tomto mieste rozkladá vyprahnutá krajina. Malý Steve spadne pri hre s kamarátmi do hlbokej jamy, kde sa stane obeťou čudnej hmoty, ktorá mu vstúpi do tela. Chlapci privolajú hasičov. Dvaja z nich sa spustia do jamy, vzápätí prichádzajú muži v bielych kombinézach a z jamy vynášajú obete. Nikto nevie, kto muži sú a čo sa vlastne stalo. Špeciálni agenti FBI Fox Mulder (David Duchovny) a Dana Scullyová (Gillian Andersonová) už pred nejakým časom uzavreli Akty X. Stále však spolu pracujú, hoci sa zdá, že nadriadení by ich najradšej videli rozdelených. Práve hľadajú bombu v budove FBI. Mulder objaví vo vedľajšej budove amatérsky vyrobenú bombu a tú prichádza zneškodniť agent Darius Michaud (Terry O´Quinn). Rýchlo sa však ukáže, že sa o to ani nepokúsil. V stanovenom čase bomba vybuchla a pochovala nielen Michauda, ale aj dvoch hasičov a neznámeho chlapca. Tajomný výbuch nedá obom agentom pokoj, najmä keď zistia, že hasiči a chlapec boli mŕtvi už pred explóziou. Ktosi sa ich potreboval zbaviť a disciplinovaný agent Michaud obetoval život. Mulder a Scullyová začínajú pátrať... (TV JOJ)

(viac)

Hrajú

Súvisiace novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (viac)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (viac)

Reklama

Reklama