Reklama

Reklama

V oblasti severného Texasu pred 35-tisíc rokmi v jaskyni postihla dvoch mužov čudná smrť. V súčasnosti sa na tomto mieste rozkladá vyprahnutá krajina. Malý Steve spadne pri hre s kamarátmi do hlbokej jamy, kde sa stane obeťou čudnej hmoty, ktorá mu vstúpi do tela. Chlapci privolajú hasičov. Dvaja z nich sa spustia do jamy, vzápätí prichádzajú muži v bielych kombinézach a z jamy vynášajú obete. Nikto nevie, kto muži sú a čo sa vlastne stalo. Špeciálni agenti FBI Fox Mulder (David Duchovny) a Dana Scullyová (Gillian Andersonová) už pred nejakým časom uzavreli Akty X. Stále však spolu pracujú, hoci sa zdá, že nadriadení by ich najradšej videli rozdelených. Práve hľadajú bombu v budove FBI. Mulder objaví vo vedľajšej budove amatérsky vyrobenú bombu a tú prichádza zneškodniť agent Darius Michaud (Terry O´Quinn). Rýchlo sa však ukáže, že sa o to ani nepokúsil. V stanovenom čase bomba vybuchla a pochovala nielen Michauda, ale aj dvoch hasičov a neznámeho chlapca. Tajomný výbuch nedá obom agentom pokoj, najmä keď zistia, že hasiči a chlapec boli mŕtvi už pred explóziou. Ktosi sa ich potreboval zbaviť a disciplinovaný agent Michaud obetoval život. Mulder a Scullyová začínajú pátrať... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (343)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $66miliónovTržby USA $83,898,313Tržby Celosvetovo $189,176,423║ Kino verzia nestratila nič z lesku fenomenálneho seriálu a len doplnila časti tajomného príbehu o mimozemšťanoch a záhadnej čiernej tekutine, fungujúcej ako nezadržateľný mor pre ľudstvo pokiaľ by sa rozšírila. Réžie sa ujal Rob Bowman pre neho je to zatiaľ najlepší počin v ačkovej lige a samozrejme aj v jeho tvorbe, od tohto filmu nič poriadne už nedokázal natočiť. Vo svojich úlohách opäť excelujú David Duchovny a Gillian Anderson. ... už onedlho teda po 10rokoch od vzniku tohto filmu by mala prísť ďalšia kinoverzia, stanovená premiera v USA 25.07.08 /videl v kine: 90%/ ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

S blížiacim sa "I Want to Believe" tj. druhým celovečerným filmom som oprášil jednotku, aby som osviežil pamäť a vlastne si pripomenul akých kvaliít The X-Files dosahuje. A dobre som spravil. Film ma do deju vtiahol ešte viacej ako ked som ho pozeral po prvý raz. Pozeral som sa naň úplne inak než vtedy a bavil ma dokonca viacej. Môžem povedať, že celovečerák dosiahol to čo bolo v seriály najlepšie. Pekne to všetko zosumarizoval do vynikajúceho scenáru a vznikol tak poriadny sci-fi triler o UFO. Milujem The X-Files a toto moje repete mi padlo vhod, už sa neviem dočať dvojky. Dávam 90%, 10% strhávam za trošku škrýpajúci a únáhlený koniec na antarktíde, inak to nemá chybu. ()

Reklama

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Asi před měsícem jsem znovuobnovil svou snahu zhlédnout celý seriál, po páté sérii jsem se tedy dostal i k prvnímu celovečernímu kino filmu, který jsem viděl jen jednou kdysi dávno a nic jsem si z něj nepamatoval. Byl jsem docela překvapený tím, jak snadno musí být koukatelný i pro diváka neseznámeného se seriálem. Dobře funguje jako jeden konspirační scifi film i jako prohloubení stávající mytologie. Jen ty dvě hlavní postavy se zde imho chovají trochu jinak, než by se bývaly chovaly v příslušnou etapu seriálu. Ale to není nutné řešit. Horror movie of the year ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Kultový, mysteriózny i ambiciózny seriál The X-Files mám vo svojej veľkej obľube, že po štyroch rokoch som sa opäť podujal na to, aby som zhliadol úplne všetky série, ale maximálne do deviatej. Čiže na konci piatej sezóny tvorcovia nakrútili, podľa mňa-vydarený, celovečerný film, ktorý by mal s veľkou určitosťou potešiť skalných fanúšikov MULDERA a SCULLY, Aktov X, a tí si svoj „drahocenný poklad” nenechajú 100% ujsť, pretože sú odjakživa pohltení týmito záhadami, ktoré nemajú obdoby. Podotýkam ale, že potenciálni diváci by mali ovládať hlavnú štruktúru seriálového fenoménu, a keď o polnoci zobudím niekoho z nich, tak by mi mal vedieť povedať, napríklad, kto sú : „Osamelí strelci” , ďalej - Fajčiar, Skinner, Chris Carter, Mark Snow, Kim Manners a cetera ? _ Rob Bowman, režisér mnohých epizód, pozná celú problematiku , ako svoje hodinky, a tak tento VSTUP hodnotím, ako pôsobivý, že zaujme ! Už úvodné zábery s človekom neandertálskym sú neuveriteľne strhujúce, a takto to väčšinou pokračuje počas celého snímku, nachádzajú sa tu ozaj kvalitné sekvencie, ktoré sú občas plné klišé, a preto asi volím „iba” štyri hviezdičky. PS: „Som rád, že nerežíroval tatko-zakladateľ, ktorý skôr lepšie píše, akoby mal svoje myšlienky previesť na plátno” ? ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Film navazuje na ucházející pátou sérii a je navázán sérií šestou, kterou mnoho fandů považuje za tu nejelpší. Film sám o sobě je dobrý, i když se nemůže srovnávat s úžasnou první a zejména druhou sérií. Oproti těm je ve filmu více akce na úkor atmosféry a více pompéznosti na úkor originality. Závěr filmu je pak i přesto svou velkolepostí skvělý, už jen proto, že si seriál po mnoha na speciální efekty sporých epizodách, nějaké ty velké scény přeci jen zasloužil. Tvůrci se chtěli divákům zavděčit a tak si to nejžádanější nechali pro film. Scéna kdy se Mulder a Scullyová téměř políbí je sice nejslabším místem možná celé série, ale po přesto je však film důstojným vrcholem fenoménu X Files. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (11)

  • V chronologii televizního seriálu je film dějově mezi pátou a šestou sérií. (cariada)
  • Conrad Strughold, postava Armina Muellera-Stahla, byla pojmenována po skutečném Strugholdovi, nacistickém vědci, který během druhé světové války prováděl experimenty na vězních. (novoten)
  • Když Mulder zjistí, že v baru nefunguje záchod, musí si odskočit ven. Se slastným pocitem si pak uleví na plakát k filmu Den nezávislosti. (Petulka88)

Súvisiace novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (viac)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (viac)

Reklama

Reklama