Reklama

Reklama

Nicholas Von Orton (Michael Douglas) má na konte 600 miliónov dolárov, patrí mu administratívna budova v centre San Francisca a prekrásny zámok za mestom. Má peniaze, kam sa pozrie, a kam sa pozrie, tam vidí peniaze. Aj tak však pri sledovaní ekonomického spravodajstva večeria sám. Manželka s dieťaťom ho opustila už pred rokmi, nemá ani dobrých priateľov. Osobná kríza sa prehĺbi v deň jeho 48. narodenín – v rovnakom veku totiž jeho otec spáchal samovraždu. Ako jediné východisko zo slepej uličky sa javí prekvapenie od brata. Conrad (Sean Penn) daruje Nicholasovi k narodeninám výnimočný darček, ktorým je vstupný kupón do tajuplnej Hry. Tá nemá žiadne pravidlá, prihláška však sľubuje zážitok, ktorý mu zmení život. Nicholas napokon prihlášku vyplní, ale o hre sa aj tak nič nedozvie. Po podpise zmluvy sa však začne krútiť spočiatku nenápadný kolotoč, ktorý však hrozí zničením jeho kariéry, bohatstva, postavenia, slobody a nakoniec i života... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 413)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Přišel jsem na to, že Fincherovi filmy je potřeba sledovat od začátku do konce, protože ony nedokážou zaujmout na první pohled. S nima je to krapet složitější. Hlavně tedy s příběhem, protože ten se postupně vrývá divákovi pod kůži, že si divák uvědomí až v půlce filmu, že posledně mrknul vlastně ještě předtím, než vložil DVDčko do přehrávače. Když proběhne první bod vcucnutí diváka do filmu, následuje druhý, kde už se to všecko veze, jenže nastoupí třetí bod, šokantní chvilka, kde ačkoliv můžu tvrdit celou dobu jak chci, že filmu dám tak tři čtyři, nakonec z toho vytáhne plnej počet. Proč? Protože o tom film má být. Má být chytlavý, zaujmout a hlavně si ho musím do budoucna zapamatovat. Ale tady to vcelku bylo jednoduché. Už jenom proto, že režisérské stolice se ujal sám David Fincher a hlavních rolí se zhostil geniální herec Michael Douglas spolu se Seanem Pennem, přičemž spolu udělali skutečně slušnou bratrskou dvojku, při které Hra odsýpala jako na běžícím páse. A tak to má fungovat. Fincher už je takový rutinnér, na jeho filmy divák většinou jde s úkolem dát do toho všecko, a většinou to vyjde, většinou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Zajistěte rezervaci do City klubu pro mě a pana Prdeleho k mému obvyklému stolu." Dnes je módní darovat adrenalinový zážitek, ale na Hru od společnosti CRS žádný bungee jumping, let balónem ani škola smyku nemá. Já jsem si tu hru o život s panem multimilionářem docela užil, i když byla poněkud překombinovaná a směle balancovala na hraně náhody. A pokud mi někdo chce trochu adrenalinu věnovat, tak preferuju jízdu na splašeném býkovi, skákání přes vyděšeného koně nadél nebo let plavmo za rukama z Nuseláku. Tím vším by mamonář van Orten pohrdl, aniž by zvedl zrak od šekové knížky, takže musel dostat něco výjimečného a já jsem si to s ním rád zahrál. ()

Reklama

MISSha 

všetky recenzie používateľa

Napínavá,rafinovaná,ultra nebezpečná... Taková je Hra Davida Finchera který přeměňuje snobského multimilionáře spolu s divákem ve figurky v jeho člověče nezlob se.Samotnou hru bych si určitě zahrát nechtěla a kdyby se stalo že by jsem se do ní nevědomky zapletla jako hlavní hrdina,myslím že by to byl zážitek na celý život. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Výtečně napsaná postava Michala Douglase a zajímavý námět jsou jednoznačnými plusy. Nevyrovnané tempo a lehce kostrbatý sled jednotlivých scén jsou pak jednoznačné nedostatky, kterými tento prapodivný snímek oplývá. Fakt je ovšem ten, že Fincher se vyhýbá jakémukoli tématickému klišé a každý jeho film je naprosto originální a jiný. Michael Douglas je opět vynikající a tentokráte mu zdatně sekunduje Sean Penn. Děj je příjemně neotřelý a plný strhujících scén. Je otázka, jak moc jste na tuto hru Davida Finchera přistoupit. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: John Brancato, Michael Ferris | Hudba: Howars Shore | Distribúcia: PolyGram Filmed Entertainment | Štúdio: Propaganda Films | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 109,423,648 $ || Sakramentsky ponurý, atmosferický film, ktorý diváka nešetrí ani na chvíľu. Typický prípad pikantného scenára, ktorý vám vlezie pod kožu, a spôsobí intenzívne nepríjemné pocity. Aj pre to nie za 5... 82% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (46)

  • Jodie Foster nedostala rolu, pretože Fincherovi bolo nepríjemné dať do vedľajšej roly herečku a filmovú hviezdu jej formátu. Po rozhovore s ňou uvažoval o prepísaní postavy Conrada (Sean Penn) na Nicholasovu dcéru, aby Foster mohla hrať túto významnejšiu rolu. Douglasovi sa však tento nápad nepáčil a požiadal, aby sa postava zmenila na jeho sestru, čo bolo zvláštne zase pre Jodie Foster, keďže Douglas je od nej takmer o 20 rokov starší a objavil sa s ňou vo filme Napoleon a Samantha (1972), keď mala ona iba 9 rokov, zatiaľ čo Douglas mal už 28. Nakoniec si po nezhodách nezahrala vôbec. (Arsenal83)
  • Jeden z hercov CRS vo filme bol skutočným záchranárom v San Franciscu. Na poslednú chvíľu ho zavolali, aby nakrútil scénu, práve keď sa skončila jeho 12-hodinová šichta v skutočnej ambulancii, takže sa objavil v pracovnej uniforme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama