Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Animovaný
  • Akčný

Zaujímavosti k filmom (315)

Rivers of Babylon

Rivers of Babylon (1998)

Medzi ľuďmi, ktorým autori filmu ďakujú v záverečných titulkoch, je uvedený aj kontroverzný podnikateľ Marian Kočner. V roku 2021 ho Najvyšší súd Slovenskej republiky odsúdil na trest odňatia slobody za falšovanie zmeniek televízie Markíza. Televízia Markíza sa podieľala aj na tvorbe tohto filmu

Neuveriteľný deň

Neuveriteľný deň (1993)

V 90. minúte filmu dá Phil (Bill Murray) dvojici mladomanželov – Debbie (Hynden Walch) a Fredovi (Michael Shannon) – lístky na wrestlingové podujatie WrestleMania. Nadšená Debbie odvetí, že práve v čase konania akcie "budú zhodou okolností v Pittsburghu". V roku 1993 sa však WrestleMania konala v Las Vegas v štáte Nevada.

WrestleMania IX

WrestleMania IX (1993) (relácia)

Prvá WrestleMania, ktorá sa uskutočnila pod holým nebom.

Prázdniny u starej mamy

Prázdniny u starej mamy (1976) (TV film)

Na začiatku dvadsiatej minúty pri bitke chlapcov vidieť tieň kameramana.

All Elite Wrestling: Revolution

All Elite Wrestling: Revolution (2024) (relácia)

Zápas o tag-teamové tituly Darby Allin & Sting vs. The Young Bucks (Matthew Jackson & Nicholas Jackson), ktorý uzatváral kartu celej šou, bol posledným zápasom v 38 rokov trvajúcej wrestlingovej kariére Stinga.

Angst

Angst (1983)

Vo viacerých scénach vidieť, ako sa obete hýbu.

Ploy

Ploy (2007)

Vo filme Ploy (Apinya Sakuljaroensuk) podľa prebalu číta 6. zväzok mangy s názvom "Zatmen". V skutočnosti takáto manga neexistuje. Ide iba o upravený názov mangy "Zetman" autora Masakazua Katsuru, využívajúci vizuál prebalu 4. zväzku.

Frasier - Season 12

Frasier - Season 12 (2023) (séria)

O Frasierovom (Kelsey Grammer) synovi Freddym (Jack Cutmore-Scott) v sérii vysvitne, že nedokončil štúdia na Harvarde. Herec Jack Cutmore-Scott v skutočnosti na tejto univerzite úspešne vyštudoval anglickú literatúru, jazyky a divadlo.

Vojtech

Vojtech (2015)

V 59. minúte filmu odchádza Vojtech (Matej Landl) zo stretnutia Prvého pokolenia, ktoré sa konajú v dome kultúry v mestskej časti Dúbravka. Na električku však nastupuje na zastávke Astronomická v mestskej časti Ružinov.

Slavnost zakládání pomníku Františka Palackého

Slavnost zakládání pomníku Františka Palackého (1898)

Hoci bol základný kameň pomníka Františka Palackého položený už v roku 1898, ako to zachytáva aj film, s jeho budovaním sa začalo v roku 1901, pričom slávnostne odhalený bol až 1. júla 1912.

Kúhaku o mitašinasai - Episode 3

Kúhaku o mitašinasai - Episode 3 (2022) (epizóda)

V scéne z autobusu hovorí Ikuo Kinoshita (Shingo Fujimori) Tetsuovi Tsuchiyovi (Tasuku Emoto), že vždy, keď vidí oceán v televízii, je mu zle, keďže sa v ňom pred návratom medzi živých utopil. To, že v rovnakej chvíli ide autobus po pobreží popri oceáne však s Ikuom nič nerobí.

Melissa P.

Melissa P. (2005)

V čase 03:28 vidieť na ľavej strane v odraze sklenených dverí kameramana.

Démoni

Démoni (2007)

Nenatáčalo sa iba v Banskej Štiavnici. Vo filme sú aj zábery z Bratislavy a oblasti Zamaguria (Červený Kláštor).

Výmet

Výmet (2003)

Snímka Výmet získala cenu za najlepší študentský film na filmovom festivale v Bejrúte v roku 2004.

Reklama