Reklama

Reklama

Panelák

(seriál)
Slovensko, 2008, 1221x45 min

Scenár:

Andy Kraus

Hrajú:

Diana Mórová, Marián Miezga, Juraj Slezáček, Božidara Turzonovová, Vladimír Kobielský, Mirka Gális Partlová, Branislav Bystriansky, Róbert Jakab (viac)

Obsahy(1)

V roku 2008 prinesie na televízne obrazovky nový seriál televízia JOJ, ktorý síce nijako nenadväzuje na veľmi úspešných Susedov, ale majú čo-to spoločné. Hlavným tromfom a zároveň osobou, ktorá má zaručiť divácky úspech, je Andy Kraus, ale tentoraz už len v pozícií scenáristu a pred kamerou bude hlavným lákadlom veľmi populárna herečka z predchádzajúceho seriálu Susedia Viki Ráková. Seriál Panelák má obsahovať desať hlavných hrdinov v rámci piatich rodín a bytov a sledovať ich osudy. Príbeh seriálu sa začína odvíjať príchodom novej postavy Agáty ( stvárňuje ju už zmieňovaná V. Ráková), ktorá sa do veľkomesta prisťahovala z vidieka a prostredníctvom ktorej budeme poznávať ďalších obyvateľov paneláka a teda susedov novoprisťahovalkyne.

Prvá klapka pri nakrúcaní má dátum 14. januára 2008 a už v pondelok 18. februára 2008 bude odvysielaná prvá časť seriálu. Pôvodný zámer počíta so zhruba 200 dielmi (oficiálne uvádzané je 193 tridsaťminútových dielov) a preinvestovaných má byť cca 130 miliónov korún. Ale tieto čísla sa budú istotne meniť v závislosti od ukazovateľov peoplemetrov (teda diváckej priazne) a slovenský divák je pomerne nevyspytateľný a preto bude zaujímavé sledovať, akú dlhú životnosť bude mať nový seriál. (pravo)

(viac)

Recenzie (342)

poet 

všetky recenzie používateľa

Myslím že aj tí herci si uvedomujú v akej hovadine hrajú ale doba je zlá a kasa je prázdna tak sa im ani nečudujem... Bohužiaľ veľmi na výber nemajú tak si možu akurát vybrať medzi telenovelami. Som zvedavý kolko vody ešte pretečie kým sa dostaneme na uroven serialov ako dva pol chlapa alebo Dr. House :) ()

cutugno 

všetky recenzie používateľa

Slovenská nekonečná telenovela s dementným dejom. Videl som prvých asi 170.časti a povedal som si A dosť! Je to priveľmi dlhý seriál a myslim si že zbytočne. Ak by scenár častí ktoré už boli odvysieláné, troška prepracovali tak aby vznikol 60.dielný seriál tak to by bola pecka. Verím tomu. Zbytočne naťahované,nápady dochádzaju.! Pôsobý to na mňa akoby niekto chcel za každu cenu mať tento seriál na obrazovkách. Ale prečo, už nieje čas na koniec? ()

Reklama

R4D0 

všetky recenzie používateľa

Mám taký zvláštny pocit,pri zhliadnutý mnohých upútaviek,na daný serial my behal po chrbte mráz.Nie preto že by som sa extrémne tešil pravdu povediac som mal pocit že další odpad v podaní neznámeho režiséra o to známejšieho scenáristu a hl.kameramana.Ale stala sa my vec ktorá ma milo prekvapila a obohatila tak každý bežní den na lepší.Dobré spracovaný film každým dňom naberal grády a ja som sa vždy tešil a aj teším na každú časť,dobre spracované vhodné dialogy,monology výborný priebeh a ten čo to nesledoval od začiatku alebo aspoň od desiatej časti nepochopí čo sa deje dal som štyri hviezdičky ale sám neviem prečo nie čistých pät možno preto že som to pozeral vtedy kratšie,tak teraz to dobieham a dávam päť. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,POČKAJ, TY SI CHCEŠ ODDÝCHNUŤ A BERIEŠ TRI DECKÁ. TO MÁ AKÚ LOGIKU?" __ ... alebo ako sa rodí nová slovenská seriálová tvorba. Treba povedať, že vznikli už aj väčšie hovadiny, tento seriál skôr patrí k tomu lepšiemu čo vzniklo. Svojim spôsobom sa jedná o takú telenovelu z našeho prostredia, ktorú by inak nikto nepozeral (pred časom som mal tú česť popíjať s človekom, ktorý tu robí dekorácie ((vivat IKEA!)) a tiež mi toto potvrdil). Panelák si držal sínusoidu lepších a horších dielov, ktoré občas spadávali do skutočného bahna, napr. účasť Smatanovej ktorá koncertovala v paneláku - nič proti nej ale horšia chujovina už nemohla byť vymyslená, nehovoriac o tom ako je tam stále silou-mocou proklamovaná JOJ. Tiež je zaujímavé, že v trojposchodovom doma majú výťah. Herecké výkony sú spolu s dialógmi len na zasmiatie na falošnú Viki Rákovú sa nedá pozerať, príjemne stvárnená je potom postava pána Emila v podaní Juraja Slezáčka. Seriál dáva väčšiu súvislosť keď ho sledujete každý deň, avšak ja už som s tým prestal a hodnotenie sa na to tiež vzťahuje. ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia na čele s Andym Krausom sa rozbehli do príliš prudkého kopca a čím ďalej sa dostávajú nestačia s dychom a tento seriál vo svojich ďalších, nových častiach riadne upadá. Prvá séria prišla s niečím novým, niečím čo tu ešte nebolo aspoň nie na slovenskej scéne, ale teraz to už prechádza do trápnych, umelých opakovaných frašiek, nehovoriac o tom že niektoré postavy a herci sa mi už zhnusili. Takže za prvé časti dve hviezdičky a všetky novšie časti hodnotím ako odpad, takže v priemere 1 hviezdička. ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (46)

  • Keďže seriálové dvojičky Andrej a Janko Hranáčovci nemali počas nakrúcania čas na školu, nechali sa doučovať hercom Alexandrom Bártom, ktorý má základnú pedagogickú prax. (R4D0)
  • V jednej časti prvej série si Agáta pospevuje: "Americano, Americano..." Jej herecká predstaviteľka Viki Ráková na túto pieseň tancovala v populárnej šou Bailando počas finálového večera, kedy aj vyhrala. (matthew.17)
  • Počítačová hra, ktorú vo voľnom čase hrajú seriálové postavy Michal a Betka, sa volá "Veselá kuřata". (R4D0)

Reklama

Reklama