Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Krátkometrážny
  • Komédia
  • Krimi

Recenzie (11 230)

plagát

Hrdinové legend - Noe a potopa (2021) (epizóda) 

Snaha pochopiť biblickú potopu, ktorá je plagiátom z Eposu o Gilgamešovi. Zistiť, čo sa mohlo stať a čo sa naozaj stalo. Následne ale dokument prechádza do porovnávania so súčasnosťou a tam som už šípil, kam to pôjde. Pýtajú sa otázky ako: Čo nám minulosť hovorí o vtedajšej prirodzenej zmene klímy a jej dopadoch na ľudí? Aké ponaučenie si z toho zobrať pri čelení súčasným klimatickým zmenám? Bude sa história potopy opakovať? Vtedy mi dvihlo kútiky. Z príbehu o biblickom Noem sa ideme použiť, aby sme zachránili green deal, pardon, planétu. Už viac by mal rozosmial len prestrih na narušenú Grétku ako ziape na uznávaných vedcov.

plagát

Anjelská tvár (2001) 

Hm tak Pomeje si od tohto sľuboval svetovú slávu, more peňazí a svojej vtedajšej žene predpovedal obrovskú hereckú kariéru. Výsledok bol taký, že on skrachoval a už sa nikdy nepozviechal a ona mala perfektnú kariéru akurát tak v Ordinácii. Pritom nápad nie až taký zlý, ale prečo on sám seba vlastne obsadil? To mu nevedeli povedať, že jeho prejav nie je strašidelný, ale strašný?

plagát

Vraj cholera (1978) (TV film) 

Veru, dalo sa zasmiať, škoda len, že Krížiková tam tak prehnane lamentovala, rušilo to. Porovnávať však choleru s covidom, to musí len pravý kaviarenský intelektuál, ktorému po sŕkaní latéčka a vaporovaní nejakého ochuteného smradu na hajzli napadlo, že medzi tie dve choroby v rôznych obdobiach sa dá dať rovnítko. Ja som však svojím tretím progresívnym okom zbadal iný neduh. Rajniak tam v istý moment vezme do ruky metlu, na ktorej asi spadla Kolíková, a začne naháňať ženy, dokonca ich chcel poudierať. Je to jednoznačný dôkaz, ako kruto slovenskú spoločnosť až v Juhoslávii prenasledoval biľag toxickej maskulinity. Potvrdia aj Čaputovej experti.

plagát

Oči šialenstva (2006) odpad!

Doteraz som mal za to, že zbor hysteriek sa zhlukuje len v politických stranách pokrokového typu, avšak vidím, že aj na castingy do hororov chodia. Celé amatérske herectvo bolo postavené na neovládanom kriku a mečaní, mňaukaní v štýle mačky zavretej vo vreci a zbesilom ziapote. Čistá Cigániková. Tak to vyzerá, keď nemáš prachy, máš len starú dodávku a chceš natočiť film, tak oslovíš totálne amatérky. A ešte aj tie amatérky nie sú z amaterky.sk.

plagát

Co má Jennifer na svědomí (2024) 

Milostný príbeh so zlým koncom. Hlavne pre tých nevinných. Prípad je zaujímavý a sledovanie ako sa vinník vykrúca a z obete sa stáva vrahom je zaujímavé. Len tento materiál šlo nakrútiť aj tak aby sa pointa neodhalila už samotným názvom. Zo záhady tak ostal len had v podobe dcéry.

plagát

20 rokov Slovenska v Európskej únii - slávnostný galavečer (2024) (relácia) 

Síce nie som zástanca názoru, že bez Bruselu by sme žili v dierach a srali do latrín, avšak ako mierový a ekonomicko prospešný projekt má EÚ veľký zmysel. Kým ju totálne neovládnu regresívne živly, pre ktoré je priorita zavádzať povinné názory a ktoré názory, že muž a žena + deti sú rodina označuje za fašizmus a hate speech. Gala program bol prekvapivo proslovenský a to asi aj preto pod koho záštitou to bolo zorganizované. Na môj vkus až príliš veľa áriovania, fidlikania, klavírovania a cimbálovania, ale tak heavy metal tam zaradiť nemohli. Prekvapila profesionalita moderátorky Karin Haydu, ktorá nemala problém správať sa neutrálne a s úctou aj voči zástupcom súčasnej garnitúry. Iní ako pavián Šťanke, slintoš Kemka, či seniláčka Vášáryová by tam možno hádzali molotovove koktejly. Oproti Slnku v sieti z predchádzajúceho víkendu brutálny rozdiel a zároveň ukážka toho, ako by mohol vyzerať normálny verejnoprávny program bez agitky a aktivizmu.

plagát

Dunaj, k vašim službám - Episode 8 (2024) (epizóda) 

"A chromí vstávali, hluchí počuli, mŕtvi vstávali". Síce to znie ako citát z Biblie, ale to je Dunaj. Minimálne v tej časti o chromých. Takú neuveriteľnú expresnú rehabilitáciu však nevideli ani v tom Svätom Písme. Tu si drahý Holubec šnúrkou, opakujem, šnúrkou, normálne špagátom, ponaťahoval prsty, opakujem, prsty na nohách, a zrazu je z ležiaka chodec. Na Veľkú noc tak odporúčam už púšťať len túto a predšlú časť z Dunaja, väčší zázrak svet ešte nevidel. No a zaujala ešte jedna veta: "Musíme zabrániť, aby sa šírili falošné informácie!!!", rozhodne povedal nikto iný ako šéf Hlinkovej gardy. Ech, odkiaľ počúvame tú istú vetu dnes? Gardistov už niet, tak to prevzal Brusel, progresívci, Remišová? Nechce sa mi veriť.

plagát

Pius XII. Pod rímskym nebom (2010) (TV film) 

Pius XII. je pre mnohých moderných hodnotiteľov kontroverzná osoba. Vraj bol tichý, málo s ozval voči Hiltlerovi, váhavý. Film ho ukazuje v priaznivejšom svetle, hoci váhavosť vôbec nepopiera. Malo to však určité príčiny a konečný dôsledok jeho konania, za ktoré mu poďakoval aj Albert Einstein či Golda Meyer, sú státisíce zachránených židov, hoci to robil viac menej potajme. Dnes si za to už vďaku nezískavam kritizujú ho aj rabíni, aj ateisti, aj takí "odborníci" ako Denník N, čo je až vtipné, lebo práve takí ako fanatici z denníkov N by v tej dobe hajlovali ako prví. TV formát samozrejme nepredčí podobné filmy ako Rím, otvorené mesto či Šarlátový a čierny a takisto historické nepresnosti nie sú k úžitku, rovnako ako silne prehnaná stopáž spôsobená aj pridaným ľúbostným príbehom a osobnými príbehmi postáv. Postava Pia XII je na posúdenie historikov a nikdy asi v zhode nebudú. Ale ak oslavujeme takého Schindlera, čo zachránil stovky a pápeža, čo zachránil státisíce označujú niektorí ako "Hitlerov pápež", čo je absolútne z cesty, tak potom tu šípim istú nerovnosť.

plagát

Páté přes deváté (1999) 

Áno, pre našinca je to také piate cez deviate. Viktoriánske Anglicko, divadlo, japonské prvky, ich vlastné vtipy. Celkovo veľa nepekných spevov. Topsy turvy by mohol u väčšiny divákov uspieť jedine že by bol "topsy curvy" a kľudne aj s "k" namiesto c.

plagát

Nezlomní (2024) 

Úplne priemerný pejskársky film, nedá sa porovnať s tými najznámejšími ako Psia duša či Hačiko. Chýbalo aj napätie, nebezpečenstvo, aj nejaká srdcervúcosť a dávať plnú paľbu len preto, že je tam pes, to už ťažko niekomu odoprieť. Keby tam bola namiesto psa kapybara, hneď by šlo hodnotenie o polovicu dole. 😅