Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia novely Jána Čajaka Cholera. Vtipný obrázok zo slovenskej dediny v Juhoslávii,keď sa báťa Maliar rozhodne, že už na pole robiť nepôjde, dokým si jeho žena doma hovie a odpočíva. (RTVS)

Recenzie (4)

ELDoctorow 

všetky recenzie používateľa

Vraj nudne a nezaujímavo natočená blbosť, ktorú škoda vášho vzácneho a nenahraditeľného času na zemi sledovať je. Asi tak "vtipný obrázok zo slovenskej dediny v Juhoslávii" ako je Guernica zábavný obrázok z dediny španielskej. PS: ad gogo - Jediné, čo by tento film potreboval natiahnuť sú jeho tvorcovia. Na škripci. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Veď si hádam čítal v novinách ako ľudia v Srbsku padali na choleru ako muchy..." Malo to chytľavý a vtipný príbeh a to je základ, na ktorom sa dá vždy stavať. V obsahu čítam, že dej filmu sa odohráva v slovenskej dedine v Juhoslávii, ale žiadne odkazy (okrem citátu v úvode recenzie, ktorý to tvrdenie skôr vyvracia) som si ani v najmenšom nevšimol. Maďarskí žandári a doktori boli aj u nás. Ivan Rajniak skvelý ako vždy a je to on, kto robí film pozerateľným. Vytkol by som však pomerne zlú kvalitu obrazu a zvukový šum. Na tv film veľmi slušné a je škoda, že sa to nepodarilo dejovo viac rozvinúť a natiahnuť tak dĺžku na celovečerný film. Slabšie štyri *. 70%. ()

Reklama

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Takový ukřičený a uhádaný předobraz dění v roce 2020 na Slovensku v rámci jedné dediny. Naštěstí pro obyvatele se tam nevyskytl nikdo z Borovej. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Komédia o jednej sračke, ale zároveň na dnes veľmi aktuálnu tému. Ako vrchnosť nariaďuje karanténu, poddaní ju nechcú dodržiavať a hlavným kameňom úrazu je doba testovania vzoriek, až v Pešti. Vtipné situácie sa našli, len nie sú nadčasové, patria do trochu inej doby. –––– Vraj je už na Balkáne, aj na južnom Slovensku. ... A potom ľudia kapú ako muchy. ... A kto má rád pálené, ííí, toho nedobehne ani tá, vraj cholera! –––– Vezmeme vzorku, pošleme do Pešti a tam už zistia, či v ňom nieto cholery. Tak! ... Nesmiete vyjsť zo dvora, kým vám to vrchnosť nedovolí. Taktiež do domu žiadna živá noha nesmie vstúpiť! ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama