Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Krátkometrážny
  • Komédia
  • Krimi

Recenzie (11 190)

plagát

L'agenzia dei bugiardi (2019) 

Dokonalá kopírka Alibi na mieru, čo je skvelá komédia, na ktorej sa dá kedykoľvek zasmiať. Talianska verzia je len kopírka, ale s tým dokonalá to je prehnané slovo. Dokonalá je len v dokonalom opísaní scenára, takmer od slova do slova, z translátora sa muselo len tak prášiť. Inak Morelli nemá na Philippa Lacheau žiadnu šancu. Ten vtipný otec z francúzskej verzii je nedostihnuteľný. Jedine Mastronardi sa vyrovná Fontan. Pokusy pridať niečo talianske nevyšli. Bez nepoznania pôvodnej verzie ale ako komédia stále obstojné, len treba stratiť pamäť ako Fantaghiro.

plagát

Tajemství v ledu (2020) (seriál) 

Celkovo 26 epizód, dve mi stačili. V jednej hľadali Messnerovho brata a na základe mumufikovaných mŕtvol odhalili arktických kanibalov a v druhej našli na Sibíri 2500 starú múmiu a zistili niečo hrôzostrašného, nejaké kliatby či čo. Padlo pár zaujímavých faktov, veď tak starého človeka na Sibíri len tak nestretnete, no okrem toho je to nudne ukecané, podanie sa snaží šokovať, ale štýl toho podania je dosť suchý.

plagát

Helimadoe (1992) 

Zaľúbil sa chlapec na lyrický spôsob. Len nikto neuteká po schodoch ako Ráž v klipe, ale ryšavec, výzorom ešte malé tintítko, prežíva prvé mokré sny naživo a ruka mu už po nociach asi všelikde šmátra. Skutočne to vyznievalo až pedo miestami, lebo v porovnaní s nejakými herečkami pôsobil ako ich syn. Keď si ale odmyslíme tento progresívny prvok, tak tá chlapčenská prvá zaľúbenosť bola strašne cítiť a to pritom herec ani nehral.

plagát

Drahá Alice (2010) 

Švédsky pokus o niečo ako Crash, ktorý sa minul účinku, pretože nedokáže hrať rovnomerne na všetky strany, ako to dokázal parádny oscarový snímok. Ani zďaleka nemá ani silu, ani poriadne prepojené scénky, ani kontroverznosť, ani pohľad z viacerých, no minimálne z dvoch strán. Má to len perspektívu toho, ako sa imigrantom vo Švédsku hádžu polená pod nohy. A aby to nebolo len o rasizme, je tu samozrejme aj mizogýnia. Takže skôr progresívna učebnica než reálna spoločenská sonda.

plagát

Mein Name ist Bach (2003) 

Čisté parochňovo, v ktorom cítiť dusno potu a syfilisu. Nejde o životopis Bacha, len o jednu malú kapitolku vo vzťahu s Fridrichom II. Škoda, lebo tento génius si zaslúžil viac. Zanechal 20 detí a nesmrteľné skladby takého významu, že aj Beethoven o ňom povedal, že by sa nemal volať Potokom ale rovno Morom: „Nicht Bach, sondern Meer sollte er heißen.“ 

plagát

Útěk do bezpečí (1955) 

Rok 1955 a krásne farby. Vďaka Technicoloru to máme krásne kolorizovamé, nádherné scény prírody, koní, ľudí, aj keď nie vždy umytých. Inak by šlo len o podpriemerný western. Vďaka za tie farbičky.

plagát

Tápající (2000) 

Film, ktorý stojí len na Morrowi a jeho samonominácii do roly, v ktorej sa už ocitol vo filme Iné hlasy a tak to mal odskúšané. A svoj syndróm zahral dobre, to je nepopierateľné. Pre hetero orientovaných je tu Laura Linney v hereckej podobe na Evu. Ale inak je film taký ako ho preložili: tápajuci.

plagát

Svůdnice na šest (1975) (TV film) 

Streštená komédia ani náhodou, Ani na farbu nevyšlo. Jediné, čo viem naisto, že zvodnica na šesť nie je Kolíková ani Remišová. Ale to by nebolo ani na osem.

plagát

8 1/2 (1963) 

V roku 1963 by už Fellini mohol natočiť asi čokoľvek, sláva bola dávno zabezpečená aj posmrtne. A presne taký mi príde tento snímok, také čokoľvek. Ja viem, že správna rozumbrada a artová duša bude ospevovať, to čo je ospevovať nutné. Lebo ak natočíš blbosť, môžeš stále povedať, ale veď takúto blbosť, pardon umenie, natočil aj Fellini a ja sa len inšpirujem. A tak sme v začarovanom kruhu, je to také perpetuum mobile na umenie. Nehodnotím film ako úplnú hlúposť, ale že to nudí, že je to zlepenec nudných dialógov a že z tej slávnej Claudie sa tu dočkáme len osem minút, to nepopieram, že je sklamaním. Samozrejme tomu pravému pôžit-károvi na konci vypadla od úžasu slina a nebolo to z tej Claudie, ale domnievam sa, že väčšina divákov, čo proste chce vidieť aspoň priemerný film, to do konca ani nedá.

plagát

Prvé znamenie: Prichádza Satan! (2024) 

Aj keď je to len prvé znamienko, už len názov Omen stále zafunguje a je pravdivý ako Omen nomen, viď napríklad meno Ódor znamená skutočný puch, zatuchlinu, prehnitosť, číže čistý odór v čele progresívnej kandidátky, ktorý tu stále vyskakuje ako reklama s retušovanou fotkou. Film je však o inom antikristovi, takže až také nebezpečenstvo nehrozilo, ale treba povedať, že malo to atmosféru, možno nie toľko desenia, než by sa očakávalo, ale hlavne: bol to ťažký pôrod.