Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Krátkometrážny
  • Komédia
  • Krimi

Biografie (3)

Magdalena Lokvencová-Husáková (herečka / režisérka / scenáristka)

08.02.2024

Jej otec Antonín Lokvenc bol poľnohospodársky inžinier a ako príslušník rakúsko-uhorskej armády a bojoval aj v prvej svetovej vojne. Na nátlak rodičov vyštudovala právo na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave, jej srdce si však získalo divadlo. Preto popri advokátskej práci ešte študovala herectvo na konzervatóriu a svoj… (viac)

Adama Niane (herec)

25.06.2023

Adama Niane sa narodil v Paríži, kde absolvoval Inštitút divadelných štúdií na univerzite Sorbonna Paríž III a potom divadelnú prípravu u Philippa Duclosa v jeho ateliéroch. Od konca 80. rokov pravidelne vystupoval na javisku v hrách Alfreda de Musseta, Marivauxa, Bernarda-Marie Koltèsa či Jeana-Luca Lagarcea.Často sa objavoval… (viac)

Leonie Benesch (herečka)

31.12.2022

Leonie Benesch je nemecká herečka, po rodičoch má francúzsky a transylvánsky pôvod. Vyrastala v Tübingene, kde navštevovala Slobodnú waldorfskú školu, následne študovala na škole Rudolfa Steinera v Bielefelde. V štúdiu pokračovala na londýnskej dramatickej škole Guildhall School of Music and Drama, ktorú absolvovala v roku 2016… (viac)

Reklama