Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh tří mladých přátel, z nichž jeden z nich trpí Tourettovým syndromem. Je to malíř Lyle Maze (Rob Morrow), u něhož se nemoc projevuje nápadnými grimasami, mrkáním, trháním hlavou a končetinami, posmrkáváním, chrochtáním, pískáním či opakováním vět druhých. Lyle se zamiluje do dívky svého nejlepšího přítele, která později otěhotní... (boblig)

(viac)

Recenzie (3)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý stojí len na Morrowi a jeho samonominácii do roly, v ktorej sa už ocitol vo filme Iné hlasy a tak to mal odskúšané. A svoj syndróm zahral dobre, to je nepopierateľné. Pre hetero orientovaných je tu Laura Linney v hereckej podobe na Evu. Ale inak je film taký ako ho preložili: tápajuci. ()

Reklama

PAGE 

všetky recenzie používateľa

Moc pěkný film, Rob Morrow zahrál svého hrdinu parádně a myslím, že se dobře ujal i režie. Dal bych čtyři hvězdy, ale za krásnou Lauru Linney jsem prostě musel tu pátou přihodit. ()

Zaujímavosti (5)

  • Rob Morrow sa rozhodol nakrútiť tento film po tom, čo videl dokument o Tourettoovom syndróme a zistil, že "postihnutí touto chorobou trpia, pretože kvôli tomuto trápeniu nikdy nezažijú lásku." (Arsenal83)
  • Rob Morrow o filme: "Najprv som nechcel robiť nič s Tourettom - šlo mi len o tému lásky. Bolo mi jasné, že láska je jedna z najdôležitejších vecí, ktoré môžeme zažiť. Snažil som sa vymyslieť postavu, ktorá by sa prispôsobila životu bez lásky. Môj film je teda poctou každému s utrpením, ktorý si myslí, že nikdy nenájde lásku." (Arsenal83)
  • Laura Linney sa vo filme musela vysporiadať s dlhou nahou scénou, v ktorej jej postava Callie pózuje Lyleovi (Rob Morrow) v jeho umeleckom štúdiu: "Je to vždy ťažké, teda aspoň pre mňa. Nie je to niečo prirodzené! Som veľmi rada, že za kamerou bol práve Rob, pretože dobrí režiséri sú v tomto vždy nápomocní. Rozumejú umeniu herectva oveľa slobodnejším spôsobom." (Arsenal83)

Reklama

Reklama