Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Krimi

Zaujímavosti k filmom (32)

Denní směna

Denní směna (2022)

Keď Seth (Dave Franco) povie Budovi (Jamie Foxx), že sú partneri ako "Crockett a Tubbs", je to odkaz na duo policajných detektívov zo seriálu Miami Vice (1984-1989). Jamie Foxx stvárnil postavu detektíva Tubbsa vo filme Miami Vice (2006).

Kronika

Kronika (2012)

Predstaviteľ Matta Alex Russell má oblečené tričko s nápisom USCSS Nostromo, čo je odkaz na vesmírnu loď z filmu Votrelec (1979).

Kto je ďalší?

Kto je ďalší? (2018)

Ruská modelka Angela Nikolau patrí k takzvaným „extreme models“. Často sa totiž fotí na mimoriadne nebezpečných miestach. Pre film tak musela podpísať vyhlásenie, v ktorom potvrdila, že ak počas nakrúcania zomrie, štáb za jej smrť nenesie žiadnu zodpovednosť. [Zdroj: Emefka.sk]

Kto je ďalší?

Kto je ďalší? (2018)

Tvorcovia filmu si dali záležať na tom, aby hodnoverne zobrazili lokácie svojich príbehov. Nakrúcalo sa tak vo Francúzsku, Číne, Hongkongu, Južnej Kórei, Českej republike a na Slovensku. [Zdroj: Emefka.sk]

Kto je ďalší?

Kto je ďalší? (2018)

Všetci protagonisti vo filme vystupujú pod vlastnými menami. Jedinú výnimku tvorí ukrajinský herec Vitalij Raskalov, ktorý to odmietol. Ako dôvod uviedol záverečnú scénu filmu a svoju poverčivosť. Jeho postava bola teda premenovaná na Olega. [Zdroj: Emefka.sk]

Leví kráľ

Leví kráľ (1994)

Celá úvodná scéna bola taká epická, že sa tvorcovia rozhodli použiť ju ako regulárny trailer. Išlo vôbec o prvý prípad, keď Disney ako trailer použil celú úvodnú scénu.

Aquaman

Aquaman (2018)

Nicole Kidman roli přijala poté, co jí James Wan řekl, že se bude natáčet v její rodné Austrálii a že její postava Atlanny bude akční verzí mořské víly.

Aquaman

Aquaman (2018)

Ve filmu uvidíme Aquamana (Jason Momoa) také v kostýmu, který je moderní verzí toho comicsového. Brnění je však podle Momoy strašně nepohodlné. Všude dře, a když pod ním má namalované tetování, začne se rychle stírat.

Aquaman

Aquaman (2018)

Jason Momoa (Arthur) chtěl, aby jeho vlasy byly alespoň částečně obarveny na blond, tudíž by se blížil komiksové předloze.

Aquaman

Aquaman (2018)

Patrick Wilson (Orm) prý před podepsáním smlouvy nečetl scénář. Když se ho agenti zeptali, jestli jde o velkou roli, tak prostě odvětil: „Chlapi, vím, že James Wan nebude plýtvat mým časem.

Aquaman

Aquaman (2018)

Americký prodejce vstupenek Atom oznámil, že Aquaman zbořil rekord prodaných kusů za čtyřiadvacet hodin, který do té doby držel akční blockbuster Avengers: Infinity War (2018). Na Fandangu, dalším internetovém prodejci vstupenek, zase porazil Venoma (2018).

Tiché miesto

Tiché miesto (2018)

Emily Blunt (Evelyn Abbott) a John Krasinski (Lee Abbott) sú manželia aj v skutočnosti a diváci si zamilovali ich vzájomnú chémiu. Dokonca začali volať po tom, aby si obaja zahrali postavy Sue Storm a Reeda Richardsa v ďalšej adaptácii komiksu "Fantastic Four". Krasinski sa vyjadril, že by si rolu veľmi rád zahral.

Tiché miesto

Tiché miesto (2018)

Priezvisko rodiny je Abbott. Toto anglické slovíčko v katolíckej cirkvi odkazuje na opáta, teda vodcu kláštora. Tí, rovnako ako hlavní hrdinovia, vedú sebestačné komunity, ktoré často žijú z farmárčenia. Mnohé kláštory tiež vyžadujú, aby ich členovia nenosili žiadne topánky a správali sa v maximálnej tichosti.

Tiché miesto

Tiché miesto (2018)

Pokračovanie filmu bolo oficiálne potvrdené už 25. 4. 2018, čiže len pár týždňov po premiére.

Prekliate dedičstvo

Prekliate dedičstvo (2018)

V scéne v škole si na tabuli možno všimnúť nápis "Escaping Fate." Ide o odkaz na kultový horor Halloween (1978) od Johna Carpentera, v ktorom sa v triede tiež rozoberá možnosť zmeny svojho osudu. Prekliate dedičstvo navyše vstúpilo do kín práve vtedy, keď vyšiel prvý trailer k filmu Halloween (2018).

Reklama