Reklama

Reklama

Kto je ďalší?

  • Česko Kdo je další? (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Nový slovenský film Kto je ďalší? režiséra a scenáristu Mira Drobného je inšpirovaný tromi skutočnými príbehmi zo Slovenska, Ruska a Kanady. Osudy hlavných hrdinov zmenil internet a priviedol ich až na hranicu života a smrti. Film sa začína prvým príbehom, ktorý zobrazuje momentálne veľmi aktuálnu tému – kyberšikanu. Hlavnú úlohu v ňom stvárňuje známa slovenská reperka Aless Caparelli, ktorá vo filme čelí tomuto problému a bojuje proti šikane. Šnúru koncertov končí reperka Aless (Aless Caparelli) predstavením vo svojom rodnom meste. Do hľadiska sa posadia učitelia a spolužiaci, ktorí ju pred pár rokmi dohnali až k pokusu o samovraždu. Po tejto tragédii začala písať texty a spievať. Rozhodla sa, že raz sa vráti a všetko im povie priamo do očí. Televízny štáb zapína kamery a zachytáva Alessin posledný boj so šikanou…

Extrémny fenomén „rooftopping“ predstavia v druhom príbehu dvaja najznámejší rooftopperi na svete Oleg (Vitaliy Raskalov) a Vadim (Vadim Makhorov). S kamerami na hlavách a bez akéhokoľvek istenia protizákonne zdolávajú jednu výškovú budovu za druhou po celom svete. Ich slávu zatieňuje iba krásna Angela (Angela Nikolau). Rozhodnú sa, že na výstup v areáli atómovej elektrárni priberú aj ju. Aby získali najkrajší záber s najväčším počtom lajkov riskujú svoje životy, ale i jej srdce.

Film uzatvára tretí príbeh, ktorý sa sústredí na tému sexuálneho zneužívania. V hlavných úlohách sa v ňom predstavia americký herec Brian Caspe a mladá američanka Anita Sonnberger, ktorá hrá dievča dotlačené do bezvýchodiskovej situácie s rozhodnutím prehovoriť. I keď, nie tak úplne. Začne rozprávať svoj príbeh sexuálneho vydierania bez toho, aby vyslovila čo i len jedno slovo. Bude to stačiť na jej záchranu? (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (32)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Je to obcas hrozne naivne, moralizujuce a casto to ani zdaleka nesplna parametre kvalitneho filmarskeho remesla. Ma to vsak mnozstvo napadov, tie pribehy su dostatocne silne a vrcholne momenty triafaju do cierneho. Takze na slovenske pomery alibistickych 8/10. Ta tema proste prebija kvalitu spracovania a robi to omnohoho presvedvijsie ako napr. nestastny Unos ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Všetky tri príbehy ma absolútne chytili za srdce. Spracovanie super, 1. slovenský film, čo prekročil tieň lokálnosti a nevadilo mi, že bol väčšinou v angličtine. Trochu by som rozpracoval dialógy, ale inak absolútnych 100. Ten gýčovitý odlet do... mi tam sadol. DODATOK november 2019 Kritici tvrdia, že toto dielko má zlý psychologický vplyv na teenagerov. To neviem posúdiť, ale myslím, že negatívne emócie tu nie sú prítomné viac ako v iných filmoch. Vzhľadom na to, že priamo v RTVS zaznela výzva, aby sa "nešíril oficiálnymi distribučnými kanálmi", si nie som istý, či vôbec niekedy bude v TV alebo na DVD. Mimochodom, je to 2X v živote, čo sa stretávam s takýmto "odporúčaním". Prvý takýto film bola Bitka pri Viedni 1683, ktorú aj tak odvysielala TV LUX. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Paradoxne, najviac pritiahnutý za vlasy a zrežírovaný je prvý, Alessin príbeh. Veľmi moralizujúci, s poučením a všetkými tými hovnami a klišé vecami, boliestkami svk filmu poslednej doby. A pritom je to príbeh, ktorý by nám mal byť najbližší, lebo sa denne, všade. Ďalšie dva sú wow. Rusáci mi dvihli adrenalín, niečo neskutočné čo dokážu a napodobovať ich môžu fakt len deti alebo menej labilní ľudia. Nikto príčetný to robiť nebude. Posledný príbeh som si užil. Nie preto, aký bol, ale preto, že sa kope do cirkvi a farárov a to ja môžem. 5 z 5 ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Tri rozdielne príbehy a tri rozdielne ženy s rozdielnymi osudmi a pohľadom na život. Prevedenie: Prvý príbeh o šikane išiel akosi mimo mňa a hranie na city s pesničkou ma tiež obišlo. Druhý príbeh bol silný ale nakoľko sa ho snažili vtesnať do 30. minút tak nedokázal diváka pohltiť a odovzdať emóciu. Tretí príbeh o parkuristoch sa mi páčil asi najviac aj napriek tragédií. Ale tak to už raz býva, pochodíte celý svet a na slovensku vás zabijú - to je posolstvo nášho štátu. Pocity: Hra na hrane filmu a na hrane dokumentu mi teda vôbec nesadla ale na Slovensko sa aj tak jedná o veľký počin, ktorý sa ale s podobnými rovesníkmi vo svete zatiaľ stále nemôže rovnať. 47% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na slovenské pomery absolútne výnimočná záležitosť, napriek tomu má Kto je ďalší? od dokonalého filmu dosť ďaleko. Každá z troch doku-poviedok je absolútne odlišná od tej ďalšej-predchádzajúcej, ale styčný prvok tu je jasný. Bohužiaľ sa Drobný nevyhol pátosu a asi ani nechcel. U mňa s prehľadom vedie časť prostredná, kde nebudete chvíľami ani dýchať. A za pozornosť určite stojí aj pointa tretieho príbehu, ktorá potom aj umne uzatvára celé dielo. Skôr by sa hodilo hodnotiť každú tretinu zvlášť, než Kto je ďalší? ako celok, takže asi sa bude vo veľkom výsledok u verejnosti spriemerovávať. Za mňa 50-80-60. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (4)

  • Ruská modelka Angela Nikolau patrí k takzvaným „extreme models“. Často sa totiž fotí na mimoriadne nebezpečných miestach. Pre film tak musela podpísať vyhlásenie, v ktorom potvrdila, že ak počas nakrúcania zomrie, štáb za jej smrť nenesie žiadnu zodpovednosť. [Zdroj: Emefka.sk] (slord)
  • Tvorcovia filmu si dali záležať na tom, aby hodnoverne zobrazili lokácie svojich príbehov. Nakrúcalo sa tak vo Francúzsku, Číne, Hongkongu, Južnej Kórei, Českej republike a na Slovensku. [Zdroj: Emefka.sk] (slord)

Reklama

Reklama