Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Krimi

Obsahy (64)

The Performance

The Performance (2023)

Harold May (Jeremy Piven), americký Žid, je veľmi talentovaný tanečník na klubovej scéne. Počas najbližšieho turné Harolda a jeho skupiny na európskom kontinente čelia výzve, ktorú im sprostredkúva nemecký atašé. Ten im ponúkne neodolateľnú sumu peňazí za jediné vystúpenie. Netušia, že predstavenie je pre Adolfa Hitlera.

An Innocent Affair

An Innocent Affair (1948)

Paula Doane (Madeleine Carroll) si namýšľa, že jej manžel Vincent (Fred MacMurray) má mimomanželský pomer. Vincent pracuje pre reklamnú agentúru a jeho ďalším klientom je v skutočnosti jeho bývalá priateľka, takže Paula má dobrú intuíciu. Vincent si je toho vedomý, a preto to pred ňou tají, lebo šípi, že by si to mohla zle vyložiť. Paula chce oživiť romantiku ich vzťahu a rozhodne sa prinútiť Vincenta žiarliť. Najíma si herca z Burke Agency, aby s ňou flirtoval. Pán Burke (Matt McHugh) však Vincentovi prezradí plán jeho manželky.

Nazi Agent

Nazi Agent (1942)

Conrad Veidt v dvojroli jednovaječných dvojčiat, jedno lojálne Spojeným štátom, druhé nemeckým Nazis, samozrejme, so zmenenou identitou. Príbeh začína, keď Američana Otta Beckera, obchodníka so známkami, navštívi jeho dvojča, barón Hugo von Detner, nový nemecký konzul v USA a jeden z lídrov nacistickej špionáže. Bratia sa už roky nevideli, no teraz chce von Detner využiť Beckerov obchod ako miesto na vysielanie a prijímanie tajných správ. Becker odmieta, až kým von Detner nepohrozí, že ho deportujú späť do Nemecka ako ilegálneho imigranta. Becker sa stáva väzňom vo svojom vlastnom obchode. Snaží sa z neho vymaniť, no nie je to jednoduché, navyše dochádza k vraždám a cielenej zámene identít dvojčiat.

The Fan

The Fan (1949)

Príbeh začína v londýnskej aukčnej sieni, po druhej svetovej vojne, kedy sa staršia žena snaží zbaliť výzorom atraktívneho fanúšika diel, o ktorom tvrdí, že bol kedysi jej. Spätný pohľad do viktoriánskej éry odhaľuje, že je to škandalózna pani Erlynne (Madeleine Carroll), ktorá sa v strednom veku spája s mladším lordom Arthurom Windermerom (Richard Greene), ktorého mladá a krásna, no sociálne konzervatívna manželka Margaret (Jeanne Crain) má tendenciu tvrdo súdiť ostatných. Lord Windermere finančne podporuje pani Erlynne, umožní jej žiť na úrovni, na ktorú je zvyknutá, a pár sa stáva obľúbeným predmetom miestnych klebiet. Margaret verí klebetám a v dôsledku toho podľahne čaru lorda Roberta Darlingtona (George Sanders), ktorý sa netají tým, že o ňu stojí. Aby sa mladšia žena nedopustila rovnakých chýb ako v minulosti pani Erlynne, pani Erlynne odhaľuje dávne tajomstvá.

Adagio

Adagio (2023)

Manuel (Gianmarco Franchini), 16-ročný chlapec, sa jedného večera infiltruje na homosexuálnu orgiastickú párty, kde je v obehu značné množstvo alkoholu a drog. Jeho úlohou je zvečniť tam prítomného ministra hneď, ako sa previní zo zneužívania detskej prostitúcie. Pri natáčaní svojho cieľa si však uvedomí, že budova má nejaké skryté kamery a šokovaný myšlienkou, že krátko predtým, ako ho nakrútili pri šnupaní kokaínu, uteká. Ten, kto ho prinútil splniť túto úlohu, je Vasco (Adriano Giannini), skorumpovaný policajt, ​​ktorého audiovizuálny materiál si objednali vysokopostavení ľudia výmenou za veľkú sumu peňazí. Tvárou v tvár mladíkovmu úteku sa rozzúri a začne ho prenasledovať.

In the Cool of the Day

In the Cool of the Day (1963)

Christine Bonner (Jane Fonda) je bohatá a krásna žena s chronickými zdravotnými problémami. Na čas je odlúčená od manžela Sama (Arthur Hill), ktorý je príliš ochranársky. Stretáva sa s riaditeľom vydavateľskej spoločnosti Murrayom Loganom (Peter Finch), s ktorým má spoločný záujem o Grécko ako krajinu. Ako sa ukáže, Murraymu tiež neklape manželstvo podľa predstáv. Jeho manželka je zjazvená po spoločnej autonehode, pri ktorej prišli aj o syna, a obviňuje ho z viny za jej nastatie. Christine a Murray si k sebe postupne napriek zväzkom nájdu cestu a podnikajú spoločnú cestu do Grécka, počas ktorej sa do seba zamilujú. Ich láska však čelí skúške v podobe Christininej matky, ktorá dcéru panovačne ovláda a stojí za jej zdravotnými problémami.

Grito de mujer

Grito de mujer (1978)

Maya (Melina Mercouri), hollywoodska herečka, sa po rokoch vracia do Atén, lebo kývla na ponuku hrať Médeu z Euripidovej hry. Film sleduje línie príbehu pojednávajúce o produkcii hry, o Mayinom prevteľovaní sa do Médey podľa potrieb režiséra a o stretnutí s Brendou Collins (Ellen Burstyn), Američankou, ktorá bola pred rokmi odsúdená za vraždu vlastných detí, aby potrestala svojho manžela za jeho neveru. Collinsovci žili vtedy na predmestí Atén, v Glyfade. Vtedajšia tlač ju nazvala „Médeou z Glyfady“. Maya vníma ich stretnutie osudovo pre stvárnenie Médey. Maya postupne prehodnocuje zobrazenie Médey a zahŕňa doň pečať z poznania Brendinho života.

Back to Black

Back to Black (2024)

"Back to Black" je druhý a posledný album legendárnej speváčky Amy Winehouse, ktorý poslúžil aj ako rovnomenný názov snímky. Tá sleduje nikdy predtým nevidený pohľad na skorý vzostup speváčky k sláve a vydanie jej prelomového štúdiového albumu. Film je rozprávaný z pohľadu Amy a sleduje ju od jej úplných počiatkov, ešte ako jazzovej hudobníčky pôsobiacej v Londýne.

Not Another Church Movie

Not Another Church Movie (2024)

Príbeh pojednáva o Taylorovi Pherrym (Kevin Daniels), ktorý dostal poslanie od samotného Boha (Jamie Foxx) svojimi činmi inšpirovať svoju komunitu. Netuší, že Diabol (Mickey Rourke) má svoje vlastné plány. Tentokrát má pomôcť moderátorke, ktorej talkshow po rokoch stagnuje a neoslovuje publikum. Ona sama volá Boha o pomoc. A Boh a anjeli ukážu prstom na Taylora. Boh mu zjavuje, aby jej pomohol naplniť jej poslanie cez napísanie filmu. Pri pohľade na bláznivé ženy v svojom živote nachádza samotnú podstatu príbehu pre scenár. Divoká jazda plná paródie môže začať.

Zatracená krvavá láska

Zatracená krvavá láska (2024)

Lou (Kristen Stewart), manažérka posilňovne, nadviaže vzťah s kulturistkou Jackie (Katy O'Brian), ktorá je bisexuálka. Ich láska však podnieti násilie a vtiahne ich hlboko do siete zločinu. Ich láskyplný príbeh čelí krutej realite temného podsvetia Las Vegas, kde má Louina vlastná rodina väzby na nelegálne zbrane a obchod s nimi.

Phaedra

Phaedra (1962)

Phaedra (Melina Mercouri), druhá manželka lodného magnáta Thanosa (Raf Vallone), sa zamiluje do syna svojho manžela z prvého manželstva, Alexisa (Anthony Perkins). Láska je odsúdená na zánik od samého začiatku, i napriek tomu dvojica nedokáže poručiť svojim citom a vzájomnej príťažlivosti. Film je adaptáciou Euripidovho diela "Hippolytos". Grécka spisovateľka Margarita Liberaki ho pre potreby filmu upravila do melodrámy o bohatej spoločnosti majiteľov lodí a ich rodín obsahujúcej tragické prvky antickej drámy. Film sa odohráva v Paríži, Londýne a na gréckom ostrove Hydra.

Lisa

Lisa (2001)

Filmár Sam (Benoît Magimel) nájde nedokončený film z roku 1939 s názvom „Princezná Marushka“. Zaujme ho v ňom mladý herec Sylvain Marceau natoľko, že sa rozhodne nakrútiť dokument o ňom a vyhľadáva za účelom zbierania materiálu tých, ktorí ho poznali, vrátane starej dámy menom Lisa Morain (Jeanne Moreau). Prostredníctvom rozhovoru sa Sam dozvie príbeh lásky mladej Lisy (Marion Cotillard) a Sylvaina (Sagamor Stévenin), ktorá nemala šťastný koniec na pozadí druhej svetovej vojny.

Die stillen Trabanten

Die stillen Trabanten (2022)

Upratovačka Christa (Martina Gedeck) sa každú noc stretáva s kaderníčkou Birgitt (Nastassja Kinski). Zmierili sa so svojím neočarujúcim každodenným životom žien z okraju spoločnosti a osamelosťou. Spoločné večery využívajú na to, aby si nárokovali svoje právo na blízkosť a sny. Postupne sa medzi nimi rodí aj hlbší vzťah.

Le Port du désir

Le Port du désir (1955)

Martine (Andrée Debar) prichádza do Marseille hľadať svoju sestru Suzanne, ktorá je už štyri mesiace nezvestná. Kapitán Lequévic (Jean Gabin) dostal rozkaz vyplaviť loď, ktorá sa potopila pri vchode do prístavu. Majiteľ lode, pán Black (Jean-Roger Caussimon), pašerák a nájomný vrah, plný obáv, sa snaží za každú cenu zabrániť vyplaveniu, pričom telo Suzanne a jeho milenky sú vo vraku. Podplatí potápača Michela (Henri Vidal), Lequévicovho kolegu, no mladík odmieta, nechce byť spolupáchateľom vraždy. Sám Lequévic nakoniec objaví jedno z tiel a v spolupráci s políciou prenasleduje pána Blacka a jeho gang, ktorý medzitým uniesol Michela a Martine.

Charlotte

Charlotte (2021)

Animovaný životopisný film o nemecko-židovskej maliarke Charlotte Salomonovej je inšpirovaný jej autobiografickou sériou malieb "Život? alebo Divadlo?" Príbeh sa odohráva na juhu Francúzska v rokoch 1941 až 1943, predtým ako bola počas druhej svetovej vojny poslaná do koncentračného tábora v Osvienčime.

Vysvetlenie na všetko

Vysvetlenie na všetko (2023)

Budapeštiansky stredoškolák Ábel (Adonyi-Walsh Gáspár) sa učí na maturitné skúšky, no jeho myseľ je zaneprázdnená kamarátkou Jankou (Lilla Kizlinger), do ktorej je po uši zamilovaný. Usilovná Janka je však zamilovaná do ženatého učiteľa dejepisu Jakaba (András Rusznák), ktorý mal v minulosti nepríjemnú konfrontáciu s Ábelovým otcom. Jankina láska je však od učiteľa neopätovaná. Napätie v tejto spoločnosti nečakane vzrastá, keď sa Ábelova maturitná skúška z histórie zmení dokonca na národný škandál.

Mary

Mary (1931)

Mary Baring je divadelná herečka, ktorá je počas zájazdu divadelného súboru nájdená v blízkosti mŕtvoly jej hereckej kolegyne. Tieň podozrenia z vraždy padá na ňu. Pri vyšetrovaní a počas súdneho procesu je prítomný aj divadelný producent Sir John Menier, ktorý pochybuje o jej vine. Pod tlakom okolností a poroty, v ktorej vystupuje ako jediný s iným názorom, uzná tiež Mary ako vinnú. Hnaný výčitkami svedomia za jej odsúdenie sa vydáva hľadať skutočného vraha. Jeho pátranie a následné odhalenie skrz konkurz na údajnú novú divadelnú hru prináša nejedno príbehové prekvapenie. Dielo je nemeckou verziou Hitchcockovho diela Murder! (1930), je natočené súčasne na tých istých miestach s nemecky hovoriacimi hercami. Miles Mander a Esme V. Chaplin si ako jediní zopakujú svoje roly z pôvodného diela. Miles Mander hrá Gordona Drucea z pôvodného diela, no meno postavy bolo zmenené na Gordon Moore. Esme V. Chaplin hrá prokurátora.

Thugs

Thugs (2023)

Dvaja trestanci Sethu (Hridhu Haroon) a Durai (Bobby Simha) plánujú utiecť z väzenia v nádeji na lepšiu budúcnosť. Problém však nastáva, keď dozorcovia nájdu v Duraiovej cele marihuanu. Premiestnia ho na bezpečnejšie strážené miesto. Počas tejto doby Sethu a zvyšní väzni vykopú dieru cez záchod svojej cely do kanalizácie a do areálu, kde začnú kúsok po kúsku budovať tunel. Veľký útek je na spadnutie.

The 13th Letter

The 13th Letter (1951)

Doktor Pearson (Michael Rennie) prichádza do Quebecu, aby v tomto meste pôsobil ako nemocničný lekár. Upúta pozornosť Cory (Constance Smith), ktorej manžel Paul (Charles Boyer) je ďalším mestským lekárom. Upúta taktiež Denise (Linda Darnell), najstaršiu dcéru rodiny, u ktorej dočasne býva. Pearsonovi je postupne adresová séria „jedovatých“ listov. V nich neznáma osoba útočí na doktora a Coru za to, že mali pomer. Spúšťa sa zložitá sieť klebiet, klamstiev a obvinení a postupne sa týka takmer každého v meste. Film je remakeom francúzskeho filmu Le Corbeau z roku 1943 z dielne režiséra Henriho-Georgesa Clouzota.

Reklama