Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Phaedra (Melina Mercouri), druhá manželka lodného magnáta Thanosa (Raf Vallone), sa zamiluje do syna svojho manžela z prvého manželstva, Alexisa (Anthony Perkins). Láska je odsúdená na zánik od samého začiatku, i napriek tomu dvojica nedokáže poručiť svojim citom a vzájomnej príťažlivosti. Film je adaptáciou Euripidovho diela "Hippolytos". Grécka spisovateľka Margarita Liberaki ho pre potreby filmu upravila do melodrámy o bohatej spoločnosti majiteľov lodí a ich rodín obsahujúcej tragické prvky antickej drámy. Film sa odohráva v Paríži, Londýne a na gréckom ostrove Hydra. (Biopler)

(viac)

Recenzie (6)

Davered 

všetky recenzie používateľa

...aneb jak z anticke tragedie udelat dekadentni pseudoumelecke melodrama na hranici campu. Coz na tom, ze je to pekne na pohled (zrestaurovany bluray), kdyz se to cele bere tak hrozne vazne (ta symbolika! ten fatalismus!) a je to tak skrz naskrz neveryhodne. Perkins prehrava jedna radost, ale romanku jeho Alexe a Faidry se proste ani na moment neda verit. ()

CheGuevara 

všetky recenzie používateľa

Klasika antického dramatu dostává na zadek od francouzsko-řeckých filmařů za americké dolary. Snad to byl dabing nebo neveselý vtip, ale postavy sice mluví anglicky, jako by se nechumelilo, přesto jim zůstává přiblblý přízvuk, za který by se nemusel stydět ani kalifornský guvernér. Jinak docela slušnou zápletku spolehlivě zabíjejí patetičtí herci, na hlavu postavené dialogy a afektovaný scénář. V šedesátých letech byl možná život bohaté smetánky zajímavý, ale dnes jsou to jenom nechtěně komické obrázky z pustých vil, přelidněných jachet a zhýralých životů snobské společnosti. Nebýt toho opravdu silného závěru asi bych tuhle zhůvěřilost považoval za bohapustou krádež mého času. ()

Reklama

Visáč 

všetky recenzie používateľa

"It will fall. Everything." Grécka tragédia se vším všudy. Tony Perkins na vrchole svojho post-Psycho exilu v Európe, keď točil pecky s Ingrid Bergman, Orsonom Wellesom a Sophiou Loren. Tohle je ale predsa len iná liga. Dassin to nekompromisne hrotí v campy Fellini móde. Perkins ako učebnicový mommy kink posterboy. Aston Martin DB4 a Johann Sebastian Bach. Vyložene fajnšmekerská záležitosť. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama