Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh začína v londýnskej aukčnej sieni, po druhej svetovej vojne, kedy sa staršia žena snaží zbaliť výzorom atraktívneho fanúšika diel, o ktorom tvrdí, že bol kedysi jej. Spätný pohľad do viktoriánskej éry odhaľuje, že je to škandalózna pani Erlynne (Madeleine Carroll), ktorá sa v strednom veku spája s mladším lordom Arthurom Windermerom (Richard Greene), ktorého mladá a krásna, no sociálne konzervatívna manželka Margaret (Jeanne Crain) má tendenciu tvrdo súdiť ostatných. Lord Windermere finančne podporuje pani Erlynne, umožní jej žiť na úrovni, na ktorú je zvyknutá, a pár sa stáva obľúbeným predmetom miestnych klebiet. Margaret verí klebetám a v dôsledku toho podľahne čaru lorda Roberta Darlingtona (George Sanders), ktorý sa netají tým, že o ňu stojí. Aby sa mladšia žena nedopustila rovnakých chýb ako v minulosti pani Erlynne, pani Erlynne odhaľuje dávne tajomstvá. (Biopler)

(viac)

Recenzie (3)

M.E.J.L.A. 

všetky recenzie používateľa

Kvalit Lubitschovy verze film nedosahuje (mj. i kvůli nepříliš účelnému retrospektivnímu vyprávění), Preminger se to ale snaží dohnat několika krásnými záběry s pohyblivou kamerou či s precizně nasvícenými detaily hlavních aktérek. ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Posledni film nadherne Madeleine Carroll...zdatne ji sekunduji ostrileni pardalove Sanders, Green a Sutton. Pobavilo me tez namaskovani za duchodce... :-) ()

Reklama

Kenneth 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu nepravděpodobný příběh. Ikdyž lidé jsou různí a někdy se chovají podivně a zdánlivě nelogicky. Wilde v tomto případě pravděpodobně potřeboval vytvořit určitý kontrast, aby to v druhé půli bylo patřičně působivé. Také dialogy jsou přehnaně sofistikované a navozují dojem, že téměř všichni, jsou obdivuhodně pohotoví a duchaplní. Ikdyž tam občas padne lehce vtipná poznámka, nazývat to komedií mi přijde přehnané. ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama