Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blackthorne a Mariko majú problém udržať tajomstvo, ktoré ich môže oboch pripraviť o život. (Disney+)

Recenzie (23)

Martrix 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

I když tato epizoda nebyla tak silná a kompaktní jako ty předchozí, pořád to na plné hodnocení stačí. Protože kdyby to šlo, tak těm ultrapovedeným dám klidně šest hvězd. Navíc je slabší opravdu jen tím, že se sice děje mnoho věcí, ale všechny působí tak nějak separátně, neprovázaně... . Já osobně nejsem příznivec střídání režisérů a scénáristů. Tady se vysloveně nabízí, že Lambertův scénář prostě není tak dobrý, jako jeho předchůdců. Protože ono se nic jiného nezměnilo. Obsahově je tato epa v pořádku...jen servírovaná je méně... . Díky tomu je více viditelná ta rudá telenovelovitá nitka...která je jinak relativně nenápadně skryta za atraktivní prostředí a děj. Ale nevadí. Jsme v polovině seriálu a rozhodně mě nadšení neopouští. Už se těším na další porci. ()

molcan2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Táto epizóda síce neobsahovala žiadnu akciu, ale krásne vyrozprávala príbeh o tom, aké deštruktívne môžu byť slová, hodnoty a rozhovory. "Zlomené na päsť" ukazuje, aké následky majú pre človeka jeho činy, či už ide o takú banálnu vetu, akú v tejto epizóde povedal Omi svojmu strýkovi Yabushigemu a pri ktorej Omiho tŕpli topánky. Mohol by to byť aj taký čin, ako keď Blackthorne súťažil s Todom Hirokatsuom na súťaži v pití saké bez toho, aby si uvedomil dôsledky toho, čo sa môže stať, ak si dá príliš veľa. Môže to byť aj "vtip", keď Blackthorn povedal, že kto sa dotkne bažanta, "zomrie", pričom nevedel, že význam smrti je v Japonsku veľký. Nie je to žart a v rámci epizódy rýchlo zistí, aké vážne následky majú jeho činy a slová. Hiroyuki Sanada to vo svojej úlohe ľstivého Yoshiiho Toranagu opäť absolútne zabíja, ale kto si tento týždeň kradne šou, sú Anna Sawai a Shinnosuke Abe. Anna Sawaiová absolútne dokonale stvárňuje svoju úlohu, keď hrá ženu, ktorá je prakticky väzňom, ktorému chýba samostatnosť. Je väzňom svojich pomerov, ktoré podľa jej slov boli "nespravodlivosťou" z dávnych čias. Je tiež väzňom v zneužívajúcom vzťahu. Svojím hereckým výkonom to odrovnala, vďaka čomu je celá scéna pri stole oveľa intenzívnejšia a emotívnejšia. Shinnosuke Abe, ktorý hrá Buntaro, vyjadril toľko charakteru len z jeho mimiky a očí. Skutočne vás znepokojí vždy, keď je Buntaro (Toda Hirokatsu) na obrazovke, takmer akoby každé zlé slovo, každý zlý čin mohol spôsobiť trhlinu dostatočne veľkú na to, aby spôsobila zosuv pôdy. Keď už hovoríme o zosuvoch pôdy. ()

Reklama

AndrewNewman 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prvá epizóda bola pre mňa trochu zmätená, v tej druhej to už ale krásne odsýpalo. Skutočne sa je na čo pozerať, od skvelých hereckých výkonov, až po úchvatný vizuál. Tú paralelu s GoT o ovládnutie trónu vidím tiež, ale nedá sa to porovnávať, aspoň kým nebude mať Šógun za sebou aspoň 3 rovnako vydarené série, ako nedostižný hit z produkcie HBO. Zatiaľ ale veľká spokojnosť, s pribúdajúcimi zvratmi to riadne naberá na obrátkach. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak paradne podany historicky stret kultur, ako pri veceri s navrativsim sa manzelom Mariko a nasledne pri smrti v dosledku bazanta, sa len maloktoremu filmovemu tvorcovi podaril. Rovnako zosuv pody po zemetraseni bol nalezite "kolosalny". Zda sa, ze vdova po Taiko ma v politike v Osake predsa len ine postavenie, ako sa regenti domnievali. Za tymi uskrnmi to vyzera na "zeleznu lady". Opat velmi vydareny diel. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: Toranaga sa vracia aj s obrovskou armádou a na čele je manžel Mariko, ktorému, nie je veľmi po vôli aby býval s Anginom. Vyhrotené situácie a nedbalosť k ľudskému životu vo vtedajšom feudálnom Japonsku prinútia cudzinca k rozhovoru z veliteľom. Prevedenie: Som si uvedomil, že tento seriál slúži skôr ako dokumentárne okienko k zvykom vo vtedajšej dobe a príbeh sa posúva iba veľmi pozvolna. Rovnaký pocit som mal napríklad pri Vikingoch. 90% ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama