Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Akčný
  • Animovaný

Posledné recenzie (888)

plagát

Šógun - Skrotený sokol (2024) (epizóda) 

Táto epizóda síce neobsahovala žiadnu akciu, ale krásne vyrozprávala príbeh o tom, aké deštruktívne môžu byť slová, hodnoty a rozhovory. "Zlomené na päsť" ukazuje, aké následky majú pre človeka jeho činy, či už ide o takú banálnu vetu, akú v tejto epizóde povedal Omi svojmu strýkovi Yabushigemu a pri ktorej Omiho tŕpli topánky. Mohol by to byť aj taký čin, ako keď Blackthorne súťažil s Todom Hirokatsuom na súťaži v pití saké bez toho, aby si uvedomil dôsledky toho, čo sa môže stať, ak si dá príliš veľa. Môže to byť aj "vtip", keď Blackthorn povedal, že kto sa dotkne bažanta, "zomrie", pričom nevedel, že význam smrti je v Japonsku veľký. Nie je to žart a v rámci epizódy rýchlo zistí, aké vážne následky majú jeho činy a slová. Hiroyuki Sanada to vo svojej úlohe ľstivého Yoshiiho Toranagu opäť absolútne zabíja, ale kto si tento týždeň kradne šou, sú Anna Sawai a Shinnosuke Abe. Anna Sawaiová absolútne dokonale stvárňuje svoju úlohu, keď hrá ženu, ktorá je prakticky väzňom, ktorému chýba samostatnosť. Je väzňom svojich pomerov, ktoré podľa jej slov boli "nespravodlivosťou" z dávnych čias. Je tiež väzňom v zneužívajúcom vzťahu. Svojím hereckým výkonom to odrovnala, vďaka čomu je celá scéna pri stole oveľa intenzívnejšia a emotívnejšia. Shinnosuke Abe, ktorý hrá Buntaro, vyjadril toľko charakteru len z jeho mimiky a očí. Skutočne vás znepokojí vždy, keď je Buntaro (Toda Hirokatsu) na obrazovke, takmer akoby každé zlé slovo, každý zlý čin mohol spôsobiť trhlinu dostatočne veľkú na to, aby spôsobila zosuv pôdy. Keď už hovoríme o zosuvoch pôdy.

plagát

Halo - Thermopyly (2024) (epizóda) odpad!

Siedmy diel Halo pôsobil ako opakovanie toho istého vzorca, čo viedlo k sklamaniu z toho, že séria sa mení skôr na rozťahanú telenovelu než na obľúbenú ságu Halo plnú akcie. Nedostatok inovácií a naliehanie na odsunutie ikonického brnenia a prilby Master Chiefa na vedľajšiu koľaj sťažujú udržanie pozornosti. Príbeh sa stal úmorným bojom o udržanie záujmu a absencia známych prvkov, ktoré si ceníme, sa ukazuje ako nudná. Je skľučujúce byť svedkom odklonu od základnej podstaty, ktorá robila Halo výnimočným, a neustály odklon od tohto základu je medvedia služba oddanej fanúšikovskej základni série.

plagát

Šógun - Zajtra je zajtra (2024) (epizóda) 

Myslím, že tretia epizóda bola najslabším článkom z troch. Myslím, že nasledujúce epizódy budú lepšie ako tretia, pretože tejto chýbal dej a budovanie sveta, ktoré mali prvé dve a dúfam, že budú mať aj ostatné. Prvé dve sa sústreďujú na budovanie sveta, čo je najzábavnejšia časť. Napríklad vytvorenie sveta, kde majú monopol Portugalsko a Španielsko a Angličania sa snažia dostať do Japonska. Tretí je striktne určený na to, aby Toranaga cestoval z bodu A do bodu B a nič viac. Cesta, hoci bola potrebná, bola trochu nudná na sledovanie. Najlepšie na tomto tv-seriáli je, že sa menej sústreďuje na postavy ako na svet, ktorý sa snaží vykresliť. Najzaujímavejšou časťou nie je Blackthornova cesta, ale kroky, ktoré Japonsko podnikne, aby zistilo, čo sa vlastne deje. Kto ich ovláda a podobne. Práve preto sa mi zdá, že mať samostatnú scénu pre Blackthorna, ktorý vyjde víťazne, je veľmi úzkoprsé, pretože v porovnaní s prvými dvoma epizódami to nemá veľký význam. Myslíte si, že Blackthorne už urobil dosť, napríklad prišiel do Japonska a informoval Toranagu o skrytých základniach Portugalska. Dúfajme, že uvidíme viac veľkých krokov a akcií, ako je Ishido plánujúci ovládnuť Japonsko alebo vyslanci Portugalska snažiaci sa zabiť Anjina, než scény zamerané výlučne na Blackthorna alebo čokoľvek individuálne. Možno som jediný, kto sa na to pozerá takto, ale nezaujíma ma Blackthornova rodina v Anglicku, ako to bolo naznačené v tretej epizóde, ani to, aký je dobrý námorník. Viac ma zaujíma, čo zosnuje Portugalsko, ako sa "dobrí chlapci" dostanú do Anglicka pre potenciálne posily alebo ako sa Japonsko zjednotí v boji proti cudzincom.

Posledné hodnotenia (8 414)

Gentlemani - Zebra Tommy Dodo (2024) (epizóda) (E02)

22.03.2024

Gentlemani - Ušlechtilá agrese (2024) (epizóda) (E01)

22.03.2024

Šógun - Skrotený sokol (2024) (epizóda) (E05)

19.03.2024

Halo - Thermopyly (2024) (epizóda) (S02E07)

odpad! 16.03.2024

Šógun - Zajtra je zajtra (2024) (epizóda) (E03)

15.03.2024

Šógun - Sluhovia dvoch pánov (2024) (epizóda) (E02)

14.03.2024

Šógun - Anjin (2024) (epizóda) (E01)

11.03.2024

Halo - Aleria (2024) (epizóda) (S02E05)

07.03.2024

Halo - Onyx (2024) (epizóda) (S02E06)

07.03.2024

Reklama

Posledný denníček (5)