Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Krimi
  • Horor

Recenzie (1 172)

plagát

Becky (2020) 

Bezduchá blbosť, ktorá ale nie je tak zábavná, ako ostatné bezduché blbosti. Samozrejme tomu nechýbajú herci, ktorí sú mimo, absolútne nelogické chovanie postáv a nejakí tí psy. Mám rád takéto gebuzinky, pri ktorých človek nerozmýšľa, len sa pritom baví. A v tomto „žánri“ bezduchých drsnejších komédií niečo vyjde a niečo zase nie. Toto skončilo bohužiaľ na tej druhej strane. A inak nápad s vrahyňou v puberte tentokrát vôbec nevyšiel. Oveľa zábavnejšie by bolo, ak by si s tými náckami poradila dobre stavaná osemnástka.

plagát

BlacKkKlansman (2018) 

Až sa mi chce dať plný počet. O Spikeovi som doposiaľ len počul, ale mám pocit, že som od neho žiadny film nevidel. A toto ma od prvého momentu nedostalo. Ako však dej postupoval a herci sa čoraz viac dostávali do svojich postáv a čoraz viac riskovali, to krásne nabralo na obrátkach a reálne situácie v závere filmu ma dostali do kolien. Washington bol  skvelý, Driver snáď ešte lepší a celkovo vo filme nenájdete zlého herca či herečku. Najväčším frajerom je ale Spike, ktorý natočil ladnú kriminálnu komédiu, ktorá na mňa ale v rámci rasistickej témy urobila taký dojem ako Kult hákového kríža

plagát

Karanténa smrti (2022) 

Slušný slasher, ktorému pomáha jeho tempo. Postavy síce nie sú bohvieako sympatické, ale na druhej strane, keď sa začne hunting, nemajú ani chvíľu pokoj. A to až do plot twistu, ktorý bol poriadne šialený, lenže na niektorých šialencov by to možno aj sedelo. Slabšie tri hviezdy za spomínané tempo a pár dobrých nápadov.

plagát

Mama - Season 8 (2020) (séria) 

Šlo to už len na výpary. Prvá epizóda ešte mala grády, zvyšok bol skôr priemer, ktorý skupina okolo Chucka Lorrea v pohode udržala. Tento sitkom nikdy nebol bohvie ako vtipný, ale vždy mal excelentnú chémiu medzi postavami. A to hlavne od približne 4. série, kedy tvorcovia prakticky vymazali otravné decka a viacej priestoru dostali Jill, Wendy, Marjorie či Adam. Posledná séria však utrpela odchodom ústrednej postavy. Síce to nenarušilo chémiu medzi postavami komplexne, ale skrátka mi tam chýbal styčný bod toho celého. V tomto prípade chápem, že finále bolo tak trochu odbité, ale aspoň čiastočne uspokojivé.

plagát

Irské přání (2024) 

Všetci to Lindsay prajeme a sme radi, že sa opäť dostala medzi obsadzované herečky, ale strašne mi chýbajú časy, keď sa točili romantické komédie, ktoré neboli len gýčové, ale aj vtipné a sympatické.

plagát

Je to na tobě (2024) 

Kariéra je blbosť, život v meste je blbosť, dedina forever. Žijem na dedine a nie je to taká sranda.

plagát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Ak je postava, ktorú hrá Evelyn tá najsympatickejšia, tak niečo musí byť zle. Áčkoví slovenskí a českí herci v komédií, ktorá je paradoxne pre milovníkov fekálnych a úchylných brakov v štýle amerických paródií. Prachař hrá tradičného trapka, Kotek je tu za totálneho idiota, Polnišová je maximálne nevýrazná, asi sa viac starala o produkciu, ako o svoju vlastnú postavu no a Polívková vlastne ani netuší, akú postavu to vlastné hrá. Nehovorím že ma nič nepobavilo (Bekimov pád na pieskovisku bol nadčasový), ale v momentoch, v ktorých tvorcovia mali pritvrdiť a dodať filmu potrebné grády a atmosféru, naopak ubrali a pridali akurát tak na gýčovosti. A práve to odlišuje tieto naše jednohubky bez ambícii od typických Sandleroviek, Stilleroviek či Ferrelloviek.

plagát

Status: Naživu (2022) 

Tak Gerard sa s tým nemaže. Developer, ktorý nikdy v ruke nedržal zbraň bez problémov uspí pár  týpkov do kómy a niektorých dokonca aj odkrágľuje. Ale na podobné detaily sa nepozeralo ani v pôvodnom origináli, ktorý je tak o dva levely vyššie. Gerard síce nie je žiadny Kurt Russell, ale v pohode to utiahne. Bohužiaľ tento nepriznaný remake má veľmi slabé finále, skoro bez gradácie, pričom pôvodný biják má v tomto totálne navrch. Do poslednej sekundy sa bolo na čo pozerať, tu to stratilo dych tak cca 10 minút pred koncom. Napokon to je z mojej strany taká slabučká trojka, bolo by to aj za dve hviezdy, ale podobne ladené jednohubky mám celkom rád.

plagát

Únos (1997) 

Tak to teda bol riadny adrenalín a režisér k tomu nepotreboval ani jeden poriadny fight. V 90. rokoch sa točili skvostné jednohubky, či už to boli komédie alebo takéto akčné trilery. Pár logických chybičiek by sa našlo, ale pomerne krátka minutáž vám nedovolí čo i len na sekundu stratiť pozornosť. Nehovoriac o tom, že Kurt Russell podáva fantastický výkon, ten strach o milovanú ženu som mu veril v každej jednej scéne. Výborný kúsok.

plagát

Na úteku (2012) 

Slabučké. Eckhart sa celkom snaží a tá maličká takisto, ale napokon je z toho len zmes všetkého, čo sme už videli a v oveľa kvalitnejšom poňatí. Akcie je málo a keď už aj na niečo dôjde, tak je to veľmi slabé. Chcelo to skúsenejšieho režiséra, scenáristu a zrejme aj väčší rozpočet.