Reklama

Reklama

Star Wars: Vízie

(seriál)
  • Česko Star Wars: Vize (viac)
Trailer
USA / Japonsko / Španielsko / Veľká Británia / India / Írsko / Južná Afrika / Južná Kórea / Francúzsko, (2021–2023), 5 h 3 min (Minutáž: 13–22 min)

Kamera:

Takaši Aoki

Hrajú:

Alison Brie, Anna Cathcart, Kyle Chandler, Jamie Chung, Jordan Fisher, Karen Fukuhara, Kimiko Glenn, Henry Golding, Joseph Gordon-Levitt, David Harbour (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(18)

Táto antológia krátkych animovaných filmov z celého sveta oslavuje svet Star Wars jedinečnými objektívmi rozmanitých kultúr. (Disney+)

Recenzie používateľa Juraxin k tomuto seriálu (20)

Season 1 (2021) (S01) 

Super seriál, páči sa mi strašne tento projekt lebo mi príde strašne originálny a hneď po chvíle si obľúbite úplne všetky postavy. Pači sa mi že animovacie japonské štúdia tu dostali úplnú voľnosť tvoriť, čo je úplne poznať a pôsobí to dobre. Znázorňuje tu úplne iné príbehy ako sme možno pri star wars zvyknutý, ale mne to vôbec nevadí. Pravé naopak povedal by som že konečne prišlo lucasfilm niečím novým a originálnym. A je skvele pozerať tento epicky svet z pestrých vízii s rôznych autorov. Musím uznať že animácia tu vyzerá fantastický, aj keď si niektoré štýly animácie obľúbite o trochu viac ako iné . Okrem toho vám seriál poskytuje skvelý audiovizuálny štýl a hudbu, ktorá pôsobí odlišné ako typická star wars hudba ale aj napriek tomu vyzerá famózne. A preto by som seriálu udelil 9/10. ()

Duel (2021) (S01E01) 

9/10 je to skvelá epizóda ktorá má úžasný dizajn a je dosť tvorená vo westernovom duchu, čo by som tu najviac vyzdvihol. Vyskytujú sa tu nové originálne lokácie. Je fakt skvele sa pozerať na nové prostredia, ktoré sme vo svete star wars nevedeli. Okrem skvelého vizuálu nám príbeh poskytuje užasné postavy, ktoré sú si každé nejakým prvkom odlišné. A príbeh je do 13 minút skvelo zakomponovaný a rozpráva nám pútavý príbeh, ktorý si ihneď po chvíle obľúbite. ()

Tatooinska rapsódia (2021) (S01E02) 

Ide o môj najobľúbenejší diel, páči sa mi že ide o jednoduchý okupujúci príbeh o padavanovi, ktorý prežil rozkaz 66 a osud ho zviedol s rokovou skupinou, ktorou sa snaží odohrať jeden koncert, ale nedarí sa im to z rôznych dôvodov. Tato myšlienka nám poukazuje úplne nový typ príbehu ktorý sme vo svete star wars ešte nevideli. Pôsobí novo a originálne. A povedal by som že hneď od chvíle si obľúbite úplne všetky postavy. A na zaver by som tu rad podotknú kreatívnu myšlienku režiséra Taku Kimura ,ktorý nám ukazuje niečo nezvyčajne vo svete star wars z môjho pohľadu ako je vlastne finále kde hlavný protagonista nemôže použiť svetelný meč aby všetkých posekal a mávnutím svetelným mečom všetko vyriešil. A preto mi pri finále  horelo srdce spokojnosťou a nadšením preto by som príbehu udelil ()

Dvojičky (2021) (S01E03) 

Ide o jeden z menej dobrých dielov, ktorý niektorých pasáž pôsobí až nelogicky. Ako napríklad hlavný protagonista dokáže dýchať vo vesmíre bez dýchacej masky a nájdete tu o mnoho viac nelogických súvislosti. Okrem toho má diel celkom rýchle tempo a akcia je skvelá. Tuná by som rad poukázal svoj názor ak máte radi akčné nelogické príbehy a nepotrpíte si na viac rozpracovanom príbehu the twins vás  môže zaujať a je to skvela voľba ako si spríjemniť rušných 15 minút v dni. Preto by som ja udelil dielu 4/10. ()

Dedinská nevesta (2021) (S01E04) 

9/10 skvelý príbeh, ktorý má skvelý dizajn, poukazuje na kultúru, úžasný soundtrack a finále aj keď je krátke je úžasné a pôsobí veľmi zaslúžene. ()

Deviaty Jedi (2021) (S01E05) 

ide o jednoduchý priamočiary príbeh, ktorý síce nemá tak skvelú animáciu ako ostatné diely ale má skvelo napísanú zápletku a dialógy tu pôsobia dobre. Je to príbeh z úžasov atmosférou, ktorú sa im podarilo urobiť počas príbehu a finále pôsobí skvelo a zaslúžene. Preto by som udelil 9/10. ()

T0-B1 (2021) (S01E06) 

je to diel ktorý pôsobí o mnoho viac detský ako dospelé, je to diel trochu iným typom animácie ako sme zvyknutý, akcii je tu malo a nie je tak kvalitné spracovaná, sú tu zle spracované zvukove efekty. Samostatný príbeh je nelogicky. A preto by som dielu udelil 3/10. ()

Starec (2021) (S01E07) 

7/10 ide o príbeh s skvelou myšlienkou, o dvoch jedi ktorý sa stretnú s prastarým zlom.je to určite skvelá myšlienka ako vidieť zlo v prastarom svete. Tato myšlienky pôsobí podľa môjho názoru až filozoficky. Ale okrem skvelého scenáru nám príbeh poskytuje skvelú animáciu, ktorú by som rad videl viac vo svete star wars. Okrem týchto plusov by som rad poukázal aj na jeden mínus a tým je finále ,ktoré nepôsobí dobre. Lebo zlo nie je premožené, ale jednoducho odstránené a vďaka tomu to vyzerá, že sa postavy nikam neposunuli, ale iba si ujasnili, že časom sa určite posunú, pretože tak tomu v Galaxii predsa je. ()

Lop a Ochō (2021) (S01E08) 

ide o najlepšie prekreslený diel v tejto sérii, poukazuje tu na myšlienky ktoré sme v star wars ešte nevideli ako je rodina. Príbeh sa točí hlavne okolo postav a vzťahy sú tu skvelo zakomponovane, ale kvôli krátkemu obsahu sa nedokážu úplne vyvíjať. Vývoj je až moc rýchly a nepôsobí to tak zaslúžene. Ale to nie je žiadna chyba autorov ,lebo tak bola načrtnutá cela séria 9/10. ()

Akakiri (2021) (S01E09) 

ide o horší príbeh, ktorý nám ukazuje horšiu animáciu, hudbu a postavy sú tu nesympatické a neprekreslene.5/10. ()

Season 2 (2023) (S02) 

A máme tu nové star wars visions.po návrate star wars visions som sa veľmi tešil lebo mi tento projekt prišiel veľmi dobrý nápad. A musím priznať že druhá séria sa im podarila ešte viac. Znázorňuje tu iný štýl anime s ktorým veľa ľudí v mojom okolí malý problémy ale mne sa to veľmi páčilo. Musím uznať že animačné štúdia tu odviedli kus dobrej práce. Znázorňujú tu variabilnosť tém. Zobrazuje tu nové planéty, ako aj poňatie sily a mnoho iných myšlienok. Každý diel tu niečím iným vyniká ako napríklad zobrazuje silu pomocou farieb, malieb a obrazov, znázorňuje sa tu rovnováha temné a svetlej sily a ako aj silu prevedením do zvuku, hlasu a piesne. Príbehy sú veľmi variabilné mapujú príbehy jedi a sithov ako aj obyčajných ľudí ktorý túžia sa zapísať do dejín star wars alebo tužia po lepšej životnej úrovni. Z týchto príbehou je strašne cítiť kultúra Japonska, Kórei a Afriky. Všetky tieto diely spojuje úžasná animácia, skvelý príbeh a vášeň k umeniu. Druhé visions ukazuje neskutočne star wars ktoré chce každý vidieť, príbeh neskutočných možnosti 10/10. ()

Sithka (2023) (S02E01) 

príbeh s úžasnou animáciou,vizuálom a dravou akciou. Sledujeme tu force senzitiv postavu ktorá vládne sile na základe farieb a neskôr je nútená čeliť svojej minulosti. Mojim veľkým pozitívom je tu užasni vizuál hlavného záporka, ktorý tu vyzerá fakt hrozivo. Doslova z jeho vizuálu žiari jasná temnota. Taký užasni vizuál som dlho už nevidel. Príbeh je tu dosť jednoduchý a priamočiary ale za tých 15 minút príbeh je  skvelé spracovaný a je s to úžasná 15 minútovka 9/10. ()

Škrekobesy (2023) (S02E02) 

Príbeh položený s deckami protagonistami, autor tu kombinuje decku nevinnosť a radosť s dravosťou reálneho sveta. Animačné epizóda vyzerá úžasné ale je tu moje jedine negatívum a to k hlavnej postave ktorá chce od života viac ako ostatný ale príbeh nám nerozvíja prečo. Inak je príbeh skvelý, ktorý kombinuje svet star wars s írskym folklórom. Finále je veľmi silné a temné, čo v anime nevidíme až tak často 8/10. ()

Vo hviezdach (2023) (S02E03) 

príbeh s netradičným ale úžasným animačným štýlom na ukazuje príbeh dvoch sestier. Ukazuje nám úžasný audiovizuálnym štýlom, plný emócií kde nie jedna slza padne 10/10. ()

Som tvoja matka (2023) (S02E04) 

ide o príbeh ktorý urobilo štúdio aardman, znázorňuje  užasni príbeh ktorý prehlbuje vzťah matky a dcéry. Príbeh je viazaný skvelými vtipnými scénami a momentami čím je štúdium aardam známe 8/10. ()

Cesta k temnej hlave (2023) (S02E05) 

Zobrazuje príbeh star wars ,ktorý by kľudne mohol byť canonom.Je to príbeh na ,ktorý fanúšici star wars čakali dlho. Boj jedajov a sithov.Je to omnoho osobnejšia story. Príbeh je bohatý skvelou animáciou, réžiou, epickými súbojmi, skratke nám ukazujú všetko to čo sme už dávno chceli vidieť 10/10. ()

Špiónska tanečnica (2023) (S02E06) 

príbeh ktorý pre nás vytvorilo štúdio la cachette. Zobrazuje nám že príbeh ide vytvoriť aj bez jedi a používania sily. Hlavnou protagonistkou je špiónka ktorá mala ťažkú minulosť a musí sa príbehu postaviť svojmu osudu. Príbeh ma krásnu animáciu, prelínajú sa tu tanečne scény, pozadí príbehu tu znázorňujú aký má dopad impérium na spoločnosť a ako aj zobrazuje silnú vôľu akú majú vybraný ľudia postaviť sa impériu. A ak by som mal uviesť môj finálny názor tak je to v skratke príbeh, ktorý nikoho neurazí ani nepoteší 6/10. ()

Golackí banditi (2023) (S02E07) 

Zobrazuje príbeh po rozkaze 66 čase keď sa force senzitiv ľudia skrývali. Je to príbeh o dvoch súrodencov poňatý v indickom štýle, znázorňuje tu ich kultúra ktorá sa vo svete star wars hodí užasne. Finále je jednoduché a úmerne 7/10. ()

Jama (2023) (S02E08) 

ide o príbeh ktorý by si zaslúžil viac. Zobrazuje nám temný príbeh vo svete star wars začiatku impéria. Je to príbeh s skvelou myšlienkou a troška zle napísanými postavami. No žiaľ by som povedal že za tých 15 minút sa v príbehu nedal dostatočne využiť skryty potenciál, a preto  sa v príbeh nerozvíjajú dostatočne kreatívne nápady a je dosť taký nútený 5/10. ()

Aauina pieseň (2023) (S02E09) 

posledný príbeh je od afrického štúdia trigger fish, ktoré vytvorilo úplne nový pohľad na svet star wars. Okrem úžasného animačného vizuálu lokácií príbeh sa môže pýšiť úžasným príbehom o dievčine ,ktorá využíva spev sily ktorý nemôže využívať ,emocionálne tu viaže celú epizódu kedy si hlavná hrdinka kráča za svojou cestou a zisťuje kde je skryty jej pravý potenciál. Je to epizóda ktorá nesie posolstvo nádeji a túžby niečo dosiahnuť 9/10. ()

Súvisiace novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (viac)

Reklama

Reklama