Reklama

Reklama

V zápase o titul majstra sveta v boxe, ktorým sme sa lúčili v predchádzajúcom filme, rozhodcovia ako víťaza určili Apolla, hoci spravodlivejšia by bola remíza. Tesne po zápase sú obaja súperi na ceste do nemocnice, a keďže Apollo (Carl Weathers) sa necíti ako víťaz, v jeho plánoch už má pevné miesto odvetný zápas. Rocky (Sylvester Stallone) má však celkom iné ciele a výzvu na odvetu odmietne. Po prepustení z väznice sa chystá požiadať Adrian (Talia Shire) o ruku, kúpiť veľký dom a dať si od športového boxu na určitý čas odpočinok. No aj taký zlatý mešec, aký dostáva športovec za účasť v zápase o majstra sveta, má svoje dno. Rocky je na mizine a nezostáva mu nič iné, len prijať Apollovu výzvu a opäť vstúpiť do ringu. Tréning bude tvrdší, dlhší a náročnejší, pretože nasledujúci zápas bude pre Rockyho jeden z najťažších. Iný výsledok, než víťazstvo nad Rockym, si totiž Apollo ani nepripúšťa. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (66)

  • Skladba "Going the Distance" od Billa Contiho mala byť súčasťou soundtracku k Rocky II, ale nikdy sa o tom neuvažovalo. (Pat.Ko)
  • Počas scény, v ktorej sa Rocky (Sylvester Stallone) a Apollo (Carl Weathers) rozprávajú s novinármi, sa jedna reportérka pýta Rockyho, čo urobí so svojimi peniazmi, ktoré zarobí a odpovedá jej, že Pauleymu (Burt Young) kúpi stroj na šišky, kúpi do kostola sochu a svojmu nenarodenému dieťaťu kúpi nejaké muppet hračky a spomína žabu Kermita. Sylvester Stallone bol hosťom Muppet Show začiatkom toho istého roku v roku 1979. (Pat.Ko)
  • Burt Young medzi prvým a druhým filmom výrazne schudol. Keďže začiatok tohto filmu sa začína koncom prvého filmu, boli použité určité uhly kamery a voľnejšie oblečenie, aby Burt vyzeral rovnako mohutne ako v prvom filme. (Pat.Ko)
  • Toto bol posledný film zo série Rocky, ktorý produkovali a distribuovali United Artists, keďže o 2 roky neskôr spoločnosť sa predala a po zlyhaní filmu Nebeská brána (1980) prešla do Metro-Goldwyn-Mayer. (Pat.Ko)
  • Nemocnica, do ktorej boli Rocky (Sylvester Stallone) a Apollo (Carl Weathers) prevezení na začiatku, je Pennsylvánska nemocnica. Zdravotná sestra, ktorá žiada Rockyho o autogram, nosí gombík s nápisom "Som hrdý na to, že môžem pracovať v prvej nemocnici v krajine, ktorá v roku 1976 oslavuje 225 rokov." Pennsylvania Hospital bola založená v roku 1751 a nachádza sa na 800 Spruce Street vo Philadelphii. (Pat.Ko)
  • Počas úvodných titulkov a počas jazdy sanitkou môžete na zadnej strane autobusu vidieť aj plagát k filmu Cesta k ráji (1978), v ktorom Sylvester Stallone je režisér, scenárista a má hlavnú úlohu. (Pat.Ko)
  • Rozhodca predstavený ako Lou Fillipo je taktiež skutočné meno herca, ktorý bol boxerom a aj takisto profesionálnym boxerským rozhodcom. (Pat.Ko)
  • Pes Butkus má na sebe tričko s nápisom „Eagles“ a číslom 51. V roku 1976, keď sa tento film odohráva, žiadny hráč Philadelphia Eagles nenosil číslo 51. V roku 1979, keď bol tento film uvedený, nosil číslo 51 hráč Reggie Wilkes. (Pat.Ko)
  • V scéne, kde Rocky (Sylvester Stallone) natáča reklamu na parfém Beast, je na jednej zo stoličiek v pozadí napísané Joe Spinell, je to herec, ktorý hral Tonyho Gazza v prvom filme a takisto aj v tomto filme. (Pat.Ko)
  • Po zazvonení gongu, ktorý signalizuje koniec druhého kola, Sylvester Stallone a Carl Weathers do seba strkajú, posmievajú sa jeden druhému a nakoniec ich od seba odtrhli príslušní v rohu. Pokračujú v posmechu jeden druhému, než sa vrátia do svojich rohov. Stallone neskôr prezradil, že obaja herci boli na seba ozaj nahnevaní a v tej chvíli nekonali podľa plánovaného scenáru, ale páčila sa mu reakcia, ktorú scéna vyvolala. Rozhodol sa to ponechať vo filme, čo si to diváci nikdy neuvedomili. (Pat.Ko)
  • Režisér John G. Avildsen sa rozhodol neujať sa réžie tohto filmu čiastočne preto, lebo bol zaneprázdnený režírovaním filmu Horúčka sobotňajšej noci (1977), takže Sylvester Stallone mal možnosť byť scenáristom a režisérom samotne, Nielenže Avildsen nakoniec opustil tento projekt, ale Stallone pokračoval v scenári a réžii pokračovania Staying Alive (1983). Avildsen sa neskôr vrátil k režírovaniu filmu Rocky V (1990). (Pat.Ko)
  • Obyvatelia Philadelphie sledovali trať, ktorú Rocky (Sylvester Stallone) mestom zabehol počas jeho tréningového behu aj spolu so všetkými deťmi, ktoré sa k nemu pridali. Ak by išiel behať touto traťou skutočne až zo svojho domu v South Philly na vrchol schodov Múzea umenia, zabehol by približne 30,2 míľ za jeden deň – o 4 míle viac ako maratón. (Pat.Ko)
  • Pôvodne mala byť Adrian (Talia Shire) na finálovom zápase. Keďže však Talia Shire v tom čase pracovala na inom filme, dej sa zmenil tak, aby zostala doma a sledovala zápas v televízii. Scény, keď Adrian sledovala zápas v televízii, boli natočené a potom niekoľko mesiacov po natáčaní zostrihané do filmu. (Pat.Ko)
  • Vo filme vidíme prvé účinkovanie Roberta "Rockyho" Balboy Jr. v sérii. Postavu stvárnili v celej sérii herci: Seargeoh Stallone, Ian Fried, Rocky Krakoff, Sage Stallone a Milo Ventimiglia. Od roku 2021 je Ventimiglia jediným hercom, ktorý si túto rolu zahral viac ako raz, a to vo filmoch Rocky Balboa (2006) a Creed II (2018). (Pat.Ko)
  • Rocky (Sylvester Stallone) a Adrian (Talia Shire) sa stretnú s realitným maklérom ohľadom kúpy domu. Keď sa chystajú vstúpiť dovnútra domu, Rocky ťuká na čísla adries a hovorí, že ich súčet je takmer 9, čo je dobré znamenie. Adresa je 2313, čo súčet týchto čísel je čistých 9, a nie "takmer" 9. Toto však bola jednoznačne jedna z mnohých malých vecí napísaných v scenári, ktoré poukazovali na Rockyho nedostatočné vzdelanie a inteligenciu. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Reklama

Reklama