Reklama

Reklama

Hornblower - Dôstojnícke skúšky

(TV film)
  • Česko Hornblower - Důstojnické zkoušky (viac)

Obsahy(1)

Okrem vojny s revolučným Francúzskom, provokuje britská flotila v jeho vodách aj ďalšieho večného rivala - Španielsko, ktoré sa stále nemôže zmieriť so stratou Gibraltaru, ktorý obsadila a dobyla britská koruna. Mladý Hornblower je však zároveň tŕňom v oku niektorým poddôstojníkom, lebo sa poctivo pripravuje na dôstojnícke skúšky. Na bojovej lodi, kde slúži, však vládne veľká nespokojnosť potom, keď kapitán zníži denný prídel stravy, pretože Španieli zajali zásobovaciu loď. Pri náhodnom stretnutí s africkými Maurmi sa boja, aby sa nenakazili morom a preto zostáva celá posádka v dlhšej karanténe. Keď sa Hornblower vráti do služby, preslávi sa tým, že záchráni svoju bojovú loď pred útokom zápalnej lode. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (39)

1mArc0 

všetky recenzie používateľa

Recenzia na vyžiadanie. Výborná réžia, reálne lokácie, réžiovo kamerou a momentami vynikajúce. Strihová skladba horšia oproti debutovej časti, príbehovo a zvratmi odlišné. Pre herca Ioan Gruffudd to bolo skutočným štartovacím mostíkom, zbytočne si strácal energiu vo Kráľovi Artušovi (už len z toho dôvodu, ako to zahral práve na tomto Vám podá myšlienku, čo sakra si vyberá za úlohy. Áno, v tejto časti sa Horatio vydáva novou cestou, trochu bolo na obtiaž, že celé to upriamené na samotného Horatia, a ostatní ľudia stratili význam, ktorý bol v prvej časti veľmi dôležití. Soundtrack lahodný, kolorizácia na začiatku filmu mohla byť lepšia. Finálnym výsledkom- televízna tvorba ako má byť a séria Hornblower je zaručenou kvalitou. /70 %/ ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Je to o trochu horší než jednička, ale stále si alespoň trochu drží tu kvalitu. Film se stále zaměřuje na osobnosti postav, což už je na mě možná moc, stačilo nám to v prvním díle, v tomto je to už zbytečné a mohlo se to více soustředit na samotný příběh. Nicméně musím říct, že dějová linka s morem nebo samotná zkouška byla skvěle natočená a moc mě bavila. ()

Reklama

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Najít chvilku klidu ke studijní četbě, když velíte rozpadající se lodi s morem možná stiženou posádkou a žízní trpícím dobytkem (skutečným, nikoli posádkou), to není zrovna lehký cíl. I Chuck Norris by se u něj zapotil. Hornblower však ne, ten takovou výzvu zvládá levou zadní. Sice výtečné, ale i tak horší prvního dílu. Vše se tady totiž plně soustředí na Horatia, což je sice logické, ale ta ignorace zbytku posádky bolí. Jednička totiž z rozložení pozornosti těžila, dvojka na její ignoraci dojíždí. Nijak moc, ale trochu přeci jen. ()

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Asi mi nikdo nebude věřit, ale Hornblower patří k tomu nejlepšímu, co v Británie vyprodukovala pro televizi. První díl je asi nejlepší z celé série - kvůli tomu, co si hlavní hrdina vytrpí. Zásluhu na tom má určitě jeho představitel Ioan Gruffudd. Horatio Hornblower je synem lékaře, ale miluje moře a proto nastupuje jako důstojník-čekatel na loď jejího veličenstva Indy. Jako na nováčka si na něj zasedne jeden z vyšších důstojníků a nehraje se tady o hrdost ale o život. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tak, už mám čiastočnú odpoveď na otázku, ktorú som si položil pri prvom diele série o Hornblowerovi. Zaujímalo ma kam bude smerovať kvalita a príťažlivosť ďalších dielov. Po zhliadnutí Dôstojníckych skúšok s ľútosťou konštatujem, že kvalita aj príťažlivosť upadá a výsledkom je časť televízneho seriálu bez prekvapení.. Časť predností z prvého dielu sa podarilo preniesť aj do nasledujúceho, ale nič nové, objavné sa neukázalo. Takže zasa tri hviezdičky, tentoraz slabšie. A nie som si istý, či prejavím záujem sledovať ďalšie diely série. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčelo se převážně na Ukrajině a některé záběry jsou točeny v Portugalsku. (Terva)

Reklama

Reklama