Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bart Tare (John Dall) už od detstva miluje zbrane. Po odchode z armády sa s priateľmi vyberie na karneval, kde stretáva dokonalé dievča - Annie Laurie Starr (Peggy Cummins). Annie pracuje ako ostrostrelkyňa v karnevalových vystúpeniach.
Bart a Annie sa vezmú, no ona je nešťastná kvôli ich finančnej situácii. Preto sa dvojica rozhodne cestovať naprieč krajinou a robiť vykrádačky. (matriosa)

(viac)

Recenzie (48)

Han22 

všetky recenzie používateľa

On je poctivý mladík se zálibou ve zbraních, ona rozmažilá holka, která neumí být hodná a když se bojí tak zabíjí. Je to z toho láska a brzy také série vykradených bank, pronásledování policií a samozřejmě tragický konec. Gun Crazy je zkrátka takový základ pro desítky podobných filmů a přestože má spád a je celkem akční, nenabízí pro mě nic navíc - výborné postavy, herecké výkony, cokoliv. Takže standartní pohodová kriminálka. ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Na Pennův ´Bonnie a Clyde´ se to dívá hodně zespodu, ale jinak je to kvalitní noir, ze kterého by byla nadšená hirnlego, protože žena je tady coby původce veškerého zla :o) Co odlišuje tento sympatický nízkorozpočtový kousek od tehdejší tvorby jsou ty použité novátorské prvky – zejména pohled kamery ze zadního sedadla, který snímá v přímém přenosu bankovní loupeže, mě naprosto dostával, to je do té doby nepoužívaný nápad, který udělá dobře vaším chuťovým pohárkům. ()

Reklama

Cushing 

všetky recenzie používateľa

Velké malé téma, béčkové zpracování, na béčkové (tedy té správné) úrovni. Potěšení z filmu? Velké. Přesah filmu? Malý. No a co? Od začátku do konce je na co se dívat, moula je sympatický, člověk by mu dvacku dal na potknání, a ta jeho vražedkyně je fakt fatální. Co chtít od filmu víc? Je to jen film, přece. A má oblíbená hláška: "You´re the only thing there is, Laurie. The rest is a nightmare." (Nepřipomíná mi to Wild at Heart? Doufám, že ne.) ()

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Blázni do zbraní jsou prvním známějším filmovým pokusem volně ztvárnit příběh proslulých banditů z třicátých let dvacátého století Bonnie a Clydea. Děj má však alespoň zpočátku svou vlastní cestu. Bart od mládí miluje zbraně a po návratu z armády se bezhlavě zamiluje do cirkusačky Annie, která se živí jako famózní střelkyně. Annie je ovšem pravá femme fatale. Svým šarmem a přitažlivostí Barta doslova ovládne a přemluví ho, aby spolu provedli jednu malou loupež, že nezůstane u jedné loupeže a že se vše časem zvrtne, je asi každému hned jasné. Chemie mezi ústřední dvojkou je skvělá, stejně jako celková atmosféra snímku. Drobné výhrady nemám potřebu vypisovat a raději dám slušné čtyři hvězdy. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dlho si nepamätám,že by som videl takýto film,ktorý ma bavil... Vášeň Barta spočíva v náruživom vzťahu k strelným zbraniam,ku ktorým prechováva veľkú úctu,nie preto,že by rád strieľal na ľudí vôkol neho,ale preto,že sa cíti v bezpečí a šťastný,a tak na začiatku vidím Barta v malej retrospektíve ako hodí šuter do okna,kde sa predávajú zbrane,jednu si potiahne,zbadá ho policajt,na súde vysvetľuje prečo... Sestra,kamaráti,učiteľka zo školy,títo hovoria,že Bartovo správanie je správaním malého chlapca,ktorý v podstate touto zbraňou nechce nikomu ublížiť,ale pre svoje okolie je zjavne nebezpečný,ktorého pošlú na inú školu,a tak sa nitky na nejakú chvíľu prerušia... V dospelosti sa Bart vracia domov,kde stretáva kamošov z detstva Clydea a Davea,pričom sa blížia pozrieť na karneval,kde stretáva osudovú babenku,ktorá má záľubu v tom,čo aj Bart,tak sa dajú dokopy,ladia k sebe,Laurie je pekná baba,ktorá ho ale zvedie na zlé chodníčky,to až neskôr... Laurie (Peggy Cummins) je takisto šikovná babenka,ktorá očarí Barta maximálne sexy prístupom na karneval šou,kde „ Bonnie a Clyde” čochvíľa začnú praktizovať prepady,vykrádačky,čo bude aj pár mŕtvol,Laurie ho prehovorí na takýto druh života,lebo živoria,chceli by sa mať lepšie,tak skúsia ísť do tejto profesie,z ktorej niet možné dať výpoveď,tak sa prepadávajú čoraz viac v extrémne vťahujúcom príbehu,kde som sa nevedel nabažiť tejto dvojice,ktorá sa blížila k svojej vlastnej deštruktivite v tak excelentnom podaní pomocou réžie,kamery,uhlom kamery,totálne úžasne sú zábery z auta,odkiaľ sa kamera nepohne,len sledujeme,čo urobia... Neskoršia verzia snímku Bonnie a Clyde od Arthura Penna je oveľa brutálnejšia,táto stáva najmä na dusnej atmosfére dvoch ľudí,ktorých osud bol sa stretnúť,zažiť adrenalín,milovať sa,ale od začiatku som vedel,že Bart je dobrák od kosti,preto mi ho bolo ľúto ako skončil,Laurie bola zvyknutá takto žiť,ale ľúto mi bolo jej koncu... Tak ako vraví zaujímavý názov tohoto výborného klasického filmu noir: Gun Crazy je pre túto dvojicu spása na duši,pokiaľ sa neposunú o krok dopredu,kde takýto feeling naberie iné tempo. Odporúčam jednoznačne vidieť,úžas!!! ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (4)

  • Jeden ze scenáristů filmu Dalton Trumb je v titulcích uveden pod pseudonymem Millard Kaufman. Důvodem je skutečnost, že autor byl v době vzniku filmu na černém seznamu hollywoodské cenzury. (Hans.)

Reklama

Reklama