Reklama

Reklama

VOD (1)

Bez milosti zabíjela v Tokiu, ale při poslední misi jí podstrčili jed. Teď má necelých 24 hodin na to, aby zjistila, kdo si objednal její smrt, a pomstila se. (Netflix)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (248)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film vyzeral, ako by bol natočený v roku 1945. USA práve zhodili atómové zbrane a ovládli Japonsko. A tak nám tu jedna #metoo ženská rozbíja všetkých chlapov a rozkazuje jednej malej šikmookej a Harrelson normálne že velí samotnej Jakuzi. A Japončíci len so sklopenými ušami čakajú na svoj osud. Veru tak. Ako z roku 1945. ()

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Zábavně brutální jízda, ve který Jason Sta… Mary Elizabeth Winstead krájí yakuzu na sračky. Neonama prosvícený Tokyo, johnwickosvská akce, Mary a slušnej soundtrack zachraňujou jinak docela stupidní scénář. Tady se jede čistě na zábavu a efekt, kdo hledá silnější příběh i logiku, koukněte jinam (třeba na realisticky pojatou a brutálně podhodnocenou Rytmickou sekci - aktuálně taky na Netflixu). ()

Reklama

JFL 

všetky recenzie používateľa

Věrozvěsti z 87North Productions přinášejí další zázrak ze střední rozpočtové kategorie akčního žánru. Na jedné straně sice opakují osvědčenou formulku, kdy celý film vystaví na castingu a ústřední herecké osobnosti postaví na tělo akční sekvence. Ale ono to prostě zase skvěle funguje. Trademarkem choreografů a kaskadérů z 87Eleven je zapracování bolesti a únavy do choreografie akčních sekvencí, ale tady ještě násobí zhuntovanost a opotřebení materiálu viděné v "Atomic Blonde" . Zatímco tam Charlize Theron byla navzdory všem modřinám pořád dokonalý stroj na zabíjení, Mary Elizabeth Winstead se v "Kate" skvěle položila do role likvidátorky s urychleným poločasem rozpadu. Příznačně tak její figura mnohem více v soubojích chybuje, za každou druhou ránu, co dá, jednu schytá, ale o to víc zabejčeně se plahočí za svým cílem. Každá modřina, otevřená rána, podlité oko a cizí chlístanec krve na jejím zevnějšku se stává jednotkou na jejím barometru postoje "stejně chcípnu, všechno je mi u zadku". Jednotlivé akční sekvence vše řečené zúročují v prospěch neokoukané efektnosti. Současně si jako základ berou to nejlepší a nejstylovější z tradice thajské a japonské akční školy i scénografie a kombinují to s hravým formalismem západní tradice. Zásadním způsobem tuhle ženskou verzi "Cranku" dotváří vizuální stylizace, kde pod taktovkou kameramana Lyla Vincenta a režiséra Cedrica Nicolase-Troyana vzniká tvar, který ve vrcholných momentech působí jako anime kreslené digitálními neony (s konkrétními pasážemi evokujícími "Redline" či "Ghost in the Shell"). Vše dohromady z "Kate" dělá nejen skvostně uhrančivou a nakažlivě rozjařilou akční jízdu se zatraceně cool akční hrdinkou, ale také jeden z vrcholů akčního žánru posledních let. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Po všetkých tých priemerných (The Protégé, The Rhythm Section) až silne podpriemerných (Jolt, Gunpowder Milkshake) akčňákoch so ženskými hlavnými hrdinkami z poslednej doby som vďačný aj za toto. Kate má síce taktiež chýb na rozdávanie, ale aspoň sa konečne jedná o ženský akčňák, ktorému najlepšie ide to čo mu diktuje daný žáner ... a tým je akcia, ktorá je skvele natočená, dostatočne brútalna, neustále mení prostredie a ako správne uvoľnený, nenáročný akčňák tak Kate funguje veľmi dobre. Nepotrebuje nasilu tlačiť humor, ani robiť z hlavnej hrdinky smiešnu sexy bohyňu, ktorá v lodičkách dokáže vyviaznuť bez jediného škrabanca, práve naopak Mary Elizabeth Winstead tu dostane slušne po hube. Navyše Cedric Nicolas-Troyan má vizuál v malíčku, čo dokázal už pri dvojke Huntsman. V Kate ladí všetky zábery do ružovo-modra, neónového osvetlenia a prostredia Tokya, čo je samo o sebe neskutočne oku lahodiace. Akurát škoda, že občas to prestrelí a hlavne scény spoliehajúce výhradne na CGI efetky sa mu vďaka obmedzenému rozpočtu vyslovene nepodarili (viď úvodná naháňačka v ružovom aute a následná havária, ktorá pôsobí ako niečo čo vypadlo z Playstation 2). Polená pod nohy mu podhadzuje aj chabý scenár (čo čakať od Umaira Aleema, ktorý predtým napísal len C-éčkový akčňák s Bruceom Willisom), ktorý je až priveľmi priamočiary, vyluhovaný z tisícky podobných akčných thrillerov, s pochybnou motiváciou všetkých postáv a samozrejme jediného momentu prekvapenia alebo ozvláštnenia. To by sa možno pri podobnom akčnom B-éčku dalo prekúsnuť, no najväčšia škoda je, že tomu filmu v poslednej pol hodine brutálne spadne řetěz a po predošlých slušne našlápnutých 70 minútach zvolní tempo, uberie na akcii a do záveru už dobehne skôr na voľnobeh, aj to ho musí divák k záverečným titulkám vyslovene dotlačiť očami. Nakoniec tak doplatí na to, že Netflix opäť raz nepozná súdnosť a namiesto svižného 80 minútového akčňáku nám zase raz servíruje zbytočný (takmer) dvojhodinový epos a to je pri takomto jednoduchom akčnom B-éčku zakaždým problém. Ako jednohubka však Kate rozhodne neurazí. Určite nie tak ako tohtoročný Jolt alebo Gunpower Milkshare, kde sa demencia striedala s čistou núdzou. CELKOVO: 6/10 ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Ženská verzia C.R.A.N.K. odohrávajúca sa v Japonsku. Prekvapivo až plagiátorsky sa držiaca C.R.A.N.K., akurát bez humoru, špiny, šťavy a energie, ktorú má C.R.A.N.K.. Dve vycibrené choreografické bojové scény a charizmatická M.E.W. túto obohratú schému, ktorá je priehľadná a čitateľná ako vyleštená kryštálová guľa nezdvihnú z prachu priemernosti. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (7)

  • Film se natáčel v USA, Japonsku a Thajsku. (Grimaldi)

Reklama

Reklama