Reklama

Reklama

Hutch (Bob Odenkirk) je unavený chlapík stredného veku, ktorého život sa scvrkol na otravné každodenné rituály prekladané manželkiným pohŕdaním a pubertálnymi výlevmi vlastných detí. Keď do ich domu vniknú dvaja zlodeji, nechá ich beztrestne kradnúť a prizerá sa nečinne, ako tresnu jeho syna. On sa obhajuje tým, že nechcel hrotiť nebezpečnú situáciu, ale všetci v jeho okolí ho majú za zbabelca. Hutch si pôvodne myslel, že to ustojí, ale keď sa ocitne medzi cestujúcimi, ktorých v nočnom autobuse obťažuje banda grázlov, vybuchne v ňom nahromadená zlosť. A nie je jej málo. Než sa usadil, živil sa Hutch tým, že s pomocou násilia riešil problémy, na ktoré si nikto iný netrúfal a absolvoval kvôli tomu veľmi špeciálny tréning. Krvavá výchovná lekcia v autobuse spustí lavínu udalostí, ktoré Hutcha preveria viac, ako čokoľvek doteraz prežil. Tento pán Nikto má ale poriadne tuhý korienok. A tajný trezor plný zbraní. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (863)

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Je to sice lehce nadprůměrné, ale opravdu jen lehce. Bob Odenkirk mě absolutně nebavil. Nemá v sobě charisma a vůbec nic zajímavého. V průběhu celého filmu mě ničím nezaujal. Dokonce jeho nudnost ochromila i super myšlenku a nápad. Ne, že bych něco takového ještě neviděla, ale tady to bylo rychlé, mělo to spád a zapojení Ruska se mi líbilo. Ale abych si jen nestěžovala, tak mě hodně bavila hudba a Christopher Lloyd. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Na tohle jsem se hodne tesil a nezklamalo, ne ze by se jednalo o nejakej revolucni akcnak, sem tam to ma i hluchy mista a logiku to obcas tezce postrada, ale je to proste zabavna jizda. Takovej mix mezi Johnem Wickem a Volnym padem, kterej se ke konci zvrhne v hodne drsnyho Sam doma. K tomu tu mame perfektne natocenou brutalni akci s nekolika fajnovejma napadama, hodne slusnou kameru, dokonale vybranou hudbu a hlavne skvelyho hlavniho hrdinu, Odenkirka si z zadnyho filmu poradne nevybavuju, ale sem sednul naprosto genialne. Nesmim taky zapomenout asi tak na stoletyho Lloyda s hromadou brokovnic. Takze za me proste oddechova zabava, kterou si rad jeste parkrat pustim a druhymu dilu bych se vubec nebranil. ()

Reklama

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Filmů na tohle téma je celá hromada a v poslední době jim tak nějak kraloval starej Liam Neeson, kterej ač sedmdesátník láme v nich krky nepřátelům jako nějakej  mlaďoch. Koukat se na to dá, ale hůř se tomu věří. Mně tyhle filmy kdy nějakej zoufalec omylem šlápne na kuří oko běžnýmu taťkovi, ze kterýho se záhy vyklube bývalej elitní člen nějakých spešl forsis na důchodě (což záhy v mukách pozná) docela baví. Samozřejmě taťka má většinou u domku garáž, což však není garáž, ale přístupová místnost do jiný místnosti nebo sklepa, kde je  armádního arzenálu na zahájení menší války. Odenkirk je mi celkem sympatický a jak jsem tak koukl do jeho filmografie a na svá hodnocení, ještě jsme spolu neměli tu čest. Connie nám od Ďáblova advokáta a Gladiátora poněkud zestárla, ale stále bych si s ní dovču v Itálii klidně naplánoval. Už holt asi taky trochu stárnu :-). Takže novej killer Odenkirk je takovým svěžím vánkem a svěží byla i první půlka filmu. Ovšem od chvilky kdy se do toho vloží bráška padlého mafiána v podobě ruského Sinatry (tfuj hnusné jako RuSSko samo) a jeho gang, film ztratí jakoukoliv logiku. Začne to už otevřením kufru od auta, které by určitě nehlásilo řidiči otevřený zavazadlový prostor. Vždyť to umí i dnešní Dacie... Jakmile došlo účast seniora, přestal jsem film brát zcela vážně. Pokud měl film za cíl dehonestovat RuSSáky, tak se mu to skvěle povedlo, protože tam pobíhají před hlavněmi jak králíci na poli při honu a stejně jako oni se v kotrmelcích nechají kosit až to člověk ani nepočítá. Jako ne že by některé smrti gengstrů nebyly originální, to zas musím uznat kreativitu scénáristy. Škoda, Igor Bareš skvěle daboval jako vždy, proč jen si to neudrželo level první půlky filmu ? Takhle musím dát jen za 3 nevyvezené popelnice. * * * ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Stejně jako v roce 2008 Liam Neeson se letos stal zcela uvěřitelným akčním hrdinou další výborný herec, do kterého bychom to předtím neřekli. A z toho, jak výborný herec Bob Odenkirk je, těží Nikdo úplně stejně jako z akčních scén v režii Ilji Najšullera. Zajímá nás postupně odkrývaná Hutchova minulost, zajímá nás, kolik toho o něm vlastně vědí jeho blízcí, a zároveň se bavíme scénami typu té obrovské rvačky v autobusu, která připomíná, že i takoví hrdinové dostávají pořádně do těla. K tomu všemu humor jako odlehčení ve správných momentech, skvělý písňový soundtrack, Christopher Lloyd... Ačkoliv si na rozdíl třeba od Johna Wicka další díl tolik nepřeju, Nikdo je zkrátka skvělý film. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Nobody nie je prelomovou záležitosťou ani žiadnym filmom dekády. Ide o nadmieru vydarenú poctu a zároveň upgrade rozprávok pre mužov po tridsiatke. Je brutálny, svižný, čierno humorný, štýlový a dokáže oživiť detské nadšenie z pozerania neprístupných filmov pred obdržaním občianskeho preukazu. Snáď sa jeho čaro nestratí v pokračovaniach a Nikto ostane Niekým. Výborným staromódnym akčňákom. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (20)

  • Film vychádza istým spôsobom zo skutočnosti. Do domu Boba Odenkirka sa v minulosti vlámali lupiči, no ten ich zavrel a zamkol v pivnici. Z celej situácie bol značne frustrovaný, najmä z prístupu orgánov činných v trestnom konaní, a tak premýšľal o tom, ako by celú vec zobral to vlastných rúk, keby bol "badass." A nejak takto vznikol nápad na tento film. (Real Tom Hardy)
  • V rozhovore pred uvedením filmu sa Bob Odenkirk vyjadril, že sa na prípravu svojej role pripravoval 2 roky. (Game90)
  • Hlavný predstaviteľ Bob Odenkirk absolvoval veľkú časť prípravy na bojové scény u Daniela Bernhardta, choreografa a stuntmana, ktorý sa predstavil aj v tomto filme ako jeden z útočníkov v autobuse. Daniel Bernhardt bol tiež záporák vo filme John Wick (2014), na ktorom sa podieľalo množstvo tých istých choreografov, ako na tomto filme. (kazatelSVK)

Súvisiace novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (viac)

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

08.09.2021

Hvězda akčního snímku Nikdo a taky seriálu Volejte Saulovi Bob Odenkirk před pár týdny zkolaboval na place zmíněného spin-offu Perníkového táty. Údajně za to mohl menší infarkt, od té doby byl tak… (viac)

Akční Nikdo se dočká pokračování

Akční Nikdo se dočká pokračování

19.06.2021

…tedy nejspíš. Přestože se z akčního snímku Nikdo s Bobem Odenkirkem v hlavní roli stal relativně malý úspěšný hit (snímek vydělal 61,5 milionů dolarů, rozpočet byl přitom jen 16), režisér Ilja… (viac)

Reklama

Reklama