Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 2
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizódy(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Recenzie používateľa Milano33 k tomuto seriálu (4)

WandaVision (2021) 

Asi najlepší počin od Marvelu za dlhé roky a za tým si stojím! Seriál WandaVision nám krásne zaplnil to prázdne miesto, ktoré vzniklo po seriály Agents of S.H.I.E.L.D. Marvel sa konečne odhodlal experimentovať a s potešením musím povedať, že sa to vyplatilo. Práve WandaVision je živým dôkazom toho, že MCU má stále neuveriteľnú životnú energiu a z toho vychádzajúcu chuť a vôľu experimentovať. Tentokrát sme zavítali do neznámych vôd, čo nemuselo každému sadnúť. Verím, že existujú ľudia, ktorí neocenia tento skvost (alebo skôr nepochopia jeho hlavnú myšlienku), čo je preveľká škoda. Tí, ktorí v tom hľadajú epickú akciu, budú pravdepodobne sklamaný, keďže sa poväčšine jedná o pomerne komornú show. Lenže v tom práve spočíva celá táto esencia tohto nápaditého projektu. Seriál zdáva hold starším sitcomom tým, že jednotlivé epizódy sú do nich štylizované a taktiež podobným humorom ladené. Epizódy mali šmrnc a hromadu originálnych nápadov, slovných hráčok, dvojzmyslov, metafor, referencií, easter eggov a skrytého podtextu. Naprieč jednotlivými epizódami sa skvelo prelínali napínavé, mrazivé, zábavné, romantické, dojemné a tajomné pasáže. A tiež musím oceniť, ako krásne si seriál pohrával so žánrami. Napríklad taká ôsma epizóda je jeden z najsilnejších emocionálnych zážitkov, aké som mal možnosť pocítiť na svojej vlastnej koži. Čo sa týka technickej stránky, tam nemám čo vytknúť, s audiovizuálom sa naozaj pôsobivo vyhrali. Postava Wandi dostala konečne viacej priestoru, ktorý si plne zaslúžila. Wanda bola už dávnejšie jednou z mojich najobľúbenejších postáv MCU, pokiaľ nie vôbec najobľúbenejšou, ale po tomto seriály už ňou zaiste je (pokiaľ samozrejme nerátam Leopolda Fitza z Agents of S.H.I.E.L.D. - Fitz je skrátka neprekonateľný). Herecký výkon Elizabeth Olsen bol vskutku fenomenálny a ani Paul Bettany príliš nezaostával. Pravdupovediac, v poslednej dobe som prestal prejavovať záujem o Marvel a jeho nadchádzajúce projekty a som rád, že ma práve WandaVision uistilo v tom, že tento univerz nám má ešte stále čo ponúknuť. Od seriálu The Falcon and The Winter Soldier nečakám žiadne zázraky, už teraz sa mi to javí ako klasická stereotypná marvelovka, čiže akciou nabitá zábavná jazda od začiatku až do konca, možno jediný rozdiel bude v tom, že sa k tomu pridá špionážny nádych. Ale na druhú stranu Loki má obrovský potenciál a môže nám predviesť to, ako má vyzerať kvalitná a podmanivá podívaná, ktorá sa nebojí trošku zariskovať. ()

Pred živým publikom (2021) (E01) 

Vážne nemám, čo vytknúť, nesmierne som sa pobavil. Je to šialené, bizarné, ale aj svieže a zábavné, presne takto som si seriál WandaVision predstavoval. Za mňa veľmi originálny počin od Marvelu, ktorý sa výrazne líši od zvyšku tohto univerza. WandaVision sa skrátka nebojí riskovať, či už žánrovo alebo formou vyprávania. Ústredná dvojica bola úžasná a chémia medzi nimi bolo parádna. Elizabeth Olsen to ťahal neskutočne, ale ani Paul Bettany nezaostával. Celkové čiernobiele prevedenie, ktoré nápadne pripomínalo sitcom z päťdesiatych rokov, bolo vskutku unikátne. Audiovizuálne spracovanie bolo mimoriadne nápadité a taktiež nechýba cit pre detaily. Tomuto sa hovorí dokonalá pocta starším sitcomom. Príbeh nám začína tak, že náš manželský pár sa presťahoval do krásneho malomesta Westview. ()

Nechaj ten ovládač (2021) (E02) 

Aj pokračovanie je podobne ladené do komediálneho štýlu. Táto epizóda bola neskutočne zábavná a riadne nahláškovaná. Kúzelnícke predstavenie, ktoré nám predviedli Wanda a Vision, poťažmo Glamour a Illusion, bolo naprosto k popukaniu a plné božích hlášok. Toto proste nemalo chybu. Pomaly, ale isto sa nám začína odkrývať aj skutočná realita. Páči sa mi ten cit pre detail, presnejšie to, ako sa postupne začínajú objavovať v čiernobielom svete farebné prvky. Vznikne nám naozaj krásny kontrast vyvolaný touto paletou farieb. A na samotnom konci nám svet nádherne ožíva, pretože všetko navôkol nabralo na pestrých farbách. A tiež sa ukázalo, že Scarlet Witch je nečakane tehotná. Osobne ma potešilo spatriť medzi hereckým ansámbelom Emmu Caulfield, vskutku príjemne prekvapenie. ()

V predchádzajúcich častiach (2021) (E08) 

Neskutočne nápaditá, znamenitá a emóciami nabitá epizóda! Wow! Išlo o neuveriteľný zážitok, ktorý nám začal magickou podívanou. Agatha sa snaží prísť na zdroj Wandinej moci a tak sa vydávame do jej minulosti. Agatha si nepohrávala len s emóciami Wandy, ale aj diváka. Prechádzka Wandinou mysľou bola nesmierne silná a znovu prežívať Wandine zlomové momenty bolo niečo neopísateľné. Z každej scény bolo cítiť toľko emócií a pocitov. Wandine detstvo bolo bolestivé a aj udalosti po Sokovii boli dosť smutné. A ten dojímavý a pohnutlivý rozhovor medzi Wandou a Visionom ma úplne dostal. Keď som týchto dvoch počúval, nedalo sa skrátka neuroniť slzy :'(. Naozaj som plakal. A tá záverečná spontánna Wandina reakcia, kedy zo zármutku si vytvorila vlastnú realitu, bola emocionálna a vizuálna dokonalosť. ()

Súvisiace novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (viac)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (viac)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (viac)

Reklama

Reklama