Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 3
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizódy(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Recenzie používateľa Johny203 k tomuto seriálu (8)

WandaVision (2021) 

Nevyrovnané! Sitcomové epizódy sú vynikajúce. Problém nastane s koncom seriálu kedy vidíme už klasický Marvel a klasický Marvel je už dnes podpriemerný. ()

Pred živým publikom (2021) (E01) 

Fantastické! Doba aj miesto, do ktorého je seriál zasadený, patrí medzi moje obľúbené. Wandavision iba potvrdzuje to že sa raz chcem pozrieť na všetky obdobné seriály z 50. a 60. rokov (Ideálne keď sa sám nasťahujem na predmestie). A síce ma tie vtipy do jedného minuli, roztomilá naivita a všetky krásy doby (Olsenka je tu nádherná) sa postarali o to že sa jedná o jeden z najlepších projektov Marvelu od ich zošupu v roku 2017. Bojím sa ďalších epizód ale k tejto sa rozhodne budem rád vracať. TOP. ()

Nechaj ten ovládač (2021) (E02) 

Posun do 60s znamená že ženy tu už niesú také elegantné a nosia nohavice a tiež sa viac času trávi mimo dom hlavných hrdinov. A síce v prvej scéne má Olsenka skvelý účes a kúzelnícky oblečok je wau, a tiež sa tu viac rieši to mystery ktoré tento seriál obklopuje, ale prvá epizóda ma bavila viac. ()

Teraz farebne (2021) (E03) 

Sedemdesiatky ma vizuálom až tak neoslovili a ako do seriálu čím viac presakuje klasické MCU tak zisťujem že ma to tým menej baví. Predsa len retro sitcom so živým počítačom a čarodejnicou tu nemávame až tak často a ja by som radšej sledoval to ako ďalší superhero počin. ()

Prerušujeme vysielanie (2021) (E04) 

Už klasická MCU epizóda ktorá rekapituluje divákovi známe fakty a nedozvieme sa nič nové ale na prekvapenie stále plná kvalita. ()

V špeciálnej epizóde... (2021) (E05) 

Prvá epizóda ktorá spojuje obe dejové linky a funguje to. Sitcomová časť síce stále nie je vtipná ale príjemná áno. Keď sa v nej Olsenka prezlečie tak vyzerá super (takže väčšinu epizódy) a záverečný dialóg je snáď najprirodzenejší v celom MCU. Akurát nechápem to všeobecné prekvapenie, o obsadení toho herca sa predsa vedelo už pred premiérou seriálu. ()

V predchádzajúcich častiach (2021) (E08) 

Kúzlo je preč. Predchádzajúce časti vyzerali tak živo a reálne, zatiaľ čo táto pôsobila príliš digitálne. Navyše sme sa nedozvedeli nič nové. ()

Finále (2021) (E09) 

Obavy sa naplnili, je to klasický Marvel posledných rokov. Hneď na úvod vidíme prapodivný strih a ten akoby predznamenal ako bude vyzerať celá epizóda. Tá zlyháva remeselne. Slabé triky, vo finále nehodiaca sa (osudová) hudba a ani ten súboj nebol veľkolepý. Jediné pozitíva boli dômyselná taktika Wandy a slovný súboj Visionov ktorý však mal byť natiahnutý na aspoň 15 minútovú konverzačnú, filozofickú debatu plnú veľkých myšlienok. Wandavision tak po fantastickom úvode a ohromnej originalite padol na úroveň Marvel filmov a tie sú od roku 2017 prevažne, podpriemerné. ()

Súvisiace novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (viac)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (viac)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (viac)

Reklama

Reklama