Reklama

Reklama

Chvenie 4

  • Česko Chvění 4: Začátek legendy (viac)
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Připravte se na to, že vámi prequel původního Chvění otřese! Neviditelný predátor likviduje havíře z odlehlého hornického městečka Rejection v Nevadě. Majitel dolu, Hiram Gummer (Michael Gross), pradědeček Burta Gummera z původního Chvění, si najme žoldáky, aby lidožrouta zlikvidovali dříve, než ho nestvůra připraví o existenci a veškerý výdělek. Rozpoutá se totální válka. Boj, který začíná v hlubinách země, eskaluje v ulicích městečka! (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (79)

jondzavid 

všetky recenzie používateľa

Podobne ako trilógia Back to the future sa aj štvrtý diel Chvenia vydáva do minulosti na Divoký západ. Čo by som nebral za mínus, keby....Chno keby tých keby nebolo viac. Keby po 1. neurobili z Michaela Grossa "boháčskeho nešiku" - jeho kultová postava proste chýba, nová nemá čo hláškovať a humor vyplývajúci z jeho nešikovnosti nejak nefunguje, čo však Michaelovi ani trochu nevyčítam, pretože chlapec sa snaží. Keby po 2. - vedľajšie postavy neboli tak nezaujímavé ako sú - nehovorím, že v predchádzajúcich dieloch boli vedľajšie postavy prepracované a až na Michaelove ranné časy nejak kultové, ale v tomto dieli sú jednoducho všetky nezáživné a protivné. Keby po.3 - nechýbala základná ingrediencia dobrého béčka - nejaká fešná kočica. Keby po.4 - neabsentoval humor - zasmial som sa jediný krát na scéne príchodu pištoľníka. Ale dosť bolo keby, pozitívom u mňa bola práca s trikmi vo video kvalite - na jednej strane to mali ľahšie ako v dvojke so "šríkermi" či trojke s " prdidrakmi", pretože v štvorke sú len graboidi, na druhej strane som aspoň nevidel modely ako v trojke, aj keď najmä zo začiatku som sa obával, že to bude ešte horšie ako v predchádzajúcich dieloch (viď. tie ultrarýchle miniverzie). Takže dúfam, že nabudúce sa pôjde do budúcnosti (príp.súčasnosti) spolu s hláškujúcim Michaelom Grossom a potom budem spokojnejší:-). ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Tak teda som sa už po štvrtý krát zachvel pri sledovaní americkej soft horrorovej filmovej série "Tremors". Štvrté pokračovanie pojali jeho tvorcovia ako westernový prequel. Dej je situovaný do roku 1889. Komunita kopáčov striebra v malej osade Rejection v Nevade natrafí pri dolovaní na obrovské agresívne mäsožravé červy. Bane, mestečko i jeho obyvateľov prichádza zachrániť seňor Hiram Gummer. "Chvenie 4: Začiatok legendy" *** ()

Reklama

demented 

všetky recenzie používateľa

Brutálna stopáž v porovnaní s ostatnými súputníkmi žánru (alebo s ich pokračovaniami) je hlavným problémom, ktorý zlomil tomuto filmu väz. Film sa neskonale vlečie a miestami je to fakt nehorázna nuda. Obsadenie talismanu celej sérky (nie, graboidi ním rozhodnenie sú) Michaela Grossmana do mierne atypickej úlohy, rovnako ako prenesenie deja na divoký západ mali zrejme priniesť trocha osvieženia do už mierne zatuchnutej série. Podarilo sa to ale len čiastočne. Triky sú rozhodne lepšie než v predchádzajúcom diely a tiež mi nie sú jasné námietky niektorých užívateľov (Shit) o zmutovaných príšerách. Podľa mňa majú graboidi identický vzhľad ako ich bratia v jednotke, dvojke alebo trojke. Stále lepšie ako televízny seriál... ()

eraserhead666 odpad!

všetky recenzie používateľa

Spojení horroru a westernu mi nikdy nic moc neříkalo. Ne že by mi to nějak vadilo, nebo kazilo požitek z daného filmu, ale není to něco co bych vyhledával, nebo co by v mých očích dělalo film lepší. Čtyřce to rozhodně v ničem nepomohlo, protože se na to prostě nedalo vůbec koukat. Zdá se, že trojka byla posledním záškubem před smrtí. ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Kvalita série Chvění klesá od dílu k dílu. Děj čtvrtého Chvění se přesouvá v čase, což je určitě krok trochu zpátečnický, protože tenhle díl nenabízí nic moc nového co se proměny červů a vynalézavosti zabíjení týče, ale zároveň to vůbec není takový děs, jak zde mnozí uživatelé píší. Michael Gross se vrací, tentokrát jako o několik generací starší Gummer a jeho povaha je naprosto rozdílná od té v předešlých dílech. Tenhle Gummer bohužel působí nudně, narozdíl od jeho militantního potomka. No, i po tomto díle mám sérii Tremors moc rád a milerád si někdy dám rekapitulaci. Nad první díl ale samozřejmě není. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (3)

  • Parný stroj, ktorý vo filme môžeme vidieť, je z roku 1912. Jedná sa o typ "Case 60hp Traction Engine". (Raccoon.city)
  • Vo filme bola použitá originálna historická zbraň ".45-70 Colt Gatling gun" z roku 1874, čo je vlastne predchodca dnešného guľometu. Podľa tvorcov fungoval bezchybne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama