Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před jedenácti lety dobrodruh Burt Gummer definitivně vyřídil graboidy, obří masožravé červy, kteří žili v písku hluboko v podzemí jeho domova, pouštního městečka Perfection kdesi v Nevadě. Od té doby se stal legendou, profesionálním lovcem podobných potvor po celém světě. Se svými zkušenostmi a několika společníky jezdil po světě a pomáhal řešit problémy s podzemními netvory například naftařským společnostem. Nyní se vrátil domů, aby si odpočinul a také doplnil své hi-tech zařízení a zbrojnici pro případ, že by se žraví červi zase někde vynořili. Místo odpočinku ho však čeká opět práce. Někteří podnikavci totiž chtějí využít slávy městečka, o kterou se postarali graboidi, vydělat na pozemcích a přilákat turisty otevřením tematického zábavního parku. V čele aktivit stojí obchodnice Jodi Chang, která si pro přípravu projektu a průzkumu terénu najme Jacka Sawyera. To se však ukáže jako nepříliš dobrý nápad, protože v okolí městečka zdaleka není tak bezpečno, jak se některým zdá. Obří podzemní červi totiž metamorfovali do dalšího ještě mnohem více nebezpečného stádia. Důkazem je i fakt, že jeden z nich dokázal dostat a spolknout i tak zkušeného muže, jakým byl Burtův parťák Buford. Jenže to už do městečka dorazili obchodníci s nemovitostmi, zástupci stavebních společností a také paleontolog, který chce graboidy studovat. Burtu Gummerovi se vývoj situace vůbec nelíbí, na jeho varovná slova však nikdo nedbá. A pak už je příliš pozdě. Graboidi se rozmnoží a ve své zmutované podobě získají nejen křídla a schopnost létat, ale také výkonný radar k vyhledávání lidí. Zdá se, že tentokrát s nimi nic nesvede ani Gummer. Přesto je odhodlán pokusit se je společně s Jackem Sawyerem zastavit, sestřelit z oblohy a do jednoho zničit. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (70)

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

I když je už třetí díl Chvění o dost slabší než předchozí dva, stále je to moc pěkná podívaná se slušnou dávkou vtipu a červých vnitřností. Škoda, že se nevrátil Fred Ward, ale Michael Gross jako Burt Gummer je dost silná postrava na to, aby utáhl celý film. Nápad s třetím stádiem proměny červů je dost ujetý, ale aspoň přišel snímek opět s něčím novým. Určitě bych nelitoval, že tohle pokračování vzniklo. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Tretie pokračovanie komediálneho horroru "Chvenie" je celé pod taktovkou neurotického militantného fanatika Burta Gummera. Vracia sa z Agentíny, kde posôbil ako lovec graboidov, späť do malého mestečka Perfection v Nevade. Prichádza na miesto, kde to všetko pred jedenástimi rokmi začalo. Musí tam opäť zviesť neľútostný boj s nevypočítateľnými prehistorickými netvormi. Tento krát to bude zasa o niečo náročnejšie. Burta Gummera však len tak niečo nezaskočí. Táto svojrázna postavička, s knírom a šiltovkou Atlanta Hawks, mi bola vždy sympatická, preto ma potešilo, keď sa stal ťahúňom filmu. Povýšil na hlavného hrdinu. *** ()

Reklama

choze odpad!

všetky recenzie používateľa

Od dvojky otravný Burt Gummer se svými trapnými hláškami je zpět. Tedy ne že by tu byl za jedinou otravnou a trapně hláškující postavu, ale rozhodně mezi nimi hraje prim. Sice to v jednu chvíli nakrátko vypadá, že už od něj budeme mít pokoj, ale bohužel Burt je nezničitelný. U triků opět nepříjemně často úřadovaly počítače a k povrchovým graboidům přibyli ještě létající. Čiré zoufalství. ()

Žralok 

všetky recenzie používateľa

Napřed jsme přišli o Kevina Bacona. Nyní už i Freda Warda. Bohužel. Michael Gross / Burt bohužel nedokáže utáhnout film na svých bedrech. Přijemný potěšení rozhodně je v podobě "upgradovanejch" graboidů. Bohužel ale film znatelně ztrácí oproti předchozím dílům. Je to trochu už vaření z vody. Ta originalita jedničky a vtipnost dvojky již vymizeli. Ačkoliv se všichni snaží. Film bředne v průměru. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

V trojke sa príbeh vracia späť do pôvodného mestečka, ale najväčšie hviezdy Bacon a Ward sa už na sériu vykašľali, takže producenti zohnali aspoň všetkých ostatných no name hercov, ktorý prežili vyčíňanie červov v jednotke. Hlavným hrdinom série sa nadobro stal demolátor Burt, ale podľa mňa to nie je ani zďaleka tak ikonická postava ako napríklad Ash z Evil Dead, aby sám utiahol sériu. Ďalším mínusom je podfinancovanie všetkých pokračovaní, takže sa už nedočkáme žiadnych pôsobivých demolácii budov. Ale na rozdiel od trápnej dvojky majú tentoraz znova veľký priestor podzemné červy pred ktorými sa chováte tak, že vyskočíte na najbližšiu malú skalku. Je to síce WTF, ale celkom vtipné. V druhej polovici sa k slovu dostane ďalší nový druh. Tentoraz nejaké lietacie jaštery, či čo to bolo a to je fakt tragédia. Sú urobené pomocou CGI, ktoré vyzerá jak zo starej videohry. Nie, to nie je ani vtipné. Je to trapas. Ale celkovo ma tento diel bavil predsalen o trochu viac ako jednotka, keďže bol o niečo menej trápny. To nič nemení na tom, že po jednotke mala radšej séria skončiť. Tento diel sa oplatí vidieť len ak chcete vidieť nejaký ďalší film s tým dievčaťom, ktoré v Jurskom parku naháňali dinosaury a mihla sa aj v prvom Tremors. 4/10. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama