Reklama

Reklama

Chvenie 4

  • Česko Chvění 4: Začátek legendy (viac)
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Připravte se na to, že vámi prequel původního Chvění otřese! Neviditelný predátor likviduje havíře z odlehlého hornického městečka Rejection v Nevadě. Majitel dolu, Hiram Gummer (Michael Gross), pradědeček Burta Gummera z původního Chvění, si najme žoldáky, aby lidožrouta zlikvidovali dříve, než ho nestvůra připraví o existenci a veškerý výdělek. Rozpoutá se totální válka. Boj, který začíná v hlubinách země, eskaluje v ulicích městečka! (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (79)

A.L.E.S. 

všetky recenzie používateľa

Upřímně řeknu, že jsem tento díl nepochopil. Až do třetího dílu šel film pěkně chronologicky za sebou, ale čtyřka se vrací o sto let zpátky do minulosti, abychom poznali, jak legenda vlastně začala. Není zde odkaz na žádný díl (díky časovému posunu ani nemůže), takže si jej zkušený divák může zařadit na samotný začátek. Každopádně film sám o sobě mi přináší díky tomu jen poloviční pobavení než ostatní díly. Jediné pozitivum je, že pochopíme, proč Burt Gummer má zbraně v takové oblibě. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Tak teda som sa už po štvrtý krát zachvel pri sledovaní americkej soft horrorovej filmovej série "Tremors". Štvrté pokračovanie pojali jeho tvorcovia ako westernový prequel. Dej je situovaný do roku 1889. Komunita kopáčov striebra v malej osade Rejection v Nevade natrafí pri dolovaní na obrovské agresívne mäsožravé červy. Bane, mestečko i jeho obyvateľov prichádza zachrániť seňor Hiram Gummer. "Chvenie 4: Začiatok legendy" *** ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě celkem povedený díl s atmosférou divokého západu. Není již čím moc překvapovat a tak se klade důraz především na příběh, ve kterém si hrstka obyvatel jednoho zapadákova pozve k ruce nájemného pistolníka. Jak to celé dopadne anebo spíše co prožívali prapředci Burt Gummera v boji proti Drapákům se dozvíme zde. 50% ()

Circumscriptor 

všetky recenzie používateľa

Dlho som rozmýšlal, ako sa mám k tomuto filmu postaviť. Má to veľa hluchých miest a ešte sa to aj odohráva ďáááleho pred rokom 1990. A to sa nemalo. Graboidi sa však po prvý raz objavili až v roku 1990. Tak čo to má potom znamenať? Mimo iného to na mňa celé pôsobí nejak lacno ale ešte že tam dali Punt gun. Tá udržala film ako tak nad vodou. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„To je kruté.“ – „Sú kruté časy, zlato.“ Po príšernej trojke, kde zúfalí tvorcovia prišli s prdiacimi tremorsmi, to už horšie asi byť nemohlo. Pochopili to aj producenti a tak je štvorka westernový prequel. Síce ani teraz neprídeme o maskota série Burta Gummera (prepáčte, HIRAMA Gummera) alias Michaela Grossa („Nebol som na koni od šiestich a vlastne to vtedy bola ťava.“), ale tentokrát je o čosi „umiernenejší“, takže sa to dá zvládnuť. Keďže mám slabosť pre hororové westerny, lebo je ich na svete asi tak päť a pol, vychutnal som si prašnú atmosféru. Pravda, horor to vlastne už príliš nie je a prekvapiť to tiež neprekvapí (obyvatelia mestečka sú kusy, aké podľa príručky „5 pravidiel, ako napísať najpriemernejší scenár kinematografie“ neumierajú – žena, dieťa, verný ázijský párik, komická postavička). Potešil ma „návrat k pôvodným hodnotám“ (v snímke útočia len „klasické“ tremory). Dal by som opatrnejších 60%, ale už ma táto séria začína nudiť. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (3)

  • Vo filme bola použitá originálna historická zbraň ".45-70 Colt Gatling gun" z roku 1874, čo je vlastne predchodca dnešného guľometu. Podľa tvorcov fungoval bezchybne. (Raccoon.city)
  • Parný stroj, ktorý vo filme môžeme vidieť, je z roku 1912. Jedná sa o typ "Case 60hp Traction Engine". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama