Reklama

Reklama

Tri dni Kondora

  • Česko Tři dny Kondora (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý literárny vedec Joe Turner pracuje pre CIA. Jedného dňa po návrate z obeda nájde všetkých svojich spolupracovníkov zavraždených. Pod svojím krycím menom Kondor informuje o udalosti centrálu, ale potom mu napadne, že i on sa môže nachádzať v ohrození života... (STV)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (424)

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film mi přišel hodně absurdní, taková dokonalost nesourodostí. Těsně před prvním finále jsem byl hlavně díky postavě Faye Dunaway už docela kyselej, no po špičce Maxe von Sydowa jsem skrze hutnou dávku komičnosti začal Pollacka podezřívat z malinkýho lišáctví. Když tomu nasadil korunu druhým finále, po kterým už žádná z postav nevěděla, jak se jmenuje a kolikátýho je, jsem musel sám uznat, že těch 84% je plně oprávněných, i když Redford špióní líp ve Spy Game. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 2.7.1988, réžia českého znenia (ČST Praha) = MARIE FRONKOVÁ+STV 1 = 28.10.2016, réžia slovenského znenia (LUNA) = - Debilní "experti" z HCE si na DVD nechali pripraviť nový dabing. Vraj kvôli tomu, že prvé tri minúty starej verzie (ktoré ČST nahradila vlastnými titulkami) sú bez dabingu. Síce sa to dalo vyriešiť úplne elegantne, veď dnešná technológia by umožnila "dodabovanie", prípadne tam stačilo dať podtitulky ... No debilizmus a diletantstvo. (30.5.2009) A potom, že to nejde ! Dnes na ČT 1 "Kondor" s pôvodným dabingom. A čo nenadabovaný úvod ? DODABOVALI HO. A bez problémov. FUCK OFF H.C.E. ! (31.8.2009) ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Dnes už možno nie tak zžieravé, ale v svojej dobe obraz hyenizmu štátnych a špionážnych zložiek bola viac šokujúca. Takéto filmy treba občas vidieť, aby sme si snáď nezačali myslieť, v akej bavlnke žijeme a kto je v skutočnosti nad nami. Pri hodnotení som musel vziať bohužial do úvahy velmi neuveritelnú milostnú zápletku, ktorá film tochu brzdí. Škoda, scenár je príjemne komplikovaný a vyžaduje sústredenosť. VIDENÉ ZNOVA: Asi treba tento film vidieť viac krát, aby ho divák docenil. Pollack podáva informácie veľmi pozvoľna, skutočnú tému filmu odhaľuje až na jeho konci, ktorý je možno viac doslovný, ako by sa patrilo. Napätie ale funguje dokonale. Znova som sa ale nedokázal dostať cez zbrklé milostné vzplanutie zo strany Faye Dunaway, chápem, čo nám tým chcel Pollack povedať, ale skúste si predstaviť, že vy by ste uniesli neznámu ženu a ako asi by prebiehala následná konfrontácia. Mimochodom, stále sa bojuje o ropu, tie ostatné suroviny, ktorým týpek zo CIA predpovedal nástup do 15tich rokov, si ešte na svoje dni slávy počkajú. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Krásna Faye v podľa mňa nie veľmi hlbokej postave, sympatický Redford tiež nie úplne dotiahnuto napísaný a klasika v žánri špionážny thriller, ktorá už pred skoro 40 rokmi odhalila, že za všetkým je ROPA. film, ktorého čaro pomaly vyprchá, má zaujímavé dialogické momenty (záverečný dialóg higgins turner, predzáverečný dialóg jaubert turner) a dobrú, sústredenú réžiu. inak ale scenár nevykvitol do plnosti, komplexnosti a uveriteľnosti. ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Nejspíš úplně první a nepřekonaný thriller s osamělým hrdinou, proti kterému se všichni spikli a on neví proč. Film nedělá z diváků blbce a nic zbytečně sáhodlouze nevysvětluje, aby mu to všechno společně s hrdinou došlo jako brambor v páře. Slušně zamotaná zápletka (ale ne nepřehledná), vynikající herci v čele s naprosto přesným Robertem Redfordem, krásnou Faye Dunaway a ledově chladným zabijákem Maxem von Sydow v roli, pro kterou se narodil. Zlatá léta sedmdesátá! 100%. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (33)

  • James Grady napsal celou trilogii: Šest dnů Kondora (Six Days of the Condor, 1974), Stín Kondora (Shadow of the Condor, 1975) a Poslední dny Kondora (Last Days of the Condor, 2014). (NinadeL)
  • Průměrná délka záběru je 5,8 vteřin. (HellFire)
  • V roku 1997 Asociácia dánskych filmových režisérov (Danske Filminstruktører) v mene režiséra Sydneyho Pollacka zažalovala Danmarks Radio z dôvodu, že osekanie filmu pre televíziu ohrozilo umeleckú integritu pôvodného filmu a že vysielanie filmu v redukovanej verzii obrazovky porušilo autorské práva spoločnosti Pollack. Prípad bol však neúspešný, pretože filmové práva v skutočnosti nevlastnil Pollack. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Redford prchá před LaBeoufem

Redford prchá před LaBeoufem

26.07.2011

Samozřejmě jen na plátně. První dobrá zpráva: Robert Redford se vrací k jednomu ze žánrů, který jej proslavil – když se řekne „polit-thriller“, každý si vybaví legendární Tři dny kondora. Nový film,… (viac)

Denzel si hledá bezpečné bydlení

Denzel si hledá bezpečné bydlení

11.07.2010

V akčním thrilleru Safe House studia Universal si totiž zahraje vězně a zároveň korunního svědka, který je pod ochranou CIA. V rámci programu pro ochranu svědků je uklizen někam do Jižní Ameriky.… (viac)

Reklama

Reklama