Reklama

Reklama

Kate Abbottová (Milla Jovovich) patrí k najlepším agentom americkej štátnej bezpečnosti a v súčasnosti je pridelená k tímu strážiacemu americké veľvyslanectvo v Londýne. Jej poslaním je odhaliť teroristov, ktorí sa nepoznaní snažia vstúpiť na územie Spojených štátov, a zabrániť im v tom. Keď jedného dňa príde o život Malťan pokúšajúci sa dostať sa do USA na falošné papiere, Kate sa pustí do pátrania, ktoré ju zavedie na stopu štvorice vedcov, expertov na výbušné chemikálie, ktorí už pred nejakým časom požiadali o vstupné víza. No než stihne informovať kompetentné úrady, dôjde k ničivému bombovému útoku, pri ktorom zahynú všetci jej kolegovia. Katein život sa v tej chvíli kompletne obráti hore nohami – ako jediná preživšia sa totiž v očiach vyšetrujúcich orgánov okamžite stane hlavnou, alebo presnejšie jedinou podozrivou z atentátu, čo v praxi znamená, že ju všetci, ktorí sa ako loveckí psi vydajú v jej stopách, chcú dostať radšej mŕtvu ako živú! Akoby to nestačilo, má v pätách aj tajomného nájomného vraha, prezývaného Hodinár. No i na úteku pred novými nepriateľmi Kate neprestáva sledovať stopu unikajúcich teroristov, čo ju zavedie rovno do New Yorku. A v tom momente sa jej zdanlivo bezvýchodiskový boj s časom i o vlastný život prehupne do tej náročnejšej fázy. Kate totiž zistí, že cieľom ďalšieho plánovaného útoku teroristov sa má stať obrovský dav na Times Square! (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (187)

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Okoukaná špionážní naháněčka s příchutí devadesátých let. A nemyslím to v dobrém. Survivor by chtěl být variací na Bourna nebo Uprchlíka, ale na to je v něm až moc divných náhod, extrémně neschopný záporák a hrdinka, která přežívá ne díky inteligenci a svým schopnostem, ale blbé náhodě a umění vyškrábat protivníkům oči. To, že Milla Jovovich a James McTeigue jsou patlalové, jsem víceméně věděl. Brosnanovi dávám ještě dva takové filmy a zařadím ho hned vedle nich. Survivor má blíž k novým seagalovkám než kvalitním akčním thrillerům. ()

lucijelucije 

všetky recenzie používateľa

Tak nějak jsem čekala Resident, a ono to nebylo ani tak z poloviny akční, jak jsem si představovala. Milla se mi v téhle roli nelíbila. Survivor byl neefektivní, plytký a nudný. Honička, která nikam nesměřovala. Až teda na ten malý dodatek, který v závěru byl dost zabedněný. Dvě hvězdy za Pierce, kterému jsem jeho špatnost opravdu věřila. ()

Reklama

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Druhý krát v priebehu týždňa novinka od Brosnana (prvý bol November Man), tentokrát sa jedná ale o citeľne slabší kúsok. Pierce je tu v netradične v zápornej roli obstarožného terminátorského agenta vždy krok za vyjukanou Millou Jovovich. Keď ale thrilleru absolútne chýba čo i len štipka napätia, je niečo setsakramentsky špatne. Nudná akcia tiež sťahuje film až niekam k Seagalovi do céčkových vôd. Zbytočná strata času. 3+/10 ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Boj proti terorismu je kurevsky sysifovská práce a specialisté z USA jsou žádaní po celé zeměkouli. A tak Mila Jovovich nastoupí do Londýna, aby zde chránila zájmy své země. Samozřejmě ihned narazí na podezřelé indície vedoucí na vyšší místa. Propletenec příbuzných a známých (jak už je v Evropě zvykem) nespí na vavřínech a zareaguje rychle- pod Milou se zatřese židle. Jelikož to ale ustojí, padouši povolají specialistu likvidátora Pierce Brosnana. Ten to má vyřídit po stavovsku. Tak se také snaží učinit, ale Mila stále uniká. Zvítězí nechutní padouši připravení zničit Ameriku, když už proti nim stojí jen samotná Mila? Ta otázka je jen řečnická. Samozřejmě že nemají šanci. 60% ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý sa zabudol v deväťdesiatich rokoch. A to teraz nemyslím tak, že im úmyselne vzdáva poctu, ale skôr tak, že obsahuje všetky možné klišé z druhotriednych akčných thrillerov z (pred-)minulej dekády. Zbytočná vážnosť, prehnaný patriotický „USA“ nádych, žvásty o terorizme a ešte aj tú záchranu New Yorku počas osláv. Technicky síce OK natočená, inak však neskutočne fádna a nezaujímavá špionážna naháňačka naprieč Londýnom s hlúpym chovaním všetkých zúčastnených postáv. Millu Jovovich mám síce rád, ale stvárňovať superinteligentnú špiónku ovládajúcu niekoľko jazykov, ktorá si údajne vie poradiť v každej situácii a nakoniec utekať pred protivníkmi ako naivná puťka a prežiť do konca vyslovene iba kvôli náhode a nie schopnostiam? A Pierce Brosnan by sa podobných akčňákov mohol už tiež pomaly vzdať, nie každý je Liam Neeson, takže na podobné úlohy je už starý (aj keď to už bolo zrejmé v minuloročnom November Man). Keď si to v trápnom závere rozdajú s Millou na férovku, tak to pôsobí skôr ako súboj dôchodcov, než súboj vycvičenej špiónky a profesionálneho zabijáka. Vo výsledku tak nudná, nanajvýš predvídateľná naháňačka, ktorá by sa určite uplatnila vo videopožičovniach v deväťdesiatich rokoch, ale dnešnému divákovi nemá čo ponúknuť. Toto nie je nostalgia, ale nezáživná rutina. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

Súvisiace novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (viac)

Reklama

Reklama