Reklama

Reklama

Kto mi ide po krku

  • Česko Kdo mi jde po krku (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Miestna hasička Hannah (Angelina Jolie) sa ešte stále nespamätala z tragickej udalosti, keď pred niekoľkými rokmi pri lesnom požiari zahynuli traja ľudia. Bolestné spomienky sa snaží potlačiť tým, že sa zámerne pripravuje na nebezpečné situácie a oddáva sa samote na vrchole rozhľadne uprostred divočiny v americkej Montane. Jedného dňa tam náhodou nájde vydeseného dvanásťročného chlapca. Connor (Finn Little) je skrvavený a traumatizovaný. Spoločne musia utekať nepriestupným lesom počas silnej búrky, ale netušia, že na nich číha ešte väčšie nebezpečenstvo: dvaja neľútostní nájomní vrahovia, ktorí sú chlapcovi v pätách. Medzitým vypukne obrovský lesný požiar, ktorý pohlcuje všetko, čo mu stojí v ceste. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (207)

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Můžete mi prosím někdo vysvětlit, co se stalo s těmi luxusními scénáři z rukou Sheridana ? Když si vzpomenu na jeho žánrové skvosty (Wind River či Sicario), tak se mi chce skoro brečet z toho, co předvádí poslední rok. On nespadl do béčkových vod, tohle je propad do vzdálenějších pozic od A. Fakt jsem se na film těšil, vyloženě jsem nečekal revoluční podívanou, ale i tak. Plus k tomu všemu návrat Angeliny Jolie do akční role. Ale výsledek dopadl bídně. Ono načrtnout tak zajímavé záporáky, kteří jsou před všemi o pár kroků napřed, byl rozhodně fajn krok, problémem bylo, jak postupem času započali kupit takové množství lajdáckých chyb a přehmatů, že jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Jediná scéna mi utkvěla v paměti, jedná se o to přepadení auta na silnici, to za mě bylo skvostně natočené a vygradované. Celkově kamera a hudba jedním z mála kladných aspektů. Akční stránka mě nestrhla, pár scén vyloženě k smíchu (to přebíhání pole, kam padal jeden blesk za druhým ? jakože co?) a rádoby happyend tomu moc nepřidal. Být vámi, tak bych se filmu vyhnul. 4/10 ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Na Those who wish me dead som sa veľmi tešil, toto mohol byť parádny akčný survival, ale teda ten potenciál sa nevyužil ani zďaleka. Mám rád tieto kombinácie výrazných prvkov, ktoré si bežne vystačia aj samostatne, v tomto prípade útek pred nájomnými zabijakmi a zároveň lesný požiar, ktorý to celé komplikuje, hlavnou postavou je navyše elitná požiarnička, takže karty tu boli rozdané skvelo, ale v poslednej dobe mám pocit, akoby scenáristi sabotovali každý ambicióznejší projekt, aby z neho nebolo viac, ako len priemerná žánrovka. A pritom tu vôbec nebolo treba žiadne zázraky, ani premyslený scenár, len jednoducho využiť ponúkané možnosti. Vzhľadom na krátku dĺžku sa tu toho vlastne ani moc neudeje, rozbieha sa to až moc dlho, takže to potom musí byť aj rýchlo ukončené bez nejakého uspokojivého pocitu. Ako survival to vôbec nefunguje, postavy sú vlastne stále dostupné civilizácii, lesný požiar je tu len tak mimochodom, aby bol vizuál krajší, ale nejaký priestor dostane až v úplnom závere a tí nájomní zabijaci, to je kapitola sama o sebe. Nielen, že tu nie je žiadna interakcia medzi nimi a hlavnou hrdinkou, každý si ide sám z seba a stretnú sa až na konci, ale hlavne sa čím ďalej viac správajú ako z nejakej paródie. Scéna, v ktorej si s nimi poradí tehotná černoška hovorí za všetko. Inak sa na to dá bez problémov pozerať, vôbec som sa nenudil, ale neustále ma napadalo množstvo možností, ako to mohlo byť lepšie. Čo sa týka obsadenia, Angelina Jolie nikdy nepatrila medzi moje obľúbenkyne, ale nič proti nej nemám a ani tu nie je zlá, len tu toho moc nepredvedie. Jon Bernthal je až prekvapivo nevýrazný, pomaly ho musí manželka zachraňovať a duo záorákov Nicholas Hoult a Aidan Gillen je síce dobre zvolené, ale tie postavy sú hrozné, úplní chudáci. A postava chlapca je zase otravná. Akcia je tu vlastne úplne zanedbateľná, lesný požiar vyzerá dobre, ale je ho tu veľmi málo a ten záver ani nie je nijak zvlášť dobrý a celkovo ten katastrofický žáner tu dosť sklame. A akčný tiež, trochu streľby a pár úderov, inak nič. A Taylor Sheridan tentoraz už sklamal aj ako režisér, vizuálne to vyzerá dobre, ale tým to končí. Keby bolo takýchto filmov veľa, tak je mi to jedno, ale tu som dostal moje obľúbené žánre v jednom, ale všetko je to zúfalo priemerné a zabudbuteľné. Veľká škoda. 58% ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to zlé, minimálne príbehom. Celkom zaujal a zaujala aj Angelina Jolie, ktorá mizne pred očami a musí už nosiť detské nohavice. A nie je už ani verná svojmu menu, keďže priezvisko Jolie si kedysi vybrala sama, čo vo francúzštine znamená pekná. Tie časy sú dávno preč. Čo však vo filme vôbec nefunguje sú niektoré prehnané situácie. Auto spadne vo veľkej rýchlosti  do rokliny, chlapcovi sa nestane vôbec nič. Angelina spadne z 10 metrovej výšky alebo tresne s padákom na zem a zase nič. Len si napraví chrbticu a ide. A duu zabijakov mohli dať slepeckú paličku. Z tých svojich samopalov vypálili snáď tisíc rán, no netrafili skoro nič. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Kto by to bol povedal, že “Sheridan”, ktorý má na svedomí výborný “Wind River” či solídny explo zárez v podobe “Vile”, natočí takúto doslova primitívnu, hlúpu, dementnú honičku po lese, v ktorej hrá väčšiu rolu oheň, ako dvojica idiotov, ktorí od prvého okamihu pôsobia ako Laurel a Hardy. Toto je pomerne silný “hard atack” na zdravý rozum, nuž ale každému podľa chuti, ako sa hovorí .. ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Pat a Mat v nechtěné parodii něčeho, co mělo být aspoň na základní bázi dramatické, ale je to jenom k politování směšné. Taylor Sheridan frčí sešupem dolů, asi má rád ovoce, takže touží po Zlaté malině. Přitom je to záhada. Souběžně s tímhle psal a točil i seriál Yellowstone, a to je svými výživnými emocemi a perfektně logicky stavěným příběhem úplně, úplně někde jinde. Tady ve filmu jsem citlivého Sheridana poznal jen v malé subtilní scéně s hlazením koně, jinak jsem z té přemíry debility celou druhou půli tloukl hlavou do zdi, z nudy vyčesával drobky z plnovousu, počítal prsty na ruce a koukal na hodinky, kolik té pocitové tortury ještě musím snášet. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Nové Mexiko, konkrétně v Albuquerque, Santa Clara Pueblo, Bernalillo a Rio Arriba County. (Kuzmik)
  • Taylor Sheridan mal prvotne scenár len prepísať. Keď však pôvodný režisér z projektu odstúpil, Sheridan prišiel za štúdiom s ponukou, že im film zrežíruje, ak hl. rolu dostane Angelina Jolie ("If I can get Angie to do this with me, I'll direct it for you."). Štúdio mu na to odvetilo, že ju nikdy nedostane ("Great. You'll never get Angie."). (Real Tom Hardy)
  • Hnedý kabát s bielym kožušinovým lemom, ktorý Angelina Jolie vo filme nosí, je identický ako kabát, ktorý bol ikonickou súčasťou Lary Croft v hernej sérii "Tomb Raider". Rovnako cepín, ktorým sa ku koncu filmu oháňa, bol v jednej z hier kľúčovou zbraňou Lary Croft. Netreba zrejme zmieňovať, že práve Laru si Angelina pred rokmi zahrala vo filmoch Tomb Raider (2001) a Tomb Raider: Kolíska života (2003). (matthew.17)

Súvisiace novinky

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

09.04.2021

Letošní rok bude přece jen výjimečný z pohledu studia Warner Bros. Kvůli pandemii se totiž rozhodlo letos posílat všechny své nové filmy jak do kin, tak zároveň ve stejný den i na streamovací službu… (viac)

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

09.02.2021

Seriálový hit Yellowstone stanice Paramount od scenáristy a režiséra Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) se dočká prequelu. Novinka s názvem Y: 1883 dorazí na streamovací službu Paramount+ a je… (viac)

Reklama

Reklama